klik . Zmodyfikowałam go trochę dodając pikantną papryczkę chilli. Wyszło wspaniale. Składniki na sałatkę dla dwóch osób: 1 opakowanie sera camembert pół sałaty lodowej 50 gram bryndzy 1 gruszka ćwierć papryki białej ćwierć papryki zielonej 4 rzodkiewki pół ogórka oliwa z oliwek Sałatę lodową myjemy i rwiemy na mniejsze części. Rozkładamy na dwa talerze, niech stanie się ona bazą naszej
Mango Papajatego że teraz go uwielbiam, zarówno z makaronem jaki do popijania miedzy kolejnymi potrawami. 30 dag suszonych śliwek (bez pestek) 30 dag fig 30 dag gruszek suszonych 30 dag jabłek suszonych około 5 łyżek cukru 5-6 goździki mała cytryna Wszystkie owoce płuczemy. Następnie zalewamy chłodną przegotowaną wodą tak aby pokryła owoce i moczymy przez całą noc (można każdy
RAROSSAPYSZNA, WYKWINTNA I NIETUZINKOWA! KONIECZNIE ZRÓBCIE! SKŁADNIKI: - 5-6 szt. pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych - 3 łyżki cieciorki - 4 oliwki zielone - 1/3 papryki czerwonej - 1 dojrzała gruszka - 6 szt pistacji - świeża bazylia - 1 cebulka dymka - 4 liście sałaty lodowej - 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem ziół toskańskich Na środku talerza ułóż kaszę jaglaną, sałatę, pokrojone pomidorki i resztę składników
SMYKWKUCHNIłyżkami syropu gruszkowego zmieszanego z nalewką wiśniową. 2. Nakładamy 1/4 masy czekoladowej i delikatnie rozsmarowujemy ją na czekoladowym blacie. Dodajemy wiśnie odsączone z nalewki i pokrojone w kostkę gruszki. Przykrywamy drugim blatem i dociskamy lekko. 3. Drugi blat ponczujemy, rozsmarowujemy na nim 1/4 kremu czekoladowego i dodajemy owoce. Przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym i dociskamy go lekko. 4. Trzeci blat
ciemna strona patelniWystraszona zbytnim zarumienieniem ciasta (cynamon mnie zbił z pantałyku), skróciłam go nieco. Mój błąd, bo jabłka nie do końca się upiekły. Następnym razem będę "mądrzejsza". Następnym razem pokombinuję z gruszkami
bastalenazamiennik cukru w owsiance..pycha.. Pigwa jest rośliną pochodzącą z dalekiego wchodu i dotarła aż do Europy południowej. Wywodzi się z rodziny różowatych. Z wyglądu podobna do małej gruszki, kolorem żółta i aromatyczna.Pigwa wzmacnia odporność organizmu, regeneruje wątrobę, wpływa korzystnie na układ pokarmowy, wzmaga apetyt, przeciwdziała wymiotom, biegunce i wzdęciom. Jest skuteczna także w leczeniu grypy i przeziębień. Surowe
Moje domowe kucharzenieposypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawowe Brownie kawowe Delikatnie kawowe ciasto z gruszkami Mirabelkowy blog Ciasteczka czekoladowo-kawowe z migdałami Moje domowe kucharzenie Ciasto kawowo-migdałowe Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami Murzynek z kawą Kawowa pianka Ciastka kawowe Ciasto kakaowo-kawowe na jogurcie
Moje domowe kucharzeniemikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 torebka ulubionej czarnej herbaty 1 szklanka gorącej wody 2 łyżeczki ulubionej konfitury (u mnie była żurawinowa z gruszką i pomarańczą) Przepis: Torebkę herbaty zalewamy gorącą wodą i czekamy aż się zaparzy. Następnie dodajemy konfiturę i wszystko lekko mieszamy. Najlepiej smakuje na ciepło - idealna na rozgrzanie i ominięcie cukru i słodzików
Emcia Pichcitygodniu królował makaron :) Obiecuję poprawę i kolejne przepisy będą z innymi składnikami. W niedzielę mąż biegnie półmaraton dlatego w domu króluje makaron. Dziś przygotowałam zapiekankę serową z gruszka miłości czyli bakłażanem :) Zapiekanki robię zawsze na dwa dni ( jak wytrzymają :) ), kiedy następnego dnia nie mam czasu albo nie mogę niczego ugotować. Jutro sobota, więc matka wybywa z domu. Zapiekanka na drugi
Olikowa kuchniaskładniki: 3/4 opakowania malin 2 gruszki jogurt naturalny duży 1 łyżka miodu Wszystko blenderujemy i gotowe, przepyszne. Smacznego
SMYKWKUCHNI/search/label/Muffinki 2. Sałatka z tortelini http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html 4. Sushi http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html 5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html A Wam, który przepis przypadł do gustu? Piszcie!!! Pozdrawiam Was cieplutko
SMYKWKUCHNIżywności w których najwięcej się jej znajduje. Woli zajadać się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede wszystkim owocowe i warzywne koktajle, które dostarczają nam maksymalne nawodnienie, a w dodatku odchudzają
Truskawkowa Fiestarosną w buzi, a te z pieczonymi owocami przywodzą na myśl nielubiane dżemy. W jej łaskach pozostają dokładnie trzy mamine ciasta: sernik krakowski, proste ucierane ciasto z cynamonem i gruszkami( inne owoce nie wchodzą w grę), oraz tarta z kremem pasticcera i świeżymi owocami. Ten ostatni wybrała sobie jako „tort” urodzinowy. Dziecko miało radochę, ciasto zjadło ze smakiem
Mia Cucina Sofieta