dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być. Składniki: 2 średnie czerwone cebule 1 szklanka octu winnego pół szklanki cukru 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli
KardamonovyPyszna. I na grilla i do moich sałatek z kaszy. Wchłonęłam ją właśnie z jedną z nich. Piszę o tej sałatce z bobem, która jest poprzednim przepisem. Róbcie, póki sezon trwa. Tymczasem uciekam. Mam w końcu moment dla siebie. Momencik. Ciao. Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 duża marchewka 1 duża gruszka pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego
Kardamonovysurówek i sałatek. Nie jest więc niczym dziwnym, że połączyłam go z pekinką. Na dodatek udało mi się dostać młodą kapustę. Surówka będzie dobrze pasować (także) do potraw z grilla, my wchłonęliśmy ją z kotletami z ziemniaków. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 1 większa marchewka 1 mała cebula 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika pół porcji sosu farmerskiego sól pieprz Kapustę
Kardamonovyefekt jest taki jak widzicie. Wersję ze zwykłą kapustą zrobię, gdy będzie na nią sezon. Tego typu surówki świetnie pasują praktycznie do każdego rodzaju obiadu, nie mówiąc o grillach i innych bułkach z szarpaną wieprzowiną. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 mały por (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku
KardamonovyTeż. Po głowie chodzi mi jeszcze parę rzeczy, ale dziś nie o tym. Na bank jednak muszę zrobić coś, czym się za jakiś czas z Wami podzielę. Myślałam nad grillem, ale impreza będzie raczej wieczorna, z dziećmi, nie będziemy się wygłupiać. Jeszcze zdążymy się nagrillować, mam nadzieję. W ogóle, apropos zieleniny. Mój mózg zaczyna chyba żyć nowalijkowym życiem
Kardamonovygorgonzoli. Od jutra będę działać znowu na pełnych obrotach. Może w końcu mój mózg się porządnie rozpędzi i znowu trudno będzie go zatrzymać. W weekend porobię parę sałatek na grilla. Jutro szparagi. W przyszłym tygodniu może jakaś klasyka. Chodzą za mną zwyczajne naleśniki z białym serem. Wiem komu sprawią przyjemność, wiem komu nie. Chyba, że zrobię jeszcze drugą wersję
Kardamonovydobra, kończę go i publikuję. Jutro znowu nie wiem gdzie wylądujemy i kiedy wrócimy. Jeżeli chodzi o pichcenie na wakacjach, nie odpuszczam. Machnęłam dziś dwie marynaty do mięs z grilla, camemberta, rzodkiewki i szaszłyki. Nie będę się rozpisywać teraz na ich temat, przepisy niedługo pojawią się na blogu. W tym tygodniu może wrzucę rzodkiewki, mieliśmy z nimi dość ciekawy obiad
Kardamonovypoczekam jeszcze na nasze węgierki. Wtedy też wyczaruję może jeszcze drożdżowe, bo chodzi za mną od paru lat. Tytułowe ciasto z owocami miałam okazję spróbować pierwszy raz na działkowym grillu u rodziców mojej przyjaciółki. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą ciast (nie piszę oczywiście o serniku i cieście drożdżowym mojej babci), ale jak częstują to nie wypada powiedzieć
Kardamonovycebulą. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem i ogórkami kiszonymi. Lub surówką z kiszonej kapusty . Inne przepisy z kaszanką: Kaszanka z kiszoną kapustą z grilla Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą Tosty z kaszanką i ogórkiem konserwowym Artykuł Kaszanka smażona z cebulą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjarmużu, który częściej u nas gości. Do czego je jeszcze dodać? Poza makaronami, lubię dodawać je do ryb i owoców morza, do zup, do sałatek, do potraw z grilla. Pod przepisem wpiszę Wam parę propozycji dań z pesto właśnie. Normalnie wpisuję tam podobne przepisy, ale dzisiaj zrobię wyjątek. Może ktoś z Was czymś się zainspiruje. Są to przepisy z różnymi
Kardamonovydobrym składem. Jak dobrze poszukacie to na pewno coś wyszperacie. Ja na przykład surowe kiełbasy kupuję w Selgrosie. Mają piękny skład i smakują naprawdę świetnie. Polecam je Wam na grilla i na Święta. I nie od święta też. Teraz uciekam, zaraz się zabieram za kolację. Tak jak pisałam Wam wyżej, faza na ostre mnie trzyma bez przerwy. Dziś hotdogi
Kardamonovygulaszach i innych kluskach nawet nie wspomnę. Spokojnie sprawdzi się do kotletów, placków – tych mięsnych i wegetariańskich. Jak się uprzecie to i z karkówką czy camembertem z grilla będzie dobrze smakować. Nie będę już jej dłużej wychwalać, po prostu ją zróbcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: większy por (biała i jasnozielona część) 1 duże jabłko garść orzechów włoskich
Kardamonovynaprawdę wystarczyło. Inna sprawa, że mam dostęp do świetnej jakości kiełbasy, która jest smaczna pod każdą postacią. Próbowaliśmy ją z cydrem, piwem, ugotowaną jedynie w wodzie, upieczoną na grillu. Zawsz jest wyborna. Jeżeli macie gdzieś pod ręką Selgrosa, jedźcie do niego koniecznie. Do mojego dzisiejszego posta użyłam surowej białej kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim. No cudowności. A jeśli macie ochotę
Kardamonovydodatkowej roboty, wyjazdów, spotkań, bezsensownego jeżdżenia i załatwiania spraw (jakże zawsze ważnych). Huhuhu. Ale, ale… skupmy się może na jedzeniu. Dziś kolejny nieplanowany post. Jakiś czas temu na grilla zrobiłam sałatkę z młodych ziemniaków z sosem tatarskim. I w związku z tym, że przepis na tę sałatkę jest już na blogu, nie kombinowałam nic pod kątem bloga. A potem
Kardamonovydelikatne, kolorowe i smaczne. Bez ciężkich sosów majonezowych! Takie sałatki przekąskowe to idealny wybór na każdą okazję! Świetnie się sprawdzą na rodzinne spotkania, kolację ze znajomymi, a nawet do grilla! Przepisy na sałatki przekąskowe, które dla Was zebrałam są bardzo proste, a składniki ogólnodostępne. Zakupicie je w każdy sklepie. Każda z sałatek jest inna, więc na pewno każdy
Damusia.pl