grill - 12274 przepisów (strona:445/819)

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i koperkiem 224

Przepyszna sałatka ziemniaczana idealna jako dodatek do grilla lub obiadu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Najlepsza z młodych ziemniaków. składniki: 1 kg młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 1 mały pęczek koperku majonez ok 3-4 łyżek sól ziołowa świeżo zmielony czarny pieprz Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub jak jest duża to w pół plasterki

Monia miesza i gotuje
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pieczonymi ziemniakami 231

przez 15-20 minut. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, curry i natką pietruszki (wszystkie przyprawy według uznania). Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony do miękkości. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plastry, cebulę w piórka, pomidory w paseczki. Ser feta kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa wraz

VioletoweKucharzenie
Wyrazista w smaku sałatka z sosem musztardowo-chrzanowym 296

duże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki sosu musztardowego o smaku chrzanowym Octim (polecam go również na grilla) Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski z pokrojonymi jajkami dodajemy pokrojone w grubszą kostkę: ogórki kwaszone i rzodkiewki. Następnie dodajemy sos musztardowy

Słodkie okruszki
3 przepisy na wiosenne sałatki 216

kalafior przy wsparciu kasz i ciecierzycy. Można je wszystkie zapakować na wynos do słoika, zjeść na obiad ale świetnie nadadzą się też jako dodatek do dania głównego czy na grill. Wiosna pełną gębą, stragany się uginają – korzystajcie! Sałatka z quinoa, szparagami i fetą 1 szklanka kaszy quinoa pęczek szparagów pół pęczka szczypiorki 100 g twardego sera feta

Cooking for Emily
Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake 231

łyżeczki świeżego imbiru 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku 2 łyżki nasion sezamu 3 dymki ze szczypiorem 1 łyżeczka sriracha sos Nastaw piekarnik na 225ºC na funkcję grilla, jeśli masz taką opcję w piekarniku. Pokrój łososia na 4 porcje, posól i skrop sokiem z limonki. Przekrój wzdłuż bok choy. Pokrój grzyby. Ułóż rybę, bok choy i shiitake

codojedzenia
Szaszłyki drobiowe na sałatce 268

Pomysł na obiad kiedy tęsknimy na grillem a nie mamy możliwości zrobić go w tradycyjny sposób:).  Szaszłyki: 500g filetów z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, cebula granulowana 4 łyżki oleju Sałatka: 1 opakowanie mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych 3 ogórki gruntowe 1 cebula 4 papryczki konserwowe Sos do sałatki: 2 łyżki soku

Szefowa kuchni
Sałatka z buraków i wiśni 156

pieprz 1 drobno posiekana dymka Buraki ścieramy na duzych oczkach, dodajemy do nich wiśnie, jogurt, majonez oraz wszystkie przyprawy. Wszystko mieszamy. Schładzamy w lodówce. Śałatka świetnie nada się na grilla

Szybko Tanio Smacznie
Pierś z Kurczaka w Tymiankowo - Cytrynowej Glazurze 246

taka lekka w smaku. Nie ukrywam, że piekłam ją już setki razy i zawsze wychodzi idealnie. Piekę ją przeważnie w ceramicznym naczyniu, a kiedyś piekłam na jednorazowych tackach do grilla, dlaczego? Pierwszy raz piekłam w teflonowej blaszce i po kilkugodzinnym moczeniu i potem szorowaniu jej znalazłam sposób jak piec to mięsko, aby potem nie męczyć się podczas mycia naczynia

Blondynka Gotuje
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 191

Jakiś czas temu kupiłam w sklepie B&M w UK, sos znanej firmy HELLMANN'S . Nazwa tego sosu to AUSTRALIAN SWEET GRILL inaczej BBQ.  Sos jest w szklanej butelce o pojemności 200 ml z zwykłą metalową zakrętką .  Sos się wylewa ,ponieważ nie posiada podajnika, pompki itp  Byłam bardzo ciekawa smaku tego sosu , czy nie smakuje chemią

Gotowanie Patki
Kurczak marynowany i pieczony w sosie chimichurri 265

skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami do drobiu wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi

Karo in the Kitchen
Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety 226

rewelacyjnie. Robiłam go już z tysiąc razy i pochlebnych słów na jego temat słyszałam mnóstwo. Sos idealnie sprawdzi się do kąsków z kurczaka, wszelkiego rodzaju mięs i warzyw z grila a nawet jako sos sałatkowy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 250 gr sera feta

mecooks
Rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem 174

niech koniecznie posłucha :) Naszła mnie ochota na szybkie co nieco. Miałam ciasto francuskie i kilka łodyg rabarbaru. No to chop siup zrobiłam ciasteczka, które później zabrałam ze sobą na grilla :) Nie mają w środku cukru dlatego polecam je obficie posypać cukrem pudrem:) Mi z podanej porcji wyszło 7 sztuk :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru

My simple kitchen
Sałatka grillowa z sałatą lodową 235

tuż przed grillowaniem, a sosem polewam dopiero przy stole, żeby sałata lodowa dłużej zachowała świeżość i kruchość. Zdjęcia były robione jeszcze zanim polałam sałatkę sosem. Polecam, nie tylko na grilla. Składniki: 1 sałata lodowa 1 mały słoiczek czarnych oliwek 1 zielony ogórek cebulka dymka 1 czerwona papryka kolorowe koktajlowe pomidorki Sos: 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka octu z białego

Kuchnia domowa Ani
Szparagi w szynce parmeńskiej 138

zielone, ale obiecuję, że na białe też pojawi się kiedyś przepis. Ważne jest aby pamiętać, że szparagi wymagają niedługiej obróbki termicznej. Możne je przygotować w wodzie, na parze, na grillu, a nawet można podawać na surowo. Moją dzisiejszą propozycją są szparagi w szynce parmeńskiej. Danie to stanowi idealny dodatek do dań. Można z nich również stworzyć samodzielną przystawkę dodając jakiś

PatiGotuje
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 193

swoją świeżością przyniesie orzeźwienie w upalne dni. Cydr pasuje do wielu potraw na bazie warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie

Obiad gotowy