grillowane - 1500 przepisów (strona:17/100)

Grillowane roladki z boczku 131

Zdążyłam z grillem w ostatniej chwili przed pogorszeniem pogody. Oprócz kiełbasek, kaszanki, karkówki i boczku, które muszą otwierać sezon grillowy, przygotowałam grillowane roladki z boczku. Bardzo je lubię, gdyż nie trzeba na nie długo czekać, w zasadzie wystarczy, aby boczek się apetycznie zrumienił, a reszta składników pozostaje krucha. Kombinacji smakowych jest mnóstwo, w zasadzie możemy zawinąć w boczek wszystko(...)przyjdzie nam ochota, ja najbardziej lubię podaną poniżej kombinację smaków. Grillowane roladki z boczku boczek duński w plastrach papryka ser żółty pieczywo tostowe musztarda cebula ogórek świeży lub korniszony Wszystkie składniki nadzienia pokroić w paski, ułożyć na plastrach boczku, posmarowanych odrobiną musztardy i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką i ułożyć na ruszcie. Piec do zrumienienia. Artykuł Grillowane roladki z boczku

Pieguskowa Kuchnia
Bruschetta z cukinią, mozzarellą i suszonymi pomidorami 145

Pyszna bruschetta z grillowaną cukinią, suszonymi pomidorami i mozzarellą. Świetnie sprawdzi się jako przekąska, śniadanie lub kolacja. SKŁADNIKI (na 2 bułki paluchy) 2 paluchy pszenne lub pełnoziarniste mała cukinia 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 kulki mozzarelli świeża bazylia sól ostra papryka oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Bułki przekrawamy wzdłuż i na połówki, Grillujemy skropione oliwą lub przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy(...)Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski,które grillujemy na patelni grillowej/grillu (lub smażymy) pokropione oliwą i lekko posolone. Układamy cukinię na każdej ćwiartce bułki. Dodajemy po 2 plasterki suszonych pomidorów. Mozzarellę ścieramy na tarce i posypujemy bruschetty. Przyprawiamy szczyptą papryki i ozdabiamy świeżymi listkami bazylii. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla 175

minut).Następnie nieznacznie ostudzić. Przelać całość do blendera i dokładnie wymieszać do formy przecieru. Następnie przecedzić przez gęste sitko. Skrzydełka natrzeć pozostałą solą i pieprzem. Umieścić na grillu i grillować aż będą gotowe. Następnie skrzydełka umieścić w przygotowanym wcześniej malinowym sosie i grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać z pozostałym sosem malinowym do maczania. Zobacz nasz przewodnik(...)grillowania drobiu – kliknij tutaj The post Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Grillowane banany 161

się skończył, ale wytrwali fani tego sposobu spędzania wolnego czasu z pewnością jeszcze korzystają z całkiem atrakcyjnej pogody. Wystarczy przecież tylko cieplej się ubrać. :) Rozgrzewająco z pewnością sprawdza się grillowane banany. Wystarczy je odpowiednio przyprawić :) GRILLOWANE BANANY Składniki: - dowolna ilość bananów - cytryna - opcjonalnie: korzenne przyprawy i/lub czekolada Przygotowanie: Banany rozcinamy wzdłuż i skrapiamy cytryną, żeby nie ściemniały. Grillujemy

Życie zamknięte w smaku
Grillowane pieczarki faszerowane 208

alternatywa dla typowych dań grillowych :) Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach) SKŁADNIKI 400g dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą papryczką) kilka listków sałaty PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy(...)pokrojone nóżki pieczarek i szynkę. Po paru minutach zdejmujemy z patelni. Dodajemy drobno pokrojony ser, doprawiamy solą, pieprzem  i odrobiną chili (lub ostrą oliwą). Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Następnie nadziewamy farszem i grillujemy do momentu, aż ser w farszu się rozpuści. Podajemy na liściach sałaty i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaki z grilla na szybko. Zamiast buły. 218

Ponieważ pogoda w końcu rozpieszcza i zdecydowanie sprzyja grillowaniu opowiem Wam szybciutko o ziemniakach z grilla, które bez zbędnych przygotowań możecie zrobić w ten dla niektórych dłuższy weekend. W końcu udało nam się razem z Mężem wyrwać do Mamy i tym samym otworzyć trochę przy-późno sezon grillowania. Oczywiście Mama była gotowa przyjąć nas tradycyjnym obiadem i obrane ziemniaki już(...)czekały. My tymczasem spragnieni smakołyków z ogródkowego rusztu - zarządziliśmy grilla, mimo niejasnej sytuacji pogodowej. Żeby jednak ziemniaków nie zmarnować postanowiłam je zaadaptować na potrzeby grillowania.  To lubię - prosto, bez zachodu i bez marnacji ;) Sprawdźcie sami: Składniki: 4 średnie ziemniaki łyżka oliwy z oliwek spora szczypta ziół prowansalskich szczypta cząbru suszonego 1 ząbek czosnku szczypta soli pieprz świeżo mielony Przygotowanie

Kuchnia po mojemu
Klasyczne udka z kurczaka z grilla 148

dusić na małym ogniu przez 15 minut lub do momenty uzyskania pożądanej konsystencji. Odstawić sos do ostygnięcia. Po 3-4 godziny wyjąć uda z marynaty. Nadmiar marynaty wylać. Uda grillować na grillu rozgrzanym do około 150 °C przez około 20 minut obracając od czasu do czasu. Pod koniec grillowania kurczaka natrzeć wcześniej przygotowanym sosem. Mięso kurczaka powinno osiągnąć minimalną temperaturę

naRuszcie
Grillowane skrzydełka buffalo 29

Grillowane skrzydełka buffalo Soczyste, rumiane i przepyszne marynowane skrzydełka drobiowe, które możemy upiec na grillu lub w piekarniku. Danie palce lizać!     Składniki: 10-12 skrzydełek z kurczaka sól do natarcia mięsa 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 łyżki miodu (lub cukru trzcinowego) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku(...)przestudzenia *** *** Następnie skrzydełka dokładnie mieszamy z marynatą i odstawiamy na minimum 1 godzinę, ale można także włożyć do lodówki na całą noc *** *** Gotowe skrzydełka układamy na tacce do grillowania lub blaszce do pieczenia *** *** Skrzydełka pieczemy na mocno rozgrzanym grillu przez około 20 minut często je odwracając. Lub w piekarniku przez 15 minut z jednej strony, aż się ładnie zrumienią, przewracamy

Blog z Apetytem
Karkówka w marynacie paprykowej 36

Niby mamy już czerwiec, można by zacząć sezon grillowania, ale niestety pogoda nie dopisuje. Za oknem leje deszcz, więc nie zostało mi nic innego, jak wziąć w obroty patelnię do grillowania. Dzisiaj w kuchni królowała karkóweczka     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:   0,5 kg karkówki Marynata: 0,5 szklanki oliwy lub oleju 5 ząbków czosnku 1 duża cebula(...)dokładnie mieszamy. Mięso mieszamy z marynatą w misce i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Tak zamarynowane mięso układamy na patelni do grillowania i smażymy do momentu aż mięsko będzie kruche. Do obiadu dodałam fasolkę w złocistej bułce tartej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Karkówka w marynacie paprykowej pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Soczysty kurczak – najlepsza marynata do drobiu! 1248

sposób na mega kruche i soczyste mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Możemy tak zamarynować zarówno filety, jak i skrzydełka czy udka. Kurczaka pieczemy w piekarniku lub krótko grillujemy. Marynata jest bardzo prosta w wykonaniu i składa się tylko z kilku podstawowych składników. Polecam!       Składniki: 3 filety z kurczaka Marynata: 1/3 szklanki oleju 2 łyżki soku(...)mieszamy *** *** Mięso obtaczamy w marynacie i nakłuwamy widelcem w kilku miejscach *** *** Kurczaka marynujemy przez minimum 1 godzinę, im dłużej tym lepiej, jednak nie dłużej niż 24 godziny. Następnie mięso grillujemy lub pieczemy w piekarniku. Jeśli grillujemy, to układamy mięsko najlepiej na specjalnych tackach i smażymy na rozgrzanym ruszcie. Mięso potrzebuje po około 10 minut z każdej strony, aby się ładnie

Blog z Apetytem
Lasagne z cukinii 237

Dodatkowo: olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Cukiernię pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na 30 minut. Następnie plastry cukinii opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowymi ręcznikami. Grillować na patelni do grillowania, odłożyć na talerz. Sos mięsno- pomidorowy: Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać. Seler naciowy umyć, pokroić(...)minut, aż sos zrobi się dość gęsty, a woda odparuje. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wykonanie Dno naczynia do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć pierwszą z trzech warstw grillowanej cukinii. Wyłożyć na nią połowę mięsa, przykryć drugą warstwą przygotowanej cukinii, a na niej rozprowadzić pozostały sos mięsno-pomidorowy. Rozłożyć ostatnie plastry cukinii, posypać startym serem. Lasagne z cukinii wstawić

niecodziennikpary
Kurczak w sosie gorgonzola 72

Kurczak z patelni polany sosem gorgonzola, to pyszne danie, które podać można na obiad bądź lunch . Piersi z kurczaka lekko doprawiam solą, pieprzem i olejem, a następnie grilluję na patelni grillowej. Można je również usmażyć na patelni z grubym dnem, jak kto woli. Osobno robię sos gorgonzola , którego podstawą jest śmietanka kremówka, ziarna marynowanego zielonego pieprzu, ser Gorgonzola(...)przeciąć wzdłuż na pół i natrzeć szczyptą soli, pieprzu i olejem. Na ogień wstawić patelnię grillową i rozgrzać. Kiedy patelnia jest już bardzo gorąca układać piersi z kurczaka, które grillować z obu stron na średniej wielkości ogniu przez około 8-10 minut łącznie. Grillowane piersi z kurczaka podawać polane sosem gorgonzola, udekorowane krojoną natką pietruszki. Kurczak w sosie Warto wiedzieć

MeCooks
Kurczak pieczony w całości na grillu 60

roku uczestniczyłam w warsztatach grillowych prowadzonych przez Pascala Brodnickiego, który miedzy innymi przygotował wtedy kurczaka z grilla, w całości pieczonego na stojąco. Byłam zachwycona zarówno sposobem grillowania jak i smakiem tego mięsa. Od tamtej pory bardzo chciałam wejść w posiadanie stojaka, który zmieściłby się pod kopułą w naszym tradycyjnym, węglowym grillu , na którym mogłabym tak przyrządzić kurczaka(...)dania, które do tej pory robiliście na piecu czy w piekarniku. Jak widzicie ten stojak nadaje się spokojnie także do grilli węglowych kopułowych, nie tylko gazowych. Teraz nasze możliwości grillowania weszły w nowy wymiar. A to urządzenia jak i wiele innych zakupicie w sklepie Decofire , który oferuje m.in. grille, sprzęt oraz akcesoria do grillowania czy piknikowania. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczone kofty z indyka, komosa ryżowa i miętowy sos jogurtowy 65

przyrządzać mięso, żeby było zdrowe? Rekomendowane metody obróbki: gotowanie (w wodzie lub na parze), pieczenie (w folii lub naczyniu żaroodpornym), duszenie (bez obsmażania lub krótko), krótkie smażenie lub grillowanie na patelni. Do metod, które autorzy publikacji zalecają odrzucić, zalicza się, m.in.: smażenie przedłużone i w głębokim tłuszczu, tradycyjne grillowanie w dymie, wielokrotne podgrzewanie. Źródło: „Chroń się przed rakiem. Ruch(...)łyżeczką oliwy. Z masy mięsnej formować podłużne kotlety nabite na patyczki od szaszłyków. Układać w naczyniu żaroodpornym. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza z piekarnikiem ustawionym na grillowanie od góry, następnie odwrócić i znów piec 10-15 minut do równomiernego zrumienienia koft. W międzyczasie ugotować komosę ryżową w osolonym wrzątku w proporcji 2:1 i przygotować lekki

Dietolog
Sałatka z grillowana piersią z kaczki i czerwonymi porzeczkami. 133

Przepyszna sałatka z grillowaną piersią z kaczki, to idealny posiłek w wersji fit, ale pozostawiam również wersję na bogato! Lekka sałatka to idealny pomysł na letni obiad, kiedy z nieba leje się żar. W tej sałatce super robotę robią sezonowe czerwone porzeczki. Polecam każdemu, kto lubi jeść sałatki!   SKŁADNIKI: - 1 porcja pieczonej lub grillowanej piersi kaczej - 80g - 1 małe(...)sokiem z cytryny *płatki migdałowe prażone na suchej patelni/ orzechy nerkowa lub parmezan starty na tarce Mięso zamarynuj na minimum 2 godziny w przyprawie do drobiu staropolskiego.  Mięso grillujemy. W/w składniki umieść w misie dodaj pokrojoną pierś z kaczki i wybrany sos. W wersji na bogato podaj np. z grzankami z domowej bagietki. Pyszne, proste i sycące danie

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania