granat - 3120 przepisów (strona:132/208)

Markizy piernikowo - pistacjowe 91

Markizy piernikowo - pistacjowe Skusiłam się kilka dni temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie,  śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę w ubijanie

Kronika Piekarnika
Stambuł do zjedzenia – Bartek Kieżun 78

kontynentach, zachodnia cześć w Europie, wschodnia w Azji. Mówi się, że Stambuł to kulinarna stolica Turcji. Aromat pieczonych kasztanów, dymne nuty korzennych przypraw, gorąca lokma, krwiście czerwony sok z granatów. Woń pieczonego mięsa zmieszana z aromatem olejku różanego, prażonych orzechów, karmelu i miodu. Całość przyprawia woń spalin krążących po Bosforze promów… Stambuł jest fascynujący i piękny. Bywa irytujący

Tajemnice Smaku
Ciasto leśny mech + film 98

śmietany kremówki 36% 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu ( opakowanie 9 g ) 250 g drobnych owoców ( np malin, borówek amerykańskich czy granatu ) przepis Do miski przekładamy jajka, dodajemy cukier i całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Do masy jajecznej wlewamy olej i wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę pszenną oraz

Smakowite Dania
Beza z karmelizowanymi śliwkami 130

Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny Masa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 1 granat – ok. 15 sztuk śliwek węgierek – 3 łyżki cukru – 2 łyżki masła Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę

I LOVE LIFE
Mus czekoladowy 278

uśmiech. Szybki i prosty w przyrządzeniu mus czekoladowy. Mocno czekoladowy a dzięki pianie z białek niezwykle kremowy i puszysty. Można go serwować bez żadnych dodatków lub posypać np. owocami granatu, startą czekoladą lub dodać kawałki wiśni, które lekko przełamią słodki smak i dodadzą charakteru. Sprawdź przepis Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne Mus czekoladowy – składniki: dwie tabliczki gorzkiej czekolady

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryki faszerowane kaszą bulgur, ciecierzycą i serem halloumi z sosem tahini 130

Jasmeen to marka skupiająca produkty kuchni orientalnej, pochodzące głównie z Libanu – kolebki kuchni bliskowschodniej. Jej ambasadorką jest Samar Khanafer, autorka kulinarnych bestsellerów „Hummus, za’atar i granaty” oraz "Szafran, mięta i kardamon", ekspert kuchni bliskowschodnich i finalistka III edycji MasterChefa. W ofercie marki Jasmeen znajdziecie oryginalne produkty, które pomogą Wam stworzyć orient na talerzu, m.in. aromatyczne przyprawy, pastę

Chilli Czosnek i Oliwa
Wyniki konkursu z Herbeo 151

jest zabawa! Gratuluję Pani Magdalenie D. „ By zdrowym być trzeba codziennie soki od Herbeo pić Układ odpornościowy wzmacniają Bogate źródło witaminy C posiadają Czarny Bez leczy infekcję Granat zaś na problemy trawienne pomaga i naszą skórę odmładza Dzika róża również mocno wzmacnia chroni nas przed zachorowaniami np.przed miażdżycą dlatego cudownie było by mieć tak wyjątkowy zestaw soków 100% naturalnych

Słodkie okruszki
Jedz by pokonać chorobę – dr William Li 81

zdrowie. Mikrobiom możemy wspomagać jedząc takie pokarmy, jak kimchi, kapusta kiszona, cheddar i chleb na zakwasie. ODPORNOŚĆ – komórki odpornościowe zwalczają intruzów. Pokarmy takie jak jeżyny, orzechy włoskie i granat mogą aktywować układ odpornościowy, są też takie, które go wyciszają i pomagają złagodzić objawy chorób autoimmunologicznych. Książka jest wypełniona ogromem wiedzy, popartej badaniami naukowymi. Nie należy ona do lekkich lektur

Tajemnice Smaku
Sałatka „Tęczowy krąg” 191

pyszne i pełnowartościowe danie. Poniżej przepis na warzywa w towarzystwie kaszy gryczanej. Polecam jako sprawdzony przepis na lunch lub smaczną, lekką kolację. Zobacz przepis: Sałatka kuskus ze szpinakiem i granatem Sałatkę możemy również śmiało serwować podczas imprez rodzinnych, czy też spotkań z przyjaciółmi. Z pewnością przypadnie do gustu gościom, gdyż cieszy oko i świetnie smakuje. Składniki pół woreczka ugotowanej kaszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pieczonego buraka z fetą , prażonymi ziarnami i miodowym dressingiem 183

feta polane miodowym dressingiem na bazie octu balsamicznego, posypane prażonymi ziarnami stanowią pełnowartościowy posiłek. Słodko-słona rozkosz dla zmysłów z prażonymi zdrowymi ziarnami. Do sałatki można użyć   świeżego granatu, bardzo ładnie podkreśla smak tej sałatki. Do sałatki użyłam tłoczonego na zimno oleju z ostropestu z Manufaktury Rodziny Sadowskich   który ma wspaniały orzechowy smak, wspomaga trawienie i działa przeciwzapalnie

Wanilia i Kardamon
SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI 124

PIEROGI Z BURAKA À LA CAPRESE     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SZPARAGI Z KIEŁKAMI I SEREM     SAŁATKA Z GRANATU I RUKOLI Z KREWETKAMI NA MUSIE GRANATOWO – KOKOSOWYM     ZIMOWA SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI     SAŁATKA Z KREWETKAMI NA MUSIE Z MANGO     SZPARAGI Z KIEŁKAMI I SEREM

globuskulinarny
Tort bezowy z kremem kawowym 113

drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki na krem: 250 ml zimnej śmietanki 30 lub 36 % 250 ml zimnego mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: granat Instrukcje BEZA: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny, miksujemy. Na dwóch blaszkach

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik owocowy z mascarpone 118

mascarpone (z lodówki) 250 g śmietanki 30 lub 36 % (z lodówki) 100 g miodu sok z cytryny 40 g wiórków kokosowych Owoce do dekoracji : kiwi, mandarynki, ananas, maliny, truskawki, granat (ulubione owoce) Instrukcje Mascarpone razem z kremówką przekładamy do miski, dodajemy sok z połówki cytryny oraz miód, wszystko ubijamy na krem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Dno okrągłej formy

To co lubię - gotuję i polecam
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 100

swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe,  Stovit ,  Group ePrezenty oraz  Helio. Składniki : Galaretka z owocami: 250 g owoców (borówki, granat, truskawki) 2 galaretki przezroczyste Masa z mango: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 1 dojrzałe mango Masa z jagodowo- borówkowa

Podróż w kulinaria
Pasta z bakłażana 121

pastę do miseczki, wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, przed podaniem wierzch skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy natką pietruszki, możemy też posypać np. wędzona papryką lub pestkami granatów. Smacznego! The post Pasta z bakłażana appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię