galaretka - 14130 przepisów (strona:629/942)

18 NAJLEPSZYCH SERNIKÓW Z OKAZJI DNIA SERNIKA 1601

sernik na zimno 5. Łaciaty sernik 6. Tort "Słoneczne lato" 7. Sernik królewski 8. Sernik zebra 9. Sernik na białkach z czekoladowym musem   10.  Sernik gotowany z galaretką i owocami 11. Sernik tiramisu 12. Pieczony sernik na mascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy

Przepisy Aleksandry
Brzoskwiniowe "nóżki" 144

idealna dla dzieci i tych troszkę starszych. Coś pysznego na małe co nieco po obfitym obiedzie, nie za słodki, orzeźwiający, doskonały!  Składniki: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie to klasyka gatunku. Brzoskwinie odsączyć, zblendować. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, aby było widać kawałeczki owoców. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, zostawić

Cakes By Kejt
Biszkopt z musem truskawkowym 180

kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone  MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie ze szczyptą soli. Do piany dodawać stopniowo cukier, a kiedy piana stanie się szklista wmiksować po jednym żółtku. Następnie dodać(...)Dzień wcześniej zagotować śmietankę i rozpuścić w niej czekolady. Schłodzić w lodówce całą noc. Następnego dnia masę zmiksować, dodając serek mascarpone. Truskawki (umyte i osuszone lub rozmrożone) zblendować. Galaretki rozpuścić w szklance wody, gdy zaczną tężeć zmiksować z truskawkami. Biszkopt rozciąć na dwa blaty (można nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny lub alkoholem, według uznani). Na pierwszy blat

Cakes By Kejt
Galaretka z soku jabłkowego z pieczonym jabłkiem - lekkie święta 186

Wczoraj zrobiłam galaretkę z soku jabłkowego.  Jest pyszna. To alternatywa dla tych, którzy wolą lekkie święta, a też chcą dobry deser. Przepięknie pachnie świętami.  1 jabłko cukier trzcinowy do posypania jabłek litr soku jabłkowego klarowanego ekologicznego 3 laski cynamonu 1/2 opakowania żelatyny 2 łyżki syropu klonowego nada jeszcze mocniejszej bursztynowej barwy niewielka ilość wrzątku do rozpuszczenia żelatyny(...)Moja kora cynamonowa była długa dlatego przepołowiłam na pół. Włożyłam do kieliszków wraz z pieczonym jabłkiem. Odstaw do ścięcia. Można dodać gwiazdki anyżu lub goździki. Będzie inny aromat. Moje galaretki były różne. Jedne z jabłkiem i cynamonem do innych kieliszków wsypałam anyżek i kilka goździków

AZgotuj!
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 302

bardzo smaczne. Z chęcią sięga się po następną porcję :) BISZKOPT: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej WARSTWA BRZOSKWINIOWA: 1 kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 3/4 szklanki wody PIANKA JEŻYNOWA: 250g jeżyn 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1 szklanka śmietanki 30% bezy ozdoby z czekolady Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej(...)upuścić biszkopt w formie na podłogę. Wystudzić. Brzoskwinie pozbawić pestek i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić do rondelka. Prażyć, aż owoce puszczą sok i zmiękną. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do brzoskwiń. Wystudzić, a kiedy zacznie tężeć wylać na upieczony biszkopt (można go nasączyć herbatą z cytryną). Powierzchnię wyrównać i odstawić do całkowitego stężenia

https:KKuchniaMniam
Ciasto Nutella 322

pojawia. Jak na razie nikomu  się nie znudziło i nadal wszyscy zajadają je ze smakiem. Ciasto zawsze się udaje i nie wymaga pieczenia. Składniki: - słoik wiśni drylowanych - 3 galaretki wiśniowe - 2 kostki twarogu - pół szklanki cukru pudru - śmietana 36% - 3 śmietanfixy - słoik Nutelli 400g - cukier wanilinowy - opakowanie sucharów Sposób przygotowania:   Paczkę sucharów zgniatamy w pył. (można  rozbić(...)suchary z nutellą. Śmietanę 36% ubijamy mikserem dodając śmietanfixy i łyżeczkę cukru wanilinowego (można dodać 2 łyżki cukru pudru). Krem wykładamy na nasz spód z masą twarogową.  Galaretki wiśniowe przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Wiśnie z kompotu odcedzamy na sitku, układamy na ubitej śmietanie. Ciasto wstawiamy do lodówki aby dobrze się schłodziło

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto truskawkowe 191

deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy do herbatników i dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej masłem formy dodajemy herbatniki i bardzo mocno ugniatamy(...)koniec ubijania śmietan fixy. Pilnujemy aby nie "przebić" śmietany. Jeśli nie posiadamy gotowych musów truskawkowych to całe truskawki blendujemy. Zmiksowane owoce dodajemy do garnka i zagotowujemy. Odstawiamy i wsypujemy galaretki. Bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli mus nie jest słodki możemy dosypać trochę cukru. Mus odstawiamy do przestudzenia. Na spodzie herbatnikowym układamy całe truskawki i wykładamy ubitą śmietanę. Następnie wykładamy tężejący

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto truskawkowe z mascarpone 252

roli głównej. Jest to kolejny przepis na ciasto bez  pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru - cukier wanilinowy - 3-4 opakowania biszkoptów podłużnych Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, czyścimy i kroimy  w plasterki. Konfiturę truskawkową przekładamy do miski(...)Dolewamy soku pomarańczowego i dokładnie mieszamy.  Galaretki rozpuszczamy w około 100 ml gorącej wody i dodajemy do musu truskawkowego. Odstawiamy do lekkiego stężenia.  Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy, śmietanfixy i stopniowo dodajmy mascarpone. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy: biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, tężejący

Pan i Pani Smith w kuchni
Pieczone jabłka z malinami, w cieście i lukrze agrestowym 169

Składniki: - 8 jabłek (pokrojonych w ćwiartki) - kilka garści malin - 2 jajka - cukier (tyle, ile ważą jajka) - mąka (tyle, ile ważą jajka) - masło (tyle, ile ważą jajka) - lukier: 2 łyżki galaretki agrestowej, 6 łyżek cukru pudru, kilka kropel wrzątku Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Jajka ubić, dodać cukier, zmiksować razem. Dodać mąkę, zmiksować. Dodać masło, zmiksować. Jabłka włożyć(...)pomiędzy nimi ułożyć maliny. Wierzch pokryć równomiernie ciastem. Piec w 220 stopniach, aż ciasto wyrośnie i się przyrumieni (ok. 30 minut). Przygotować lukier: w filiżance wymieszać cukier puder z galaretką, dodać wodę. Dokładnie mieszać, aż osiągnie się odpowiednią konsystencję. Upieczone jabłka polać lukrem. Najpyszniejsze na ciepło!   Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku ,  Ciasta z owocami sadu

Corner With Recipes
Galaretki w pomarańczach 178

galaretki w proszku ( trzy kolory ) pomarańcze Pomarańcze o grubej skórce przekrawamy na pół. Wydrążamy. Układamy np. w blaszce do pieczenia muffinek. W każdą połówkę wlewamy przestudzona galaretkę. Po zastygnięciu kroimy bardzo ostrym nożem. Inspiracja zaczerpnięta z Pomyslodawcy.pl

Atlas Smaków
Rolada z rabarbarem i jabłkami 144

cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego (używamy swojego) 500 g rabarbaru maką ziemniaczana do oprószenia rabarbaru cukier puder Masa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe   Przygotowanie: Jabłka rozdrabniamy drobno i prażymy około 20 min. Po tym czasie wsypujemy do nich galaretki i odstawiamy do wystygnięcia. Rabarbar kroimy na małe kawałki i pruszymy cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną

Lili w kuchni
domowa galaretka z czarnej porzeczki 191

Następnie odciskamy sok (możemy przetrzeć przez drobniutkie sito). Odmierzamy 1000 ml soku, gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min., następnie dodajemy cukier i ponownie gotujemy, często mieszając. Galaretka będzie gotowa gdy kropla soku na zimnym talerzu będzie się ścinać. Gorącą wlewamy do wyprażonych słoików i od razu zakręcamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z porzeczkowym musem 205

Słodka serowa masa świetnie komponuje z kwaskowym musem porzeczkowym.  składniki: mus porzeczkowy 600 g oczyszczonej czarnej porzeczki cukier do smaku, ok 3-4 łyżki 2-3 łyżki wody galaretka o smaku owoców leśnych lub truskawkowa masa serowa 50 g masła 1/2 szklanki cukru 1 kg sera, u mnie z wiaderka 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka oraz biszkopty(...)koloru. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć przygotowaną masę serową. Ładnie wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i dodać do pozostałego porzeczkowego musu. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Gdy mus wystygnie wylać go na stężałą mase serową. Serniczek ponownie wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Ciasto mandarynkowe z dynią 222

szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 2/3 szklanki cukru - 5 żółtek - skórka starta z 1 cytryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie - 1,5 kg dyni - 2 budynie - 1 galaretka pomarańczowa - 1 szklanka cukru - 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego - sok z 1 cytryny piana - 5 białek - 1 szklanka cukru - 2 budynie waniliowe - 0,5 szklanki oleju - 6 mandarynek  Sposób przygotowania(...)Dodać kwasek cytrynowy sok z cytryny  - W pół szklanki wody rozrobić  budyń wlać na dynię cały czas mieszać aż zgęstnieje i się zagotuje  - Na koniec wsypać galaretkę dobrze wymieszać 3.    - Połowę ciasta wyłożyć na posmarowaną blachę i wyłożoną papierem do pieczenia    - Na ciasto dać budyń z dyni 4. Piana    - Z białek

W królestwie smaków Beaty
CIASTO JAGODOWE Z MASĄ ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWĄ 168

wymiarach 22x37 cm i piec w temperaturze 180ºC przez około 50 minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia na około 20 minut. Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe 2 galaretki truskawkowe 250 g margaryny litr wody mineralnej łyżka cukru  250-300 g jagód lub borówek amerykańskich Pół litra wody zagotować w garnku z łyżką cukru. W pozostałej ilości wymieszać budynie(...)było grudek. Kiedy woda zacznie wrzeć, wsypać powoli dwie galaretki, mieszać chwilę aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlać budynie, mieszać gotując do uzyskania gęstej masy. Zdjąć z palnika. Do ugotowanego roztworu dodać margarynę, mieszać do rozpuszczenia. Na koniec wsypać jagody, całość wymieszać. Gorącą masę wylać na przekrojony na pół biszkopt, przykryć drugą częścią. Składniki na polewę: 3 łyżki wody

Banana Smiles