gołąbki - 2682 przepisów (strona:131/179)

Kapusta duszona na gęsto, z pomidorami 392

Już od dziecka byłam kapuściara. Kapuśniak czy bigos to dania, które zawsze bardzo lubiłam. Do kompletu muszę jeszcze wspomnieć o gołąbkach , które uwielbiam ! Nie pogardzę też oczywiście młodą kapustą z koperkiem czy surówką z kapusty , ale najbardziej lubię kapustę duszoną z pomidorami. Nikt mi jej nie podjada bo chłopaki raczej nie lubią a ja, gdy ugotuję sobie garnek

Smaczna Pyza
Faszerowane papryczki z mięsem i pieczarkami 242

powiecie na gołąbki tylko z pieczarkami i w papryce?  Nie wiem, po ostatniej rewolucji w kuchni z gołąbkami chcę jeszcze! :) Dlatego dzisiaj na obiad papryczki nadziewane mięsem i pieczarkami Mmmm Pycha :) Skupmy się! Co jest nam potrzebne: 6 papryk 0,5 kg mięsa wołowo -  wieprzowego duża cebula jedna torebka ryżu 10 pieczarek 2 jajka

Niezły Młynek
Młoda kapusta... 174

Anegdota z tym związana jest taka, że z tego miały powstać gołąbki... Wszystko ładnie, pięknie gdyby nie to, że idąc na zakupu z zamiarem kupienia składników na gołąbki, kupiłam wszystko prócz mięsa mielonego. Ok, myślę sobie, nic się kapuście nie stanie, jak pójdę po mięso jutro!!! Następnego dnia myślę: "A zrobię kapustę z mięsem mielonym

Zainspiruj się kuchnią
Gołąbki golaski 390

Gdy mama zrobiła je pierwszy raz od razu zdobyły moje serce - a właściwie mój żołądek. Najbardziej smakują mi zaraz po upieczeniu polane keczupem. Ale z sosem

Pasja Smaku
Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym 298

zalewie octowej Tartaletki z grzybami (kurki) Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko zniknęło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy ze schabu wg Buni 348

powstaniem bloga). Szkoda mi go pominąć. A jako, że dziś byłam zalatana i obiad był ,, zapasowy" ( tzn. gołąbki , które po prostu rozmroziłam)- nie będę dublować przepisu na gołąbki - za to wstawie ten. Aromatyczne - o zdecydowanym grzybowym smaku . Czas : 1,5 godziny Składniki : 4 grube kotlety z szerokiego schabu 4 paski wędzonego boczku ( grubości

Buniabaje w kuchni
Grillowane żeberka na słodko 230

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki na parze z sosem pomidorowym 186

mianowicie na parze. Sam proces przygotowania nie różni się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast gotować je w garnku to przygotowujemy na parze. Wychodzą pyszne, lekkie gołąbki o unikalnym fantastycznym smaku. Naprawdę polecamy wypróbować. Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 70 minut Składniki: Główka kapusty włoskiej 500g mięsa mielonego ½ szklanki ryżu 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki

Kolizje Smaków
Sos pomidorowy z przecieru pomidorowego 12

delikatny w smaku – tolerują go dzieci i osoby jedzące delikatne smaki. Uniwersalny – ja najczęściej wykorzystuję go jako sos pomidorowy do pizzy , ale też do zapiekanek, do gołąbków, do makaronu itd. Tani – przecier pomidorowy nie jest drogi, szczególnie jeśli uda się kupić w promocji – u mnie zawsze musi być w spiżarni. Szybki do przygotowania – kilka

Dorota Smakuje
wspaniała ZUPA GOŁĄBKOWA, sycąca, rozgrzewająca-z mięsem, kapustą-pyszny obiad +FILM 14

Cześć Kochani, dziś nie będzie słodkości-będzie pomysł na pyszny obiad-zapraszam na rewelacyjną zupę gołąbkową-jest sycąca, rozgrzewająca. Smak gołąbków w formie pysznej zupy. Mamy tu ryż, mięso mielone, kapustę-polecam serdecznie jest po prostu wspaniała zapraszam też na film  SKŁADNIKI -500g mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej -4 małe marchewki -1 duża cebula -4 małe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KIszone liście chrzanu 19

zimę układały liście chrzanu na dnie beczki. Teraz używany jest sam korzeń, a liście tylko do kiszenia ogórków, a przecież można  je wykorzystać zamiast liści kapusty do robienia gołąbków. Liście kapusty są dostępne cały rok w przeciwieństwie do liści chrzanu. Proponuję ukisić liście i pasteryzować aby móc zimą mieć alternatywę do liści kapusty. Do jednego słoika wchodzi

Leśny Zakątek
Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka 61

danie szczególnie przypadło mi do gustu. Może to dlatego, że też jestem z północy regionu, a tutaj ta kasza była bardziej popularna, np. jako farsz do pierogów czy nawet gołąbków? Niemniej zapewniam, że lekko słona kasza jaglana ugotowana na mleku, która czerpie słodycz jedynie z suszonych śliwek i rodzynek, to danie warte miejsca na świątecznych stołach i mam nadzieję

Trzeci talerz
Sos grzybowy z suszonych grzybów PRZEPIS 60

Przepis na sos grzybowy z suszonych grzybów ze śmietaną. Sos wychodzi aromatyczny i intensywny w smaku. Sprawdzi się do wielu dań – szczególnie polecam przygotować ten sos do gołąbków i placków ziemniaczanych. Jakie grzyby będą najlepsze na sos? Do sosu najlepiej użyć suszonych grzybów leśnych, takich jak borowiki, podgrzybki, czy maślaki. Ile czasu moczyć suszone grzyby

Via Gusto
Kapusta duszona z koperkiem i boczkiem 57

ramach gotowania gołąbków, po obskubaniu liści zawsze zostaje mi spory głąb. Najlepsza z niego jest duszona kapustka. Doskonały dodatek do ziemniaków czy mięsa Można zamrozić i wyjąć gdy najdzie nas ochota Co nam trzeba? mała kapusta biała lub włoska Koperek- pęczek 8-10 plastrów wędzonego boczku(zależy jakiej grubości) ja wybieram cienkie. 2 pętka kiełbasy sól, pieprz, cukier 200ml

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania