Czasem sztuka tkwi w prostocie. Mignęło mi się gdzieś ostatnio zdjęcie sera camembert i przypomniał mi się jego smak z letniego grilla w firmowym ogródku. Do okresu grillowego jeszcze chwila, więc korzystając z zasobów lodówki sięgnęłam po: 1 krążek sera camembert 10 pomidorków papryczkowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczkę bazylii szczyptę mixu ziół do sałatek
Emskie Smakibardziej trwałe od tradycyjnych jednorazowych talerzy papierowych Zaletą bagassy jest to, że można z niej wykonać praktycznie każde naczynie. Talerze z trzciny cukrowej , z których możemy korzystać na piknikach, grillu czy podczas różnych przyjęć i imprez okolicznościowych. W ofercie znajdziemy też inne popularne naczynia, jak miseczki do zupy czy kubeczki. Trzcina cukrowa daje wiele możliwości. Można z niej wykonać naprawdę
Słodkie okruszkiPuszyste, mięciutkie, obłędnie pachnące czosnkowo-ziołowym masełkiem...Takie są te bułeczki! A do tego uroczo się prezentują :). Wspaniały dodatek do np. sałatki, mięs z grilla czy jako samodzielna przekąska. Upieczcie je i pozwólcie, by Waszą kuchnię wypełnił nieziemski zapach czosnku i masła... Bardzo polecam! Składniki na 15 sztuk : 500 g mąki pszennej, u mnie mąka pszenna chlebowa
Opowieści z piekarnikaWielkanoc to czas, kiedy na stole królują dania wiosenne i lekkie sałatki. Jednym z takich pomysłów jest sałatka na Wielkanoc z jajkami, parmezanem i chrzanem. Ta
Via Gustopapryki. W czasie pieczenia przygotujecie pozostałe składniki. Sałatka idealnie się sprawdzi jako oddzielne danie, ale także możecie ją wykorzystać jako dodatek do mięs – sprawdzi się także na grillu. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z gruszką i serem pleśniowym Sałatka z pieczonym batatem i rukolą Sałatka z pieczonym granatem i papryką Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 40 minut Składniki
Kuchnia Bazyliinaprawdę wystarczyło. Inna sprawa, że mam dostęp do świetnej jakości kiełbasy, która jest smaczna pod każdą postacią. Próbowaliśmy ją z cydrem, piwem, ugotowaną jedynie w wodzie, upieczoną na grillu. Zawsz jest wyborna. Jeżeli macie gdzieś pod ręką Selgrosa, jedźcie do niego koniecznie. Do mojego dzisiejszego posta użyłam surowej białej kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim. No cudowności. A jeśli macie ochotę
Kardamonovyrozgrzanym, głębokim oleju. Szaszłyki z boczku: – 10 plastrów wędzonego boczku – 10 drewnianych szpadek Wykonanie: – Każdy plaster boczku nawinąć na drewnianą szpadkę szaszłykową. – Zapiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki
To co kochamBardzo orzeźwiająca lemoniada o smaku pomarańczy i cytryn, z dodatkiem jabłek, kiwi i aromatycznej mięty. Latem taka lemoniada jest idealna na upały czy na grilla, dla dzieci lub dla kierowców. Jeśli lubicie na słodko, można dodać więcej cukru lub dosłodzić miodem. Składniki: ? 2 pomarańcze ? 4 cytryny ? 2 kiwi ? 1 jabłko zielone ? 1 litr soku pomarańczowego ? 2 litry wody mineralnej ? kilka
To co kochamIdzie weekend, a więc będą grille i różne imprezy na świeżym powietrzu. Najlepszy na takie okazje jako alternatywa dla piwa jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria. Po sukcesie sangrii truskawkowej zrobiłam sangrię tropikalną na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko słodka, lekko alkoholowa. Polecam! Składniki: ? 2 butelki czewonego wina
To co kochampłatkami czosnku i przyprawą, jest bardzo smaczna i powinna zagościć na wielkanocnym stole. Składniki: ? biała, cienka, surowa kiełbasa ? 5 ząbków czosnku ? 4 łyżki oliwy ? 1 łyżeczka gruboziarnistej przyprawy do grilla Wykonanie: ? Surową kiełbasę położyć w naczyniu do zapiekania i nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby nie popękała podczas pieczenia. ? Czosnek obrać i pokroić w plasterki, posypać kiełbasę. ? Polać oliwą
To co kochamzielona surówka z sałaty lodowej i dużej ilości zieleniny w postaci koperku i szczypiorku. Smaku dodaje również sos vinegret musztardowy. Taka surówka najlepiej smakuje z mięsem czy kiełbasą z grilla, albo z samymi jajkami. Jeśli zamiast sosu vinegret wymieszamy sałatę z zimnym jogurtem to wyjdzie zielony chłodnik idealny na upały. Składniki: ? 1 mała sałata lodowa ? 6 ogórków gruntowych ? pęczek koperku
To co kochamMoja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie, białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego Wykonanie
To co kochamTaka sałatka podana prosto z lodówki idealnie pasuje do dań z grilla. Połączenie smaków ziemniaka, jajka, ogórka i jabłka dopełnia szczypiorek i kiwi. Ja osobiście lubię taką sałatkę na kolację jako samodzielne danie. Może to być też dodatek do letniego mięsnego obiadu. Składniki: – 5 ziemniaków – 8 jajek – 2 zielone średnie ogórki – 2 jabłka
To co kochamUniwersalna sałatka z selera naciowego to świetna propozycja na surówkę do obiadu lub dodatek do grilla. Jest prosta i bardzo szybka do zrobienia. Koniecznie wypróbuj moją zieloną sałatkę. Seler jest super warzywem bogatym w błonnik, związki mineralne oraz witaminy. Możemy go jeść na surowo i po podgrzaniu. Likwiduje wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie nowotworów. Obniża także ciśnienie krwi. Sałatka
Ania gotujeprzez 4 minuty. Lekko przestudzone ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić oliwą, posypać parmezanem i oprószyć solą morską. Posypać ziemniaki pokrojonym boczkiem i wstawić do piekarnika nastawionego na funkcję grilla na 225ºC.Piec ziemniaki przez 30 minut. W między czasie obgotować groszek i kukurydzę w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Odcedzić i opłukać zimną wodą. Dodać groszek i kukurydzę
codojedzenia