Szparagi z grilla które robi się bardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3 szparagi białe 3 plastry boczku wędzonego 1/3 piersi z kurczaka sól, pieprz papryka wędzona 3 pomidorki koktajlowe oliwa sos bazyliowy: 1 garść liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny
wesoła kuchniakapusta pekińska -pomidor -ogórek -marchewka -jogurt naturalny -majonez -czosnek -przyprawy do piersi (sól, pieprz, oregano, bazylia,czosnek) Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na płaty ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy i smażymy na patelni do grillowania. Kapustę pekińską kroimy w paski. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach
Magia jedzenia.roladki z masłem i koperkiem w środku. Myślę, że to fantastyczna opcja na niedzielny obiad, pod warunkiem, że nie grillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M. Składniki na 6 roladek: 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg) 6 plastrów masła 2 łyżki siekanego kopru 10 dag sera tartego sól, pieprz olej
Kuchnia po mojemuAromatyczny filet z indyka w miodowo-musztardowej marynacie, którą przygotowuje się bardzo szybko.Składniki:2 sznycle z piersi z indyka4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy2
wyzwania kuchenneczosnkowym, tysiąca wysp, a dodatki do niej możecie dobrać wg uznania. Z kolei rolsy zamiast zapiekać można np. grillować. Składniki: 4 placki tortilli 450 g mrożonych warzyw (ewentualnie kukurydza z puszki, czerwona cebula, pieczarki) 30 dag sera żółtego Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym
Fabryka pomysłówSłodko-kwaśny grillowany kurczak z wyczuwalnym aromatem cebuli i sosu sojowego smakuje bardzo oryginalnie. Jego ciekawy smak przełamie nudę zwykłego fileta. Przepis Andrzeja Grummicha po moich zmianach. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2-3 cytryny 2 białe cebule 3 ząbki czosnku 400ml piwa 150ml ciemnego sosu sojowego 2-3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy(...)czosnkiem i dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do kurczaka z cytryną. Zostawiamy na przynajmniej kilka godzin np. na noc a najlepiej na 24h. Mięso odsączamy z marynaty i grillujemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie przez kilka minut z każdej strony
Pyry na GazPyszna, lekka sałatka z grillowanym ananasem, serem feta i krewetkami. Idealna dla osób dbających o linię oraz smakoszy pysznych, zdrowych sałatek(...)Składniki : 1 świeży ananas dostępny 150 g sera fety, pokrojonego w kawałki 200 g piersi z kurczaka 50 g świeżych krewetek 1 opakowanie miksu sałat ciemne oliwki, pomidory koktajlowe sól, pieprz i papryka słodka i ostra w proszku
Kulinarne Fantazje Marioliłyżeczki chili (przyprawa), 1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 łyąki oleju. Przygotowanie: Do oleju dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości. Nacieramy przyprawami kurczaka, odstawiamy na min.2 godziny do lodówki. Grillujemy na grillu elektrycznym przez około 3-5 minut z każdej strony. Odstawiamy na 10 minut, aby mięso "odpoczęło
Lena Gotujepomocą obieraczki. Cebulę kroję na pół i oddzielam łuski poszczególnych warstw. Na patyczki do szaszłyków nadziewam pomidora, pasek piersi z kurczaka, kawałek chili, pasek cukinii, cebulę, i znowu pomidora i tak do końca patyczka. Szaszłyki smaruje oliwą, posypuję estragonem i grilluję. Sos: Koper i natkę kroję drobno, przekładam do pojemnika , dodaję oliwę i miksuję blenderem. Jogurt dodaję na końcu
wesoła kuchniaoliwy z oliwek 300 gram piersi z kurczaka 1/3 pęczka kopru Ziemniaki gotujemy w mundurkach z dodatkiem soli. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i marynujemy w jogurcie naturalnym 10 minut. Następnie grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Szpinak myjemy i dusimy na łyżce oliwy z oliwek. Doprawiamy solą
Mango Papajalecie i z tęsknotą za spotkaniami z przyjaciółmi przy grillu. Szaszłyki te może nie mają wiele wspólnego z grillowaniem jednak nadal pozostają szaszłykami, a wersja ta jest zdrowa i smaczna. Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru SKŁADNIKI: 130 g piersi z kurczaka 0,5 czerwonej cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej sól ziołowa do smaku kilka różyczek brokuła
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitego dnia co upiekę- serwuję na ciepło jako danie główne z surówką, a reszta 'idzie' na chleb czy grillowane tosty (przy okazji cyknę zdjęcie i podzielę się z Wami przepisem, bo są nieziemsko smaczne!)Ale wracając do pieczeni, to ta pierś jest miękka, bardzo soczysta w środku i aromatyczna. Naprawdę smaczna i warta upieczenia więc bardzo Wam polecam
Kraina Miodem Płynącadzis przyzadze. Pomyslow szukalam tym razem w glowie, bo na wertowanie ksiazek kucharskich czy internetu zabraklo mi czasu.Tak oto Dzien Czosnku uczcze prosta salatka ze sosem czosnkowym i kawalkiem grillowanego miesa w marynacie czosnkowej.Danie w swej prostocie bardzo dobre. Salatka jest lekka, ozezwiajaca. A miesko aromatyczne i soczyste.Przepis na sos czosnkowy dostalam od kuzynki Meza, Ona zas znalazla(...)jakis czas zeby sie przegryzl. Gdy juz bedzie gotowy zalewamy nim salatke.Grillowana piers kurczaka z marynaty czosnkowej.skladniki na marynate:2 lyzki oliwy z oliwek2 zabki czosnkuswiezy tymianekpieprzwykonanie:Oczyszczone piersi kurczaka marynujemy w mieszance oliwy z oliwek, z wycisnietym przez praske czosnkiem, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Najlepiej by miesko marynowalo sie ze 2 godziny, by przeszlo aromatem czosnku i tymianku.Po
Przysmaki KarolkiJuż od jakiegoś czasu pogoda pozwala nam na szaleństwa na powietrzu. Grillowanie to chyba już nasz sport narodowy. Cały czas tworzone są nowe pomysły na to jak przygotować kolejne smakołyki. Są to już nie tylko kiełbaski, kaszanka i karkówka, ale przede wszystkim różnorodne dania, które przygotowywane są w folii aluminiowej. Czy to zdrowe, czy nie, nie będę ani potwierdzać(...)zaprzeczać, bo zwyczajnie nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. :) Dziś proponuję niezwykle soczystą pierś z kurczaka z papryką, mozzarellą i cudownym sosem. Danie nie będzie zarumienione, ani chrupiące, choć przygotowywane na grillu. Jeżeli chcecie bardziej chrupiące rzeczy, przygotujcie taką pierś z kurczaka w formie szaszłyków w dokładnie takim samym sosie. Wystarczy ponabijać mięso na długie patyczki i posmarować sosem przed
MamaOskarka