gęste. Przed smażeniem naleśników ciasto musi odpocząć minimum 0,5 godz. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wylewając cieniutką warstwę ciasta. Jeżeli planujemy smażenie dużej ilości naleśników warto użyć naleśnikarki . Dzięki smażeniu bez tłuszczu na naleśnikarce nasze naleśniki będą naprawdę fit! Usmażone naleśniki powinny być delikatnie złote, ale nie spieczone na brązowo. Nadzienie waniliowe 2 opakowania islandzkiego jogurtu typu skyr
KorniszonkiJakoś tak sceptycznie podchodzę do aż takich eksperymentów jak ciasta z warzyw. W ostatnich dniach chciało mi się czegoś ciastowatego i czekoladowego, a że staram się
Emskie Smakiwarzywo czekaliśmy od dłuższego czasu! Kiedy na warsztatach z Fit&Easy dowiedzieliśmy się, że ma zostać wprowadzone do sprzedaży już przebieraliśmy nóżkami z radości! Mowa tu o Kalerosse™ - połączeniu brukselki i jarmużu! Małe warzywko, które ma pięknie karbowane liście w pięknym zielonym i fioletowym kolorze - zresztą zobaczcie na końcu postu jakie jest piękne! Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki(...)Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki - z Kalerosse™ , gruszką, czerwoną cebulką, gorgonzolą i orzechami włoskimi! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, pół opakowania Kalerosse™ , gruszka, 1/2 czerwonej cebuli, gorgonzola, orzechy włoskie, 1 jajko, 10 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprz, świeży tymianek Ciasto francuskie kroimy na prostokątne kawałki, które smarujemy roztrzepanym jajkiem wymieszanym ze śmietanką kremówką z dodatkiem soli i pieprzu
Plate of JoyCiasto na bazie warzywa to już nie żaden ewenement. Kultowe marchewkowe, fit fasolowe czy brownie z burakiem to takie klasyki wśród ciast. Prym wiedzie również cukiniowe. Najlepsze w warzywnych ciastach jest to, że robi się je niezwykle szybko i można zrobić je na wiele sposobów. Na przykład takie z cukinii... Wyśmienity jest piernik z cukinii, czy ciasto z cukinii
kolorowotorcikowoJest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka
Ostra na SłodkoWitajcie, znacie ciasto o nazwie Karpatka? Osobiście to jedno z moich ulubionych ciast:) Tradycyjnie wypieka się ją na mące pszennej. Ale ja nie byłabym sobą
Health-Fit-Lifeciasta nocnego, bardzo wygodna opcja - wieczorem przygotowujemy ciasto, a rano jest ono gotowe do przyrządzenia gofrów. Przyznam, że w weekendy dosyć często je robię wg tego przepisu, ale jakoś do tej pory nie miałam okazji, by się nim z Wami podzielić - gofry zbyt szybko znikają z talerza ;) Jest to wersja fit przepisu - bez mleka, bez dodatku cukru
Domowa Cookierenka AgiDział bezglutenowych przepisów na blogu niesamowicie się rozrasta! I dziś kolejny, słodki przepis tam dołączył. Razem z moją ulubioną marką Schär przygotowałam dla Was przepis na
Ostra na SłodkoSzybki i prosty pomysł na rabarbar, zazwyczaj rabarbar wykorzystuję do ciasta, ale chciałam zrobić rabarbar w wersji fit, bez tłuszczu i cukru. Połączyłam go ze słodkimi morelami i syropem klonowym. Upiekłam w piekarniku, przepięknie się skarmelizował i nabrał obłędnego koloru i smaku. Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek
SMYKWKUCHNImiód i orzeszki! Właściwie to nawet głównie orzeszki, bo podstawą przepisu są orzechy nerkowca. Zdrowe, pełne dobrych tłuszczów, bezglutenowe (bo bez mąki), bez nabiału i bez cukru — po prostu fit! A w dodatku w pełni wegańskie! Musicie je koniecznie wypróbować! Same spody można również przygotować w wersji raw. Jednak ja je trochę podpiekłem, bo trudno je wyciągnąć z tradycyjnych(...)odstaw na kwadrans. Następnie odsącz, przełóż do kielicha blendera, wlej płynny olej kokosowy i zmiksuj na gładko. Wsyp zmielone orzechy nerkowca, wiórki kokosowe i mąkę kokosową. Dokładnie wymieszaj. Gotowym ciastem wyłóż do metalowe foremki posmarowane olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10-15 minut. Następnie wystudź, babeczki wyjmij z foremek i wstaw do lodówki
Food SquareZdradzę Wam, że jestem totalnie zakochana w wegańskich i bezglutenowych wypiekach! Głowa mi pęka od pomysłów i nie mogę się doczekać jak przygotuję dla Was co
Ostra na SłodkoCzas czytania: 2 min Najtrudniejszą sprawą było nadanie temu smakołykowi jakiejś krótkiej i trafnej nazwy 😉 Serniczek migdałowy to chyba dobry strzał, choć nie jest to klasyczny
SprawdzonaKuchnia.plciasto arabskie, a można nawet rzec, że i deser - z semoliny/kaszy manny i wiórek kokosowych. Nie zawiera mąki, ani jajek, ale jednak nie należy do fit słodkości. Słooodki syrop cukrowy robi swoje... Ciasto jest przepyszne i posiada dodatkową zaletę: ekspresowe wykonanie, którego nie da się zepsuć! Koniecznie sami spróbujcie! (Forma o wymiarach około
Di gotujeCzas czytania: 4 min Wegańska Pavlova z lekkim kremem i sezonowymi owocami. Pavlova w takiej wersji wspaniała jest nie tylko dla wegan ! Jest to przepis bardzo
SprawdzonaKuchnia.pljest, aktualnie mam chłopaka, który choć całkiem od Ojca jest inny, wiele ich łączy. Choćby czułość i wrażliwość. Niemniej MAM NAJLEPSZEGO TATĘ NA ŚWIECIE! CZEKOLADOWE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI /zmodyfikowany, źródło: Fit jest Git ; / 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1/3 szklanki ksylitolu (dodałam od siebie) 1 łyżeczka(...)sicie i miksuję blenderem na gładką masę. Dodaję jajka, cukier, kakao, sól i sodę oraz rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Wszystko razem miksuję na masę o gęstej, jednolitej konsystencji (jak ciasto na naleśniki czy kwaśna śmietana). Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wygładzam wierzch. Wstawiam do nagrzanego pieca i piekę w 180 stopniach przez 50 minut
W kuchni Karmel-itki