Kiedyś przeczytałem bardzo ciekawą książkę, w której opisano jak ważną rolę w naszym życiu odgrywa śniadanie. Wielu z nas, często po przebudzeniu nie myśli o
kulinarnyJazblendowane z kakao i wodą - to chyba jedna z najprostszych i najpyszniejszych fit nutelli. Taki zdrowy krem świetnie sprawdza się też jako dodatek do omletów, naleśników czy wafli ryżowych. Robiłam kiedyś podobne batoniki z nadzieniem z daktyli, które również były pyszne, ale wtedy przepis na ciasto był troszkę inny i nieco bardziej kaloryczny. Teraz za słodzik służą dojrzałe banany
Healthy food explorerpieczemy 25-30 minut. Studzimy je przy uchylonych drzwiczkach i z wierzchu smarujemy ulubionym dodatkiem i podajemy. Smacznego! Artykuł Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongcałkiem smaczne wyszło ;) Czekoladowy budyń bardzo fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów 100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa(...)listki w zimnej wodzie, następie dodajemy do gorącego płynu i mieszamy tylko chwilę, ponieważ ta żelatyna szybko się rozpuszcza. Składamy ciasto: dwie dolne warstwy układamy z herbatników Petit Beurre, naprzemiennie smarując masą budyniową. Na wierzch układamy ciasteczka cytrynowe fit &free i całość polewamy tężejącą polewą różową. Wkładamy do lodówki na około 2-3 godziny do całkowitego stężenia kremu
Życie zaczyna się w kuchniWitajcie, z okazji 300.000 wyświetleń mojego bloga , za które bardzo dziękuję postanowiłam przygotować coś specjalnego. A jakie jest najlepsze ciasto, którym można uczcić szczególne wydarzenia ? Oczywiście tort w wersji FIT! Tort "Mleczna kanapka" (uważam, że bardzo przypomina sklepowe batoniki) jest bez glutenu, mleka i białego cukru . Krem powstał na bazie serka mascarpone oraz jogurtu(...)łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciasto ostygnie przekrawamy biszkopt na dwie części. Masa Dzień wcześniej jogurt układamy na ręczniku papierowym położonym na sicie, które układamy na misce dzięki temu woda z jogurtu osiąknie. Do miski
Health-Fit-Lifepozostawiamy do wyrośnięcia na 1-2h, aż objętość ciasta się podwoi (w przypadku użycia tylko mąki pszennej 650 wystarczy 30 minut). Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni. Na wierzch ciasta rozkładamy pokrojone truskawki. KRUSZONKA: Składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i rozdrabniamy w dłoniach i grudkami obsypujemy ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut, a następnie zwiększamy(...)Ciasto przekładamy do natłuszczonej masłem formy 37 x 21 cm, przykrywamy ściereczką kuchenną i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1-2h, aż objętość ciasta się podwoi. 4. Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni. Na wierzch ciasta rozkładamy pokrojone truskawki. KRUSZONKA: 5. Składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i rozdrabniamy w dłoniach i grudkami obsypujemy ciasto. 6. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika
Be Fit Be Strongpozostawiamy do wyrośnięcia na 1-2h, aż objętość ciasta się podwoi (w przypadku użycia tylko mąki pszennej 650 wystarczy 30 minut). Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni. Na wierzch ciasta rozkładamy pokrojone truskawki. KRUSZONKA: Składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i rozdrabniamy w dłoniach i grudkami obsypujemy ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut, a następnie zwiększamy(...)Ciasto przekładamy do natłuszczonej masłem formy 37 x 21 cm, przykrywamy ściereczką kuchenną i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1-2h, aż objętość ciasta się podwoi. 4. Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni. Na wierzch ciasta rozkładamy pokrojone truskawki. KRUSZONKA: 5. Składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i rozdrabniamy w dłoniach i grudkami obsypujemy ciasto. 6. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika
Be Fit Be StrongBATONY OWSIANO-PROTEINOWE Z RODZYNKAMI I SŁONECZNIKIEM mmm... smaczne, słodkie, pożywne, dodają energii :) SKŁADNIKI: (16 porcji) - płatki owsiane górskie - 1 szklanka (130g) - odzywka białkowa WPC
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasDni coraz cieplejsze więc to idealny moment, aby przygotować pierwszy chłodnik w tym roku. Chłodnik przygotowuje się bardzo szybko, gdyż zaoszczędzamy czas na gotowaniu botwinki
kulinarnyJaWakacje to taki wspaniały czas, gdy sklepowe półki i okoliczne bazarki uginają się od różnorodnych warzyw. Warto skorzystać z dobroci, jakie serwuje nam natura. Postarajcie
kulinarnyJaLato to czas, gdy na naszych stołach króluje lekkie menu, bogate w sezonowe warzywa i owoce. Ochota na dania mięsne i mączne idzie w zapomnienie
kulinarnyJaCzas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 3 plastry sera greckiego halloumi 1 łyżka pestek granatu 1/4 papryki czerwonej
kulinarnyJaJak już wspomniałem wcześniej, w dalszym ciągu jestem na diecie oczyszczającej. Dieta jest bardzo restrykcyjna, a moje menu bazuje wyłącznie na warzywach i owocach. Jeśli chcielibyście
kulinarnyJaJak już wspomniałem wcześniej, w dalszym ciągu jestem na diecie oczyszczającej. Dieta jest bardzo restrykcyjna, a moje menu bazuje wyłącznie na warzywach i owocach. Jeśli chcielibyście
kulinarnyJaCzas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 3 plastry sera greckiego halloumi 1 łyżka pestek granatu 1/4 papryki czerwonej
kulinarnyJa