Za oknem prawdziwa zima, więc do grillowanych szaszłyków jeszcze trochę :) Ale, że przeważnie tak bywa, że chcemy czegoś co jest nieosiągalne, mi zamarzyły się ostatnio szaszłyki
Parowar FacetaTym razem konkurs wydał się Wam chyba za trudny, przeważnie mam kilka razy więcej propozycji :) Widać po tym konkursie, że mało wiemy o diecie Raw
Parowar FacetaOstatnio ciężko u mnie z czasem. Nowa praca, gdzie w obie strony musiałem dojeżdżać komunikacją, ile czasu mi to zajmowało niech zobrazuje fakt, że przez tydzień
Parowar FacetaSzybkie, łatwe danie które w swoim domowym zaciszu przygotuje każdy. Koniec z wymówkami, że nie umiesz! Okazuje się, że z moją pomocą przygotujesz świetny obiad lub
Wielki apetytChoć od pierwszej edycji Masterchef Polska minęło już ponad 3 lata, dobrze pamiętam z niej Janka Paszkowskiego, któremu obok Kingi Paruzel najbardziej kibicowałem. Był najmłodszym uczestnikiem
Parowar FacetaMam dla Was tym razem Konkurs opisowo - kulinarny, który powiązany jest z niedawną premierą książki Raw Food Janka Paszkowskiego. Moją recenzje książki możecie przeczytać tutaj . Mam
Parowar FacetaC aluteńka przerwa świąteczna bez białego puchu, a w pierwszym dniu szkoły -16 stopni , oraz płatki śniegu szybko roztapiające się na nosie i policzkach - jedynych odkrytych
Pland based filleZbliża się 24 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Mimo upływu lat dobrze pamiętam pierwsze finały. Zawsze w ten dzień, choć czasem był bardzo mroźny czuć było
Parowar FacetaDo zrobienia sushi przymierzałem się już jakiś czas. Ryż do sushi i nori dawno kupione i czekały na odpowiedni moment. W końcu postanowiłem, że robię. Każdego
Parowar FacetaKrążki cebulowe to przysmak, który przywędrował do nas z Ameryki. Jest to moja ulubiona przekąska, która świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach od Sylwestra, imprezę karnawałową
Wielki apetytUwielbiam pieczywo. Jak dla mnie wszystko inne mogło by zniknąć gdy na śniadanie dostanę ciepłe, chrupiące pieczywo. Tym razem pomyślałam, że na moim Sylwestrowym stole przydało
Wielki apetytK olejne ciasto do kolekcji, które wychodzi mi bezbłędnie, z czego jestem bardzo, ale to bardzo dumna. Smakuje każdemu i każdy nie potrafi mi uwierzyć, że
Pland based filleKukułki to smak mojego dzieciństwa. Gdy dorosłam zaczęłam przygotowywać ten likier i tak od pierwszego razu minęło już kilka ładnych lat. Zazwyczaj przygotowuję go na Święta
Wielki apetytZ mojego łóżka mam świetny widok na podwórko i ulice za oknem. Może zapalenie krtani nie byłoby tak bardzo przygnębiające, gdyby jednak ktoś tam na górze
Pland based filleP amiętam, że jako dziecko nienawidziłam kokosa . Wszyscy w sklepiku bili się o draże z piratem o smaku kokosowym , tata kocha kokosanki oraz bounty, a
Pland based fille