gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:24/372)

Pierwsza prawdziwa zupa czyli pomidorowa dla bałwanów. 141

/przyjaciółkę. Ostatecznie można to zrobić wracając z uczelni o 20.Nie radzę bazować na składnikach znajdujących się w lodówce i nienależących do Ciebie. Ale jak wolisz)   mięso z kurczaka(użyłam udka,na piersi będzie chudsza zupka) pęczek włoszczyzny(marchew,pietruszka,seler,por) puszka pomidorów pokrojonych łyżka, dwie koncentratu pomidorowego 2-3pomidorki kończące swój żywot smętnie w misie(...)wracasz styrany/a z uczelni i nic tylko zamówić pizze/zrobić gorący kubek/modlić się by ktoś zajrzał do pokoju i zaproponował jadło podgrzać naszą zupę! Poszczególne części kurczaka powinny się gotować 30-40 minut. Dłużej żywotna jest zupa gotowana na kostce rosołowej! Cały kurczak do 50-60 minut! Smacznego

Fiolka w kuchni
Kukurydziane naleśniki zapiekane z kurczakiem i szpinakiem w sosie jogurtowym 163

lekkiego zarumienienia.  Teraz czas na farsz!  Składniki na farsz: 3 cebule 450 g szpinaku mrożonego w liściach 1 papryka 1 puszka czerwonej fasoli 2 piersi z kurczaka 6 ząbków czosnku 300 g sera żółtego jogurt naturalny (duży) przyprawy: sól himalajska, pieprz, kurkuma, curry, imbir, papryka słodka - po jednej łyżeczce Rozpoczynamy od posiekania cebuli w drobną kostkę, a papryki(...)rozgrzanej patelni, na 1 łyżce oleju kokosowego. Następnie dodajemy mrożony szpinak i dusimy, aż do jego ugotowania. Do osobnego garnka, do gotującej się i posolonej wody, wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę. Gotujemy około 5-10 minut. Cedzimy. Wracamy do patelni ze szpinakiem :) Czas dodać do niej przepłukaną fasolę, 3 zgniecione ząbki czosnku oraz ugotowanego już kurczaka. Przyprawiam solą himalajską, pieprzem

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych 503

nuggetsy podałam z frytkami pieczonymi w piekarniku. Przepis z książki Anny Starmach „Pyszne 25″ którą serdecznie polecam Post Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Młoda kapusta z koperkiem 154

główka młodej kapusty 2 marchewki udko z kurczaka 2 listki laurowe 3 ziela angielskie pieprz, sól duża garść świeżego koperku woda pietruszka łyżka maki pszennej   Przygotowanie: Udko kurczaka myjemy i gotujemy z niego wywar. Kiedy kurczak będzie ugotowany, wyjmujemy go z wody i drobimy, usuwając skórę i kości. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka z bulionem (wody powinno być

ChilliJemy
Barszcz czysty do picia 114

suszonych grzybków Tarte buraki w słoiku ( 2 słoiki po 500 gram ) Sól Pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Koncentrat barszczu czerwonego 3 ząbki czosnku Majeranek Wykonanie: W osolonej wodzie gotujemy elementy kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, czosnkiem, grzybami oraz przyprawami. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy buraki, podgrzewamy ( kilka minut )i dodajemy koncentrat barszczu czerwonego. Ponownie przecedzamy i doprawiamy do smaku. Przed

Smaki Ewy
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą (gotowane na parze) 648

Pyszne, aromatyczne, zdrowe roladki drobiowe z serem feta, suszonymi pomidorami i bazylią - gotowane na parze. Bardzo proste w wykonaniu, najlepiej podane w towarzystwie warzyw - też ugotowanych na parze.  SKŁADNIKI (dla 4 osób) 2 duże piersi kurczaka 140g sera feta kilka suszonych pomidorów z zalewy świeża bazylia sól pieprz suszona bazylia   PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, usuwamy tłuszcz i błony. Każdą(...)dość sporą ilością suszonej bazylii. Na każdej piersi kładziemy po kilka listków świeżej bazylii, pokrojoną w kostkę fetę i posiekane suszone pomidory.  Zwijamy ciasno roladki i spinamy wykałaczkami. Gotujemy na parze przez około pół godziny.   Ja używam piętrowego parowaru, gotując  jednocześnie brokuły  i ziemniaczki z czosnkową oliwą ( przepis tu ) i ziołami. Oczywiście możemy ugotować roladki

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka ze szparagami i granatem 273

Szynkę kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż będzie chrupiąca. Przekładamy szynkę do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy kurczaka.   Szparagi gotujemy na parze około 5-7 minut, mają być al dente. Pomidorki kroimy w ćwiartki, dymkę siekamy, a granat przekrajamy na pół i wyciągamy „nasionka”. Do dużej miski przekładamy

Mania Gotowania
Ryż z rodzynkami na bulionie 183

Doskonały dodatek do duszonego kurczaka. W zasadzie taki ryż jest tak smaczny , że mogła bym go jeść samego. Podaję taki ryż wtedy kiedy gotuję kawałek  kurczaka w małej ilości wody ( tyle by starczyło jej potem na sos i do podlania ryżu). Warunkiem jest, że kurczak jest bez zbędnych dodatków a tylko w kremowym sosie ( cytrynowy, potrawkowy, holenderski, śmietanowy). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Tarta ze kurczakiem, szpinakiem, pomidorami i trzema serami 350

Uwielbiam wytrawne tarty, szczególnie te na spodzie z ciasta francuskiego. Dziś chciałam Wam polecić moją ulubioną ostatnio-ze szpinakiem.  Jak dla mnie połączenie szpinaku z

Mania Gotowania
Pierś z kurczaka grillowana 200

Soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka przygotowana na patelni grillowej. Mięsko marynowałam przez całą noc w marynacie. Podałam z ziemniakami zapiekanymi klik oraz fasolką szparagową z

Ala piecze i gotuje
Nominacja 158

telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko? - jajko na miękko 5. Wolisz piwko czy winko? - winko 6. Jaki jest Twój ulubiony

Kuchenne zapiski Edyty
Azjatycka zupa pak choi 163

wodą – przykrywamy na 8 minut (nie gotujemy). Odlewamy wodę, a makaron hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Na suchej patelni rumienimy ziarna sezamu. Zupę podajemy z makaronem, mięsem z kurczaka (jeżeli gotujemy na bulionie drobiowym), posypaną uprażonymi ziarnami sezamu. Azjatycka zupa pak choi zawsze zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Ważne jest, aby nie rozgotować warzyw. Mają być al dente

mojewypiekiinietylko
Warsztaty kulinarne z kurczakiem kukurydzianym – relacja 174

blogerów, tym razem zorganizowanych przez firmę Drosed, producenta Kurczaka kukurydzianego. Tym razem odbyły się one w Akademii CookUp w Warszawie, a oprowadził je sam Sebastian Olma, finalista jednego z moich ulubionych programów kulinarnych Top Chef! Muszę przyznać, że mam sentyment do studia CookUp. Jak zaczynałam moją przygodę z gotowaniem, mój ukochany wykupił mi tam w prezencie uczestnictwo w fenomenalnych warsztatach(...)domu, jednak zaskoczył mnie tym, że piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem

karmelowy
Galaretka drobiowa 144

Bardzo apetycznie wyglądająca, a jeszcze lepiej smakująca galaretka drobiowa, kolorowa, nie skomplikowana, gdyż kurczak nie wymaga długiego gotowania, a rosół umie gotować chyba każdy więc trudność zadania żadna, a taki efektowny finał! proszę bardzo się pokusić na przekąskę... Składniki: 1 kurczak 1,5 kg 1 kg kurzych łapek 4 l wody 4 duże marchewki seler por cebula puszka kukurydzy pieprz(...)ziarnach, liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz świeżo zmielony Wykonanie: Kurczaka i łapki myjemy zalewamy wodą i gotujemy na bardzo wolnym, małym ogniu, cebulę przypalamy nad ogniem dodajemy do wywaru, jak mięso będzie już pół miękkie dodajemy wszystkie obrane warzywa oraz przyprawy, gotujemy pod przykryciem cały czas na bardzo wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Gdy kurczak będzie miękki wyjmujemy

kgwjanczewo
Chiński makaron z kurczakiem i warzywami 388

żółtą pokroić w paseczki, marchewkę obrać i pokroić w "zapałki". Kiedy kurczak będzie już usmażony dodać warzywa na patelnię. Smażyć przez około 5 min, dodać łyżkę sosu sojowego i dusić pod przykryciem przez około 10 min.  W tym czasie można przygotować makaron. Należy go gotować jedynie przez 3-4 minuty z dodatkiem soli, a gdy będzie już miękki odcedzić

Zgrabne Gotowanie