wioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo pomocni. Warto zobaczyć i zapoznać się z ich kulturą i obyczajami. Wszędzie
Pasje JolkiPrzepyszna sałatka ziemniaczana idealna jako dodatek do grilla lub obiadu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Najlepsza z młodych ziemniaków. składniki: 1 kg młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 1 mały pęczek koperku majonez ok 3-4 łyżek sól ziołowa świeżo zmielony czarny pieprz Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub jak jest duża to w pół plasterki
Monia miesza i gotujeprzez 15-20 minut. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, curry i natką pietruszki (wszystkie przyprawy według uznania). Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony do miękkości. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plastry, cebulę w piórka, pomidory w paseczki. Ser feta kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa wraz
VioletoweKucharzenieduże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki sosu musztardowego o smaku chrzanowym Octim (polecam go również na grilla) Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski z pokrojonymi jajkami dodajemy pokrojone w grubszą kostkę: ogórki kwaszone i rzodkiewki. Następnie dodajemy sos musztardowy
Słodkie okruszkikalafior przy wsparciu kasz i ciecierzycy. Można je wszystkie zapakować na wynos do słoika, zjeść na obiad ale świetnie nadadzą się też jako dodatek do dania głównego czy na grill. Wiosna pełną gębą, stragany się uginają – korzystajcie! Sałatka z quinoa, szparagami i fetą 1 szklanka kaszy quinoa pęczek szparagów pół pęczka szczypiorki 100 g twardego sera feta
Cooking for Emilyłyżeczki świeżego imbiru 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku 2 łyżki nasion sezamu 3 dymki ze szczypiorem 1 łyżeczka sriracha sos Nastaw piekarnik na 225ºC na funkcję grilla, jeśli masz taką opcję w piekarniku. Pokrój łososia na 4 porcje, posól i skrop sokiem z limonki. Przekrój wzdłuż bok choy. Pokrój grzyby. Ułóż rybę, bok choy i shiitake
codojedzeniaPomysł na obiad kiedy tęsknimy na grillem a nie mamy możliwości zrobić go w tradycyjny sposób:). Szaszłyki: 500g filetów z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, cebula granulowana 4 łyżki oleju Sałatka: 1 opakowanie mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych 3 ogórki gruntowe 1 cebula 4 papryczki konserwowe Sos do sałatki: 2 łyżki soku
Szefowa kuchnipieprz 1 drobno posiekana dymka Buraki ścieramy na duzych oczkach, dodajemy do nich wiśnie, jogurt, majonez oraz wszystkie przyprawy. Wszystko mieszamy. Schładzamy w lodówce. Śałatka świetnie nada się na grilla
Szybko Tanio Smacznietaka lekka w smaku. Nie ukrywam, że piekłam ją już setki razy i zawsze wychodzi idealnie. Piekę ją przeważnie w ceramicznym naczyniu, a kiedyś piekłam na jednorazowych tackach do grilla, dlaczego? Pierwszy raz piekłam w teflonowej blaszce i po kilkugodzinnym moczeniu i potem szorowaniu jej znalazłam sposób jak piec to mięsko, aby potem nie męczyć się podczas mycia naczynia
Blondynka GotujeJakiś czas temu kupiłam w sklepie B&M w UK, sos znanej firmy HELLMANN'S . Nazwa tego sosu to AUSTRALIAN SWEET GRILL inaczej BBQ. Sos jest w szklanej butelce o pojemności 200 ml z zwykłą metalową zakrętką . Sos się wylewa ,ponieważ nie posiada podajnika, pompki itp Byłam bardzo ciekawa smaku tego sosu , czy nie smakuje chemią
Gotowanie Patkiskórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami do drobiu wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi
Karo in the Kitchenrewelacyjnie. Robiłam go już z tysiąc razy i pochlebnych słów na jego temat słyszałam mnóstwo. Sos idealnie sprawdzi się do kąsków z kurczaka, wszelkiego rodzaju mięs i warzyw z grila a nawet jako sos sałatkowy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 250 gr sera feta
mecooksniech koniecznie posłucha :) Naszła mnie ochota na szybkie co nieco. Miałam ciasto francuskie i kilka łodyg rabarbaru. No to chop siup zrobiłam ciasteczka, które później zabrałam ze sobą na grilla :) Nie mają w środku cukru dlatego polecam je obficie posypać cukrem pudrem:) Mi z podanej porcji wyszło 7 sztuk :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru
My simple kitchentuż przed grillowaniem, a sosem polewam dopiero przy stole, żeby sałata lodowa dłużej zachowała świeżość i kruchość. Zdjęcia były robione jeszcze zanim polałam sałatkę sosem. Polecam, nie tylko na grilla. Składniki: 1 sałata lodowa 1 mały słoiczek czarnych oliwek 1 zielony ogórek cebulka dymka 1 czerwona papryka kolorowe koktajlowe pomidorki Sos: 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka octu z białego
Kuchnia domowa Anizielone, ale obiecuję, że na białe też pojawi się kiedyś przepis. Ważne jest aby pamiętać, że szparagi wymagają niedługiej obróbki termicznej. Możne je przygotować w wodzie, na parze, na grillu, a nawet można podawać na surowo. Moją dzisiejszą propozycją są szparagi w szynce parmeńskiej. Danie to stanowi idealny dodatek do dań. Można z nich również stworzyć samodzielną przystawkę dodając jakiś
PatiGotuje