grillowane piersi - 1105 przepisów (strona:28/74)

Grillowane faworki drobiowe w marynacie z galaretki malinowej 285

faworków, ale marynata powstała dokładnie dla potrzeb tego grilla. Jeżeli Wam się znudziły smaki z grilla, jakie znacie – wypróbujcie  przepis na grillowane faworki drobiowe w marynacie z galaretki malinowej.    Składniki: - 2 duże piersi drobiowe (ok. 700g)Marynata:- 1 galaretka malinowa- 280ml wrzątku + 230 gazowanej wody mineralnej (do rozpuszczenia galaretki)- olej arachidowy- sok z ½ cytryny- sól wędzona- papryka wędzona- chilli(...)płatkach- pieprz kolorowy świeżo mielony Galaretkę rozpuszczamy w 280ml wrzątku, następnie dolewamy 230ml gazowanej wody mineralnej oraz sok z ½ cytryny. Piersi kurczaka kroimy wzdłuż  na 10 pasków. Każdy nacinamy pośrodku, na długość ok. 3-4cm, w zależności od długości paska. Przewijamy,  jak przy robieniu faworków. Przekładamy do pojemnika, w którym będą marynowane. Skrapiamy olejem arachidowym i solimy solą

mojewypiekiinietylko
Obiad z grillowanego kurczaka, małokaloryczny 253

Pomysł na obiad mniej kaloryczny. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak

Kuchnia Pokoleń
Kurczak grillowany w balsamico i musztardzie 240

dobrze obtoczyć je w płynie. Przykryć folią spożywczą i zostawić w lodówce przynajmniej 5 godzin, a najlepiej całą noc. Grillować i smakować! Tego samego dnia pomyślałam o czymś na ostro i zrobiłam jeszcze jedną marynatę. Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka ½ szklanki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól 1/3 łyżeczki płatków chilli Oliwę wymieszać z solą, chilli i przeciśniętymi

Kulinarne Inspiracje
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 221

kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały(...)ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wymieszałam wszystko z jogurtem greckim i majonezem. SMACZNEGO! Polecam inne rodzaje szaszłyków: GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ

potrawyregionalne
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 166

stworzyły połączenie idealne. Szaszłyki z grilla podawane z chlebkiem czosnkowym to niebo w gębie Pamiętajcie, że mięso z kurczaka warto zamarynować kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki(...)sól do smaku Marynata do warzyw: łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy

Kuchnia Bazylii
Grillowany kurczak z brokułami 155

tego dania będzie patelnie grillowa, jeśli takiej nie macie, wykorzystajcie zwykłą patelnię z nieprzywieralnym dnem. Składniki duża pierś z kurczaka 1/2 brokuła pieprz szczypta słodkiej papryki sól oliwa z oliwek szczypta suszonego oregano Zobacz jak przygotować: Domowe Pad Thai z kurczakiem Grillowany kurczak z brokułami – przepis Zaczynamy od ugotowania brokuła. Gotujemy go 5 minut. Wkładamy go do wody dopiero(...)przygotowujemy kurczaka. Pierś z kurczaka nacieramy odrobiną oliwy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą słodkiej papryki i oregano. Wkładamy na patelnię grillową i smażymy ok. 4 minut z każdej strony. Kurczaka kroimy w duże kawałki. Na talerz wykładamy odsączonego i podzielonego na różyczki brokuła, a obok układamy kurczaka. Ciekawy przepis na: Domowe nuggetsy z kurczaka Smacznego! Artykuł Grillowany kurczak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś z kurczaka z serem kozim i szpinakiem 179

przygotowanie zajmie około 15 minut. W czasie gdy grilluje się filet przygotowujecie sałatkę ze szpinaku i pomidorków. Po upieczeniu filet smarujecie serkiem kozim, nakładacie sałatkę i pyszny obiad gotowy. Jeżeli nie posiadacie w domu patelni grillowej można usmażyć filety również na tej zwykłej. Składniki na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka garść świeżego szpinaku ser kozi do smarowania pomidorki(...)moda cebulka, dolna część szczypiorku listki bazylii sól, pieprz czosnek granulowany 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1. Filety z piersi przekroić na pół, rozbić. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  2. Na patelni rozgrzać oliwę, położyć filety. Grillować 4 minuty. Przewrócić na drugą stronę, grillować kolejne 3 minuty. 3. Szpinak i bazylię porwać na kawałki, cebulkę posiekać, pomidorki

Moja Galeria Smaku
Greckie souvlaki 175

Tradycyjne greckie szaszłyki robione z różnych rodzajów marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano                  1/2 łyżeczki suszonego tymianku(...)sól, pierz Mięso pokroić w grubą kostkę. Wymieszać składniki marynaty i zalać nią mięso. Przemieszać, przykryć i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Godzinę przed grillowaniem wyjąć mięso z lodówki, następnie nadziać na patyki. Upiec na patelni grillowej (czas zależy od rodzaju mięsa) i podawać

wyzwania kuchenne
Zdrowe grillowanie 160

Zdrowe grillowanie * Grilluj zawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych

MintTaste
Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i ryżem 146

Dressing miodowo-musztardowy: * oliwa z oliwek- 2 łyżki * miód- 1 łyżeczka * musztarda- 1 łyżeczka * sok z cytryny- 1 łyżeczka * sól, pieprz- do smaku Sałatka: Piersi z kurczaka zamarynować w ulubionych przyprawach minimum 30 minut przed grillowaniem, a następnie zgrillować na patelni. Ananasa pokroić w plastry, również zgrillować. W międzyczasie ugotować ryż i lekko podprażyć słonecznik (na suchej patelni). Na półmisku

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak z migdałami 149

dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem przez około 15 minut lub do czasu aż ryż będzie miękki (w razie potrzeby podlać wodą). W międzyczasie pierś z kurczaka posmarować niewielką ilością oliwy, posolić i popieprzyć i grillować po kilka minut z każdej strony. Przełożyć na deskę, pozwolić chwilę ostygnąć, po czym pokroić na kawałki wielkości kęsa i dodać do ugotowanego ryżu

Codzienne Gotowanie
Salsa z mango i chili 209

Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza

Atlas Smaków
Szaszłyki z grilla 279

Zdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :)Zaczynamy:  Składniki:2 piersi z kurczakakawałek bekonu- boczkuokoło 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej2 paprykisól, pieprz, papryka, czosnek2-3 łyżki oliwy z oliwekpatyki do szaszłyków Wykonanie:Patyki zamaczamy

Smaki Edyty
Chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku! Kurczak z grilla w szafranowej marynacie 173

Poczuj się jak w Maroko. Wypróbuj grillowanego kurczaka przyrządzonego według tego przepisu. Dodatek szafranu pozwoli poczuć wyjątkowość tego dania o każdej porze roku. Składniki: 10 piersi z kurczaka lub skrzydełek/podudzido marynaty: ½ szklanki oliwy z oliwek1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kminku1 łyżeczka kolendry1 łyżeczka szafranu1 łyżeczka chili w proszku1 łyżeczka pieprzu cayenne2 wyciśnięte ząbki czosnku1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo zmielonego(...)ruszt, grilla rozgrzewać przez 10 minut w dużej temperaturze, ruszty natrzeć olejem roślinnym aby zapobiec przywieraniu do niego mięsa. Umieścić kawałki kurczaka na ruszcie, a następnie zmniejszyć temperaturę grillowania do średniej. Kurczaka grillować przez około 20 minut, Na 6-8 minut przed zakończeniem grillowania zwiększyć temperaturę i grillować aż skórka będzie chrupiąca i złocista.Chrupiący na zewnątrz i soczysty

naRuszcie
Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 157

Razem z warzywami upieczcie dodatkową czerwoną paprykę i zostawcie ją do sałatki ryżowej na następny dzień. ➤ Kliknij - Przepis na zupę z pieczonych pomidorków i papryki Środa - Sałatka ryżowa i grillowany kurczak Lubię wracać do książek kucharskich, które posiadam od dawna i odkrywać w nich coraz to nowe przepisy. Tak właśnie natchnęłam się na sałatkę ryżową w książce Jamiego Olivera "Każdy(...)sałatki. Sok z cytryny wyciśnij do małego słoiczka. Dodaj oliwę, sól oraz pieprz i wstrząśnij. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj.  Pierś z kurczaka umyj, oczyść, oprósz solą i pieprzem i skrop oliwą. Grilluj na patelni grillowej lub zwykłej aż będzie rumiany z obu stron (możesz też upiec ją w piekarniku). Gotowego kurczaka pokrój na plastry i podaj

Chilli Czosnek i Oliwa