grill - 12274 przepisów (strona:443/819)

Wrapy z humusem, gyrosem z kurczaka i warzywami 208

pomidory, paprykę, kukurydzę, pół ogórka konserwowego pokrojonego w półplasterki oraz kurczaka. Tortille zwijamy jak krokieta. Podajemy na zimno lub na gorąco. Ja preferuje podgrzane w piekarniku lub przyrumienione na grillu.  Smacznego :-) W związku z 25-leciem firmy Bonduelle, mam dla Was ciekawostkę:-) Czy wiesz, że? Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów (chorób i insektów). a także pozostawiają

kulinarne odsłony pati
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem 183

lubczyku łyżka posiekanej mięty łyżka soku z cytryny   ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii Łososia pozbawiamy skóry i skrapiamy sokiem z cytryny. Grillujemy go z obu stron, na grillu tradycyjnym, bądź lekko natłuszczonej patelni grillowej. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, posypujemy odrobiną soli i grillujemy z obu stron, aż zmięknie. Jogurt mieszamy z posiekanymi ziołami i sokiem z cytryny

Mienta blog
Grillowany karmazyn 152

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ostatnio coraz częściej robimy dania z grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA <3 Składniki 1 kg karmazyna 1 łyżka cukru palmowego 2 łyżki sosu sojowego

R'n'G Kitchen
A'LA KEBAB NA TALERZU 169

Ciepłe dni, grill, kebaby, frytki, kiełbaski itp. same pokusy  :D  a że człowiek na redukcji i nie może, to musi improwizować i zaspokoić swoje pragnienie 😆  I tak wpadła nowa odmiana kebaba  :D Składniki (2 porcje) ▶ 220 g mięsa  ▶ 400 g ziemniaków ▶ 200 g pomidora ▶ 200 g sałaty ▶ 80 g kaszy gryczanej* ▶ tłuszcz do smażenia/pieczenia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem 167

zasadzie wszystkie składniki zdążycie spokojnie pokroić w czasie, kiedy kuskus będzie pęczniał. Dzięki kuskusowi sałatka jest sycąca i bardziej obiadowa. Ale sprawdza się również jako idealny dodatek do grilla. Pamiętajcie tylko, że kuskus bardzo pęcznieje i nie wsypujcie na raz pół opakowania. W sumie ja miałam jakąś resztówkę kaszy w słoiku, słoik dopełniłam gorącą wodą przykryłam i po kilku minutach

Mieszam w Garnku
Pstrągi pieczone w ziołowej marynacie 266

wkładamy ryby i pieczemy przez 20-25 minut – zostaną w środku idealnie soczyste. Żeby marynatę przypiec na skórce na 5 minut włączamy termoobieg lub przenosimy ryby wyżej, pod grzałkę grilla.   Gorące ryby podajemy od razu. U nas wylądowały na talerzach w towarzystwie bardzo wiosennej sałatki z młodych ziemniaków w jogurcie, musztardzie i ziołach. SKŁADNIKI 2 pstrągi, świeże, patroszone 120g

Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej 185

wszystkich pięknych i kolorowych warzyw? :)  Dziś przedstawiam jedną z wersji surówki z pekinki, która idealnie nadaje się do letnich obiadów, a także świetnie komponuje się z mięsami z grilla.  Zajrzyjcie także do Mopsika , po jej pomysł na letnią sałatkę ;)  Składniki : 1 kapusta pekińska*  2 czerwone papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego 3-4 pomidory

Codzienne Gotowanie
Surówka z rzodkiewek i papryki w sosie tzatziki 172

której główną rolę odgrywają rzodkiewki. Nadal są pyszne. Dodatkowo zielona papryka, kilka drobiazgów i surówka gotowa. Może być ona dodatkiem do obiadu i oczywiście świetnie pasuje do naszego narodowego grilla. Składniki: Pęczek rzodkiewek ½ zielonej papryki ½ czerwonej cebuli ½ długiego ogórka Sos w proszku tzatziki Jogurt naturalny Sól Wykonanie: Rzodkiewki i ogórka ścieramy na tarce jak do mizerii. Paprykę i cebulę kroimy

Smaki Ewy
PIZZA NA CIEŚCIE DROŻDŻOWYM Z SALSĄ PAPRYKOWĄ I SERAMI 148

można zajadać pyszną pizzę jak z pizzerii ;) Do mojej pizzy wykorzystałam  salsę paprykową  od  Eterno . Polecam i Wam tą salsę, jest idealna jako dodatek do grilla, do mięs, wędlin, pizzy, zapiekanek. Składniki na ciasto do pizzy: * 1 i 1/2 szklanki mąki do pizzy * 1/2 szklanki ciepłej wody * 2 łyżki oleju  * 4 g drożdży suchych * 1/2 łyżeczki

Zrób to smacznie
Domowe burgery drobiowe 313

Czasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni lub piec na grillu

Bullio
Letnia sałatka z awokado wg Aleex 139

Fetę pokroić w kostkę. 6. Posiekać szczypiorek i natkę pietruszki. 7. Składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 8. Skropić oliwą z oliwek. 9. Podawać jako dodatek do mięs z grilla lub ze świeżym pieczywem. Smacznego

W mojej kuchni
CHLEBEK TRUSKAWKOWY 154

Chlebek z owocami sezonowymi to idealna propozycja na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, rodziną przy grillu, Także sprawdza się na przyjęciach urodzinowych, imieninowych lub na wieczornym spotkaniu przy kawie.  Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru brązowego kryształ Diamant 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu  1/4 łyżeczki soli

Ciastka - domowe słodkości
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 197

wilgotne, a zawartość tłuszczu w porównaniu do innych wypieków jest znikoma. Dodatek cydru nadaje im charakterystyczny słodkawo - wytrawny smak, który przełamuje czekolada oraz wieloowocowy dżem. Przepis idealny na letniego grilla lub piknik!    Przepis zainspirowany książką Kuchnia wegańska. Składniki na polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo

Pland based fille
Tacos z kurczakiem i salsą z awokado i warzywami 263

Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć aż mięso się zarumieni. Następnie wlać odrobinę wody i gotować jeszcze chwilkę. Mięso musi być przesmażone. Można usmażyć na grillu. Do każdej tortilli włożyć salsę, mięso i znowu salsę. Można polać kwaśną śmietaną lub jogurtem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Surówka z kalarepki z marchewką 243

kalarepki z marchewką . Surówka jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania, a smakuje wybornie, jest lekka i orzeźwiająca, idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Polecam! Składniki : 1 średnia kalarepka (~300g) 1 średnia marchewka 1 jabłko dymka (2-3 łodygi) sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie : Kalarepkę, marchewkę i jabłko obrać ze skórki i zetrzeć

Codzienne Gotowanie