grill - 12274 przepisów (strona:439/819)

Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! 219

zachęcają nas do coraz większej aktywności poza grubymi murami naszych domów i mieszkań. Grillować można niemal wszędzie – nad rzeką i jeziorem, w lesie (oczywiście w specjalnie wyznaczonych […] Artykuł Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Sałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą, serem i ogórkiem kiszonym 194

mamy ochoty na porządny kawał mięsa lub stanie przy garnkach - idealnie może zastąpić obiad. Sprawdzi się też na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości i jako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu

Di gotuje
POUND CAKE WITH RASPBERRY SAUCE – SERIAL CLEANER 208

right, sweetie. They will be ready in a moment! Culinary zone in a „slight” disorder – it’s high time to change it! Maybe we should grill together, officer? In this post, we will deal with a cake with a lot of raspberry gel – doesn’t it reflect, in the culinary-artistic way, the conditions

Nerds Kitchen
Sałatka- miks pieczonych warzyw 168

Bardzo lubię grillowane lub pieczone warzywa. Lubię serwować je, jako dodatek przy okazji przyjęć w ogrodzie. Problem jednak tkwi w tym, że mój grill jest mały i muszę wybierać, co przyrządzam w pierwszej kolejności. Dlatego postanowiłam przyspieszyć ten proces, aby wszystko można było zjeść w połączeniu ze sobą. Odpaliłam piekarnik i upiekłam warzywka, tworząc z nich pyszną sałatkę, którą zaserwowałam

Pichceniomania
Kukurydza gotowana z ziołowym masełkiem 134

wędzona słodką papryką w proszku, suszonym oregano. Takim pysznym  i aromatycznym dodatkiem posmarowałam ugotowaną kolbę kukurydzy, posypałam jeszcze czarnuszką. Bardzo dobry dodatek, polecam z całego serca! Idealny na grilla! Kukurydza gotowana z ziołowym masełkiem / 1 porcja Składniki: 1 kolba świeżej kukurydzy 2 łyzki masła solonego 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki plud do posypania 1/3 łyżeczki suszonego oregano 1 ząbek

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki drobiowe z cukinią 202

cukinię, nabijamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przy nabijaniu składników na patyczki, pamiętajcie, aby mięso było na końcówkach szaszłyków. Rozpalamy grilla. Szaszłyki grillujemy na niewielkim żarze, około 14 minut. W połowie czasu, szaszłyki obracamy na drugą stronę.  Smacznego

Smak mojego domu
Drobiowe burgery z suszonymi pomidorami OLE! 194

pakuj do słoika, wekuj albo schłódź. Polej sosem mięso. Dodatki  - morele przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszkę pokrój w grube plastry i wyjmij nasionka. Przypiecz je solidnie na grillu

Spektrum Smaku
Ogórki – Jak przyrządzić ogórki 539

już lekko podkwaszone po 3 dniach. Są one blado żółte, a w środku prawie jak świeże ogórki. Takie ogórasy znikają u mnie w mgnieniu oka! Podjadamy je do grilla, ale i prosto ze słoika. Każda polska gospodyni ma swój sposób na przetwory z ogórków. Nie jestem fanką sałatek z ogórków ale ogórki małosolne i kiszone uwielbiam, więc skupiam się

codojedzenia
Tosty z grzybami i serem / Mushroom grilled cheese 345

side of each slice and distrubute the mushroom mixture evenly among 4 slice and top each slice with other pieces of bread butter side up. Heat large pan or grill pan over medium heat, add sandwiches and cook for 1-2 minutes, the flip and cook until golden brown, and serve! Enjoy! Artykuł Tosty z grzybami i serem / Mushroom grilled

karmelowy
Horiatiki – oryginalna sałatka grecka 255

oliwą, posypuję całość jeszcze raz świeżym oregano. Wszystko wkładam do lodówki na godzinę, dwie – tak żeby sałatka zdążyła przejść aromatem przypraw i siebie samej. W lecie sprawdza się do grilla, w upały – jako cały obiad. Świetny dodatek do greckich szaszłyków z kurczaka, pieczonych na chrupko skrzydełek . Bez sałaty, bez glazury z octu balsamicznego, z prawdziwą twardą fetą, z mocną oliwą

Karo in the Kitchen
Kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową 197

Latem chętnie zamieniamy nasze cztery ściany na plener. Z wielką chęcią wychodzimy odpoczywać w promieniach słońca lub wręcz przeciwnie aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu. Pikniki, grille, ogniska to stały element tych słonecznych dni, za którymi tęsknimy w zimowe wieczory. Mamy dla Was propozycje na przekąski podczas takich właśnie wypadów za miasto. Pyszne, delikatnie kanapeczki z serem camembert i konfiturą

Kolizje Smaków
Tzatziki, sos idealny na grilla 159

Można powiedzieć, że to sztandarowy sos Polaka na grillu, każdy go chyba zna i lubi, czasem robię mnie lub bardziej zmodyfikowane wersje, ale jednak klasyczny zawsze wygrywa. Jest idealny do mięs ale nie tylko i warto go również robić przez resztę roku do placków ziemniaczanych czy proziaków. Składniki: - 1 opakowanie gęstego jogurtu lub śmietany, 400g - 5 średnich ogórków gruntowych

Apetyczna babeczka
Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek 217

Pyszna surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, także z grilla, na lekkie danie lub kolację. To pomysłowe połączenie podpatrzyłam w sierpniowym wydaniu "Kuchni". Najlepsza z młodej, chrupiącej kapusty. Polecam! Składniki: 1/4 lub połowa małej, młodej kapusty- 500 g 1 cukinia 1/2 pęczka rzodkiewek 1pęczek dymki/cebula koperek 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka z patelni idealna na obiad 179

niej każde mięsko, u nas dzisiaj była karkówka na obiad. Do tego ziemniaki i surówka porowa. Pyszności! Składniki : * 5 plastrów karkówki  * przyprawa do karkówki - u mnie do grilla   * łyżka oleju kokosowego  Przygotowanie : Karkówkę dobrze natrzeć przyprawami, rozpuścić olej i obsmażyć mięso z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Poddusić przez 20-30 minut pod przykryciem. Podawać

Magiczne Życie Marty
Quesadilla z rwaną wieprzowiną i serem cheddar 210

cheddar sos barbecue  Placek tortilli posmarować sosem barbecue. Na połowie powierzchni ułożyć plastry sera cheddar, a na nim kawałki wieprzowiny. Tortillę złożyć na pół, a następnie ułożyć na grillu lub rozgrzanej patelni. Opiec z dwóch stron aż tortilla lekko się zrumieni, a ser roztopi. Podawać na gorąco, jednak na zimno też smakuje pysznie. Jeśli nie wiecie jak przygotować długo

Codzienna kuchnia niecodzienna