środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti. Składniki: 5 kg soczystych i słodkich pomidorów, 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis, sól morska Specialite Kamis, pieprz czarny Specialite Kamis. Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy, wycinamy zieloną część z każdego pomidora. Kroimy
Aga w kuchniBigos Gołąbki w liściach winogron z kurkami Kapusta z grzybami Krem z kurek Krokiety Kurki w cieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki
Aga w kuchniefekty mojego pierwszego spotkania z jarmużem - czipsy z jarmużu - zadziwiająco chrupiące, leciutkie, o orzechowo-brukselkowym smaku. No i jakie zdrowe! A już niedługo podrzucę Wam przepis na oszukane gołąbki z jarmużem i kaszą jaglaną. Składniki (na małą porcję): 10 dużych liści jarmużu 3 łyżki oleju łyżeczka curry szczypta soli Przygotowanie: Liście dokładnie umyłam i osuszyłam. Usunęłam z liści
Kulinarny PamiętnikJuż od dziecka byłam kapuściara. Kapuśniak czy bigos to dania, które zawsze bardzo lubiłam. Do kompletu muszę jeszcze wspomnieć o gołąbkach , które uwielbiam ! Nie pogardzę też oczywiście młodą kapustą z koperkiem czy surówką z kapusty , ale najbardziej lubię kapustę duszoną z pomidorami. Nikt mi jej nie podjada bo chłopaki raczej nie lubią a ja, gdy ugotuję sobie garnek
Smaczna Pyzapowiecie na gołąbki tylko z pieczarkami i w papryce? Nie wiem, po ostatniej rewolucji w kuchni z gołąbkami chcę jeszcze! :) Dlatego dzisiaj na obiad papryczki nadziewane mięsem i pieczarkami Mmmm Pycha :) Skupmy się! Co jest nam potrzebne: 6 papryk 0,5 kg mięsa wołowo - wieprzowego duża cebula jedna torebka ryżu 10 pieczarek 2 jajka
Niezły MłynekAnegdota z tym związana jest taka, że z tego miały powstać gołąbki... Wszystko ładnie, pięknie gdyby nie to, że idąc na zakupu z zamiarem kupienia składników na gołąbki, kupiłam wszystko prócz mięsa mielonego. Ok, myślę sobie, nic się kapuście nie stanie, jak pójdę po mięso jutro!!! Następnego dnia myślę: "A zrobię kapustę z mięsem mielonym
Zainspiruj się kuchniąGdy mama zrobiła je pierwszy raz od razu zdobyły moje serce - a właściwie mój żołądek. Najbardziej smakują mi zaraz po upieczeniu polane keczupem. Ale z sosem
Pasja Smakuzalewie octowej Tartaletki z grzybami (kurki) Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko zniknęło
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępowstaniem bloga). Szkoda mi go pominąć. A jako, że dziś byłam zalatana i obiad był ,, zapasowy" ( tzn. gołąbki , które po prostu rozmroziłam)- nie będę dublować przepisu na gołąbki - za to wstawie ten. Aromatyczne - o zdecydowanym grzybowym smaku . Czas : 1,5 godziny Składniki : 4 grube kotlety z szerokiego schabu 4 paski wędzonego boczku ( grubości
Buniabaje w kuchniSezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mianowicie na parze. Sam proces przygotowania nie różni się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast gotować je w garnku to przygotowujemy na parze. Wychodzą pyszne, lekkie gołąbki o unikalnym fantastycznym smaku. Naprawdę polecamy wypróbować. Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 70 minut Składniki: Główka kapusty włoskiej 500g mięsa mielonego ½ szklanki ryżu 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki
Kolizje Smakówdanie szczególnie przypadło mi do gustu. Może to dlatego, że też jestem z północy regionu, a tutaj ta kasza była bardziej popularna, np. jako farsz do pierogów czy nawet gołąbków? Niemniej zapewniam, że lekko słona kasza jaglana ugotowana na mleku, która czerpie słodycz jedynie z suszonych śliwek i rodzynek, to danie warte miejsca na świątecznych stołach i mam nadzieję
Trzeci talerzPrzepis na sos grzybowy z suszonych grzybów ze śmietaną. Sos wychodzi aromatyczny i intensywny w smaku. Sprawdzi się do wielu dań – szczególnie polecam przygotować ten sos do gołąbków i placków ziemniaczanych. Jakie grzyby będą najlepsze na sos? Do sosu najlepiej użyć suszonych grzybów leśnych, takich jak borowiki, podgrzybki, czy maślaki. Ile czasu moczyć suszone grzyby
Via Gustoramach gotowania gołąbków, po obskubaniu liści zawsze zostaje mi spory głąb. Najlepsza z niego jest duszona kapustka. Doskonały dodatek do ziemniaków czy mięsa Można zamrozić i wyjąć gdy najdzie nas ochota Co nam trzeba? mała kapusta biała lub włoska Koperek- pęczek 8-10 plastrów wędzonego boczku(zależy jakiej grubości) ja wybieram cienkie. 2 pętka kiełbasy sól, pieprz, cukier 200ml
Latosiowydom