Lubię ryby smażone w wersji najprostszej. Jak dobrze je skropimy sokiem z cytryny i usmażymy na rumiano nic więcej nie trzeba. Tym razem smażyłam filety z łososia, wzmacniając dodatkowo jego smak masłem cytrynowym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnizaletach spożywania ryb chyba nie trzeba nikogo przekonywać, było na ten temat powiedziane już wiele m.in. poprzez kampanie społeczne :) Dlatego dzisiaj w trosce o zdrowie i piękny wygląd proponuję dorsza z warzywami w wersji dietetycznej, bo pieczonego. Składniki: filety z dorsza ulubione(...)warzywa, ja wykorzystałam marchew, pietruszkę, cebulę, ale wszystkie pozostałe również będą się nadawać sól, pieprz, suszony koperek oliwa pergamin Wykonanie: Polecam kupić filety, które myjemy, osuszamy, a następnie na kwadratowym kawałku pergaminu układamy warzywa, oraz rybę, całość skrapiamy oliwą i oprószamy ulubionymi przyprawami. Następnie zawijamy boki tak, by powstała kwadratowa paczuszka. Zawiniątka układamy w naczyniu żadoodpornym i pieczemy
Taste Of My Daytrudniej mi wrócić i napisać coś sensownego. Dlatego przejdę do rzeczy, a raczej do ryby, którą proponuję Wam dzisiaj w wiosennej odsłonie. Najczęściej rzodkiewki i kalarepę chrupiemy na surowo, jednak dzisiaj wystąpią w trochę innej wersji. Składniki na 4 porcje: 600 g filetów z dorsza 1 łyżka soku z limonki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 300 g jarmużu(...)minuty. Następnie wymieszać z jarmużem. Doprawić kolendrą, cząbrem, solą. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filety panierować w mące, nadmiar strzepnąć. Krótko obsmażyć z dwóch stron na lekko złoty kolor. Ułożyć na warzywach. Piec 15-18 minut w zależności od grubości ryby. Upieczoną rybę posypać kiełkami, od razu podawać. Dobrym dodatkiem będzie brązowy ryż. Smacznego
Pełny talerzostudźmy do temperatury pokojowej. Filety z łososia posypmy solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzewajmy grilla, naoliwmy dobrze ruszt żeby filety nie przywierały do rusztu. Grillujmy około 10-12 minut na każdy 2 cm grubości ryby. Grillowanego łososia podawać z przygotowanym wcześniej sosem. Łosoś polecamy grillować na deskach cedrowych. Łosoś z grilla w sosie barbecue is a post
naRuszciePost Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeroślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć filety z dorsza w żaroodpornym naczyniu, skórą do dołu, polać z oliwą z oliwek z obu stron ,dobrze posolić i popieprzyć. Piec przez około 10 do 15 minut . Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pomagając sobie widelcem,podzielić rybę na bardzo drobne kawałki, skórę wyrzucić (nie używać robota
Stare Garywędzona gotowana w niskiej temperaturze. Kaczka w kremie ze szparagów... świetne połączenie, plus trufla...i to żółtko o konsystencji gęstego kremu. Pieczony filet z troci, żur, niedźwiedzi czosnek i soczewica. Świetnie ugotowana ryba – gotowana w 40 stopniach, pianka z żurku, czosnek niedźwiedzi...całość tworząca kompletne bardzo smaczne danie. Pieczona polędwica cielęca, młoda marchew, kolendra i pieprz tasmański
królestwo garówProsto , szybko i smacznie...ilość składników dowolna.. filety śledziowe papryka czerwona, żółta ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w
Moje domowe kucharzeniepowstał przepis, który znajdziecie tutaj: Leczo rybne a’la SekoPolecam również: Śledzie opiekane w zalewie octowej.Dość jednak o tych wszystkich rybach i przejdźmy do sedna sprawy :)) Poniżej przepis na przepyszne filety śledziowe w oleju z cebulką!Śledzie w oleju z cebulką – Składniki:Matiasy (płaty śledziowe solone) – 6-7 sztukMleko – 500mlCebula – 3 średnie sztukiSok
Kulinarne Przebojeogonową, wyrównać. Skrawki i ości podzielić na mniejsze części, przełożyć do niedużego garnka z zimną wodą w takiej ilości, żeby przykryła resztki ryby. Doprowadzić do wrzenia i gotować na mniejszym ogniu bulion. Każdy z przygotowanych filetów karpia pokroić na 4 części. Od strony mięsa doprawić solą i pieprzem. Na jednym talerzu przygotować mąkę, na drugi wbić i roztrzepać jajo
Pełny talerzwarto dodać że przyswajalność białek z ryb sięga prawie 100%.Dorsz zawiera sporą ilość selenu,witaminy B12 i jodu którego zapotrzebowanie dzienne pokrywa jedna 100g porcja. Zapraszam do kuchni i nie zapomnijcie dać plus Kuchni PROzdrowotnej! :) Czas przygotowania: 40 minut + czas na marynowanie Dla 2 osób Składniki 2 świeże kawałki fileta z dorsza(...)ziemniaków Masło Sól himalajska Kiszona kapusta Estragon suszony Liść kolendry suszony Lubczyk suszony Mleko 3,2% tł Cytryna Mąka jaglana Przygotowanie: 1/ Filety nacieramy solą, kolendrą i estragonem, skrapiamy cytryną i przekładamy do pojemnika Zalewamy rybę mlekiem i dajemy parę plasterków cytryny. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. 2/ Wyjmujemy rybę z lodówki. Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej
Kuchnia PROzdrowotnaCzas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI: 400 g dorsza (filet) 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona papryka świeży tymianek sproszkowana papryka słodka sól oliwa papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Dorsza myjemy, dokładnie osuszamy, kroimy na porcje i przekładamy na talerz. Doprawiamy solą i listkami świeżego tymianku. Odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie(...)chrupkie. Doprawiamy je solą i papryką słodką. Usmażone odstawiamy. Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron. Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich filety z dorsza. Smacznego
kulinarnyJamielone u mnie z morszczuka, ale może to być każda inna ryba, byle by tylko nie była za bardzo nawodniona.. Delikatne i chrupiące, świetna propozycja na piątkowy obiad ale nie tylko. Smakują bardzo dzieciom, moja już prawia dorosła córka, stwierdziła " pyszne takie pamiętam z przedszkola " :) Polecam :) Składniki - filety z morszczuka 60 dkg. - jajko - bułka tarta - zielona(...)cebulka, lub szczypiorek, natka pietruszki - domowa wegeta, papryka słodka mielona - kilka kropel soku z cytryny - czosnek 1 ząbek Wykonanie. Rozmrożone i osuszone filety kroje na mniejsze kawałki, mielę w maszynce do mielenia mięsa. Dodaje do zmielonej ryby surowe jajko, drobno pokrojoną zielona cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, kilka kropel soku z cytryny i ok.3-4 łyżki bułki tartej
Kuchnia z widokiem na ogródmnie wywiało, to przeszłam się przez polski sklep i w oko wpadła mi Miruna patagońska. Na opakowaniu widniał napis- DUŻO RYBY MAŁO LODU. Abramczyk. Uśmiechnęłam się pod nosem i..przyznam się szczerze, że ja te filety wzięłam tylko dlatego, że miały nie mieć tego lodu właśnie, zachęciły mnie również inne napisy , że filety nie zawerają żadnych(...)okalających Chile, Argentynę oraz wodach Nowej Zelandii, czyli w najczystszych oceanach. Na przestrzeni ostatnich lat nieustannie rośnie znaczenie handlowe tego gatunku w spożyciu ryb białych. Uzasadnione jest to między innymi niezwykłymi walorami smakowymi tej ryby, co sprawia, że mieszkańcy Ameryki i Europy coraz częściej, mimo dostępu do wielu innych gatunków, zdecydowanie wybierają mirunę. Nic dziwnego, gdyż mięso miruny
Z Kuchni Do KuchniInternecie i spodobał mi się pomysł, żeby dodać do zupy sok z pomarańczy. Miałem w zamrażarce kawałek łososia, dokupiłem filet z mintaja, serek topiony, warzywa i tak zaopatrzony przystąpiłem do gotowania. Poza sokiem z pomarańczy i rybą moja zupa ma niewiele wspólnego z tą, która mnie zainspirowała. Tamta była z pomidorami i białym winem, a moja – bardzo smaczna ;) Czytaj
Gotuj z Misiem