Nie wiem czy wiecie, ale poprzedni tydzień przeleżałam w łóżku, pod kocem, z kosmicznym zapasem chusteczek. A dokładniej niedużym Mount Everestem chusteczek. Uwierzcie mi, nie
Gotuj z Blue RavenBardzo pyszny deser dziś przedstawiam. Budyniu jaglanego reklamować już chyba nie muszę, samo zdrowie i jak wszyscy wiedzą z najzdrowszej kaszy na świecie. Do budyniu dodałam
Moje Małe CzarowanieCiasto filo to jedno z moich ulubionych w kuchni, super chrupie po upieczeniu i daje fajne efekty wizualne. Tym razem nadziałam ciasto filo kaszanką a efekt
Moje Małe CzarowanieMam dla Was dziś sałatkę jesienną. Tak, znowu mam dla Was sałatkę. Zastanawiałam się nad sałatką, która uzupełni świąteczny obiad, może niekoniecznie myślę już o
Gotuj z Blue RavenNajmodniejsze obecnie śniadanie czyli smoothie - koktajl owocowy - podawany w miseczce i owoce, sezonowe czy mrożone. Koktajl jest zawsze gęsty aby spokojnie można go było jadać łyżeczką
Moje Małe CzarowanieOsobiście przetestowana na własnej rodzinie. Nikt nie zorientował się, że w tej szarlotce nie ma ani grama jabłek. Skład inny ale smak ten sam. Składniki ciasto
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyAromatyczne śniadanie i dobry start w codzienne zajęcia. Nada się znakomicie dla małego i dużego, dla mamy czy taty a dzieci będą zajadać ze smakiem. Polecam
Moje Małe CzarowanieNajchętniej jem komosę samą, z niewielkim dodatkiem oleju oraz ziół. Mogę się wówczas delektować jej czystym smakiem. Tym razem zdecydowałam się ją uprażyć i przygotować na
Kasia SarnaBakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe CzarowanieZ niecierpliwością czekałam na wiosnę. Teraz mogę wyjść na spacer nie tylko rekreacyjnie, ale celem zbierania dzikich roślin jadalnych. W tym sezonie postaram się regularnie publikować
Kasia SarnaW okresie świątecznym pozwalam sobie na duże ilości słodyczy. Na moim talerzu królują ciasta, ciasteczka, czekoladki, kremy... dlatego dla równowagi w najbliższych dniach postawię na zieleninę
Kasia Sarna" Są na świecie miejsca gdzie czas się zatrzymał. Dan Buettner zabiera nas do wspaniałych krain długowieczności, w których żwawi stulatkowie chętnie dzielą się swoją receptą
Kasia SarnaDesery z alkoholem to smakołyki, na widok których robimy się głodni. Zanim się za nie zabierzemy, warto wiedzieć, jak przygotować je we właściwy sposób. Artykuł DESERY
COOKMAGAZINETo najprostsze na świecie i przepyszne ciasto biszkoptowe z owocami jest bardzo częstym gościem na naszym stole. Znika jeszcze szybciej, niż się robi! Do przygotowania można
Wiszniówka