pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki
Kulinarna PolskaPaella z kurczakiem i owocami morza , kuchnia Hiszpanii Paella jest naprawdę świetnym wynalazkiem Hiszpanów. Niesamowicie smaczne jednogarnkowe , albo właściwie jednopatelniane danie Kiedyś dawno temu , jak natknęłam się na przepis paelli , zrobiłam nieśmiało na obiad i od tego czasu , gości często na naszym stole . Paellę traktuje jak każde inne danie jednogarnkowe i wrzucam do niej to co akurat jest pod ręką(...)Polecam , szczególnie jeśli lubicie ryż i risotto , jest to coś dla Was składniki : 1 opakowanie owoców morza ( może być mrożony ,mix krewetek, ośmiorniczek,kalmarów, omułków itp ) 2 filety z piersi kurczaka , pojedyńcze , małe 1,5 szklanki ryżu arborio do risotta lub sushi , okrągłe ziarna 1 cebula 2 łyżki mrożonego groszku 1 papryka czerwona 1 puszka pomidorów krojonych 3 ząbki
Ogrodnik w podróży香菇雞片- katońskiej potrawie z grzybów i kurczaka. Moo Goo – 蘑菇 – mòhgū – grzyby. Gai – 雞 – gai – kurczak. Pan – 片 – pin – plasterki. Chińskie a dokładnie północnochińska wersja tego danie, jak widzisz mój drogi czytelniku, zawiera kurczaka, grzyby, które są gotowane w delikatnym bulionie z kurczaka z odrobiną sosu sojowego lub ostrygowego, podawany oczywiście(...)jest pyszne, co potwierdzam. Na zakończenie, zapraszam na Moo Goo Gai Pan i pierwsze z trzech dań z grzybami, dziś Shitake . Składniki Makaron Soba Filety z ud kurczaka 3-5 sztuk Mąka ryżowa 1-2 łyżki Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Olej rroślinny 3-5 łyżeki Marchewka Groszek cukrowy Grzyby Shitake Sos 3-5 łyżeki
RafalCookśredniego syna, który jest wielbicielem masła orzechowego z ziemnych orzeszków. Uwielbia je do wszystkiego i podsunął mi pomysł na kurczaka w sosie orzechowym. Oczywiście dla niego sam sos z kurczakiem już by wystarczył ale ja musiałam dodać temu daniu odrobinę finezji w postaci batatów, chili i suszonych pomidorów. Pewnie tak bym mogła dodawać i dodawać…Lubię kolorowo! Sos orzechowy(...)smaku dzisiejszy przepis na obiad…Dzisiaj tak się rozgotowałam, że już mam obiad na jutro! Przepis na obiad Składniki: na 4-6 porcji 600 g fileta z piersi kurczaka 1 cebula 1 batat, ok. 300 g 2 ząbki czosnku 1 małe czerwone chili 1 małe zielone chili 6 dużych suszonych pomidorów z zalewie ½ l wywaru z kurczaka
codojedzeniawśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Sałatka z zupkami chińskimi – ma ona oryginalny smak – jest to połączenie makaronu z zupek chińskich z kurczakiem w przyprawie gyros. Pychota… Sałatka z zupkami chińskimi to przyjemne danie, które zaspokoi Twój apetyt na coś słodkiego, pikantnego i chrupiącego. Ta sałatka jest nie tylko łatwa do przygotowania(...)dołączonymi przyprawami i zalewamy wrzątkiem. Ja nie dodaję dołączonego do zupki oleju. Wtedy całość będzie zbyt tłusta. Odstawiamy do ostygnięcia. Po przestygnięciu odlewam nadmiar wody z zupki. Filety z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros i smażymy na odrobinie oleju. Kurczak powinien być obsmażony z obu stron. Po usmażeniu pozostawiamy kurczaka do ostygnięcia. Zielone części kapusty drobno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna. Skusisz się? Będzie niezły meksyk. Składniki: 150g makaronu penne pełnoziarnistego (lub rurek, świderków, nawet do spaghetti się nada) 1 duży filet z piersi kurczaka 4 łyżki fasoli 1/2 kulki mozzarelli 1/2 papryki Papryka słodka Sól himalajska Papryka ostra 2 ząbki czosnku Olej kokosowy Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy
CzarnawisienkaKotleciki Szu Szu, czyli soczyste i mięciutkie mięsne kawałki filetu z kurczaka, które zasmakują dzieciom i nie tylko. Kotlety kojarzą nam się głównie z plastrami mięsa drobiowego czy wieprzowego, obtoczone w panierce z jajek i bułki tartej, a następnie smażone na patelni. Natomiast kotleciki Szu Szu to kawałki kurczaka marynowane w cieście jogurtowym z dodatkiem czosnku i ulubionych przypraw. Przypominają(...)następnego dnia usmażyć. Wówczas mięso lepiej przejdzie smakiem przypraw i będzie bardziej kruche. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: Kulinarne przeboje . Składniki na Kotleciki Szu Szu: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (około 500 g) olej rzepakowy do smażenia Marynata: 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka
Danka Pichciżałuję! Kotlety zyskały nową jakość :) Idealnie będzie pasował do nich sos słodko-kwaśny. Proponuję wówczas przygotowanie mniejszych porcji mięsa i maczanie ich we wspomnianym dodatku. Składniki: 300 g filetów z piersi kurczaka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu jajko 4 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć błony, a następnie podzielić na mniejsze
zadanie-gotowanieodpowiedniej konsystencji. Zwykle nie mam też, aż tyle bulionu, uzupełniam ilość gorącą wodą i dodaję sól do smaku. Przepis na ok. 3-4 porcje Składniki: - 1 pojedyncza pierś z kurczaka (u mnie ok. 250g) - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry - 1/2 cebuli - 1 łyżka oleju kokosowego (daję nierafinowany, o smaku kokosa) - 1/2 bakłażana (lub 1/2 cukinii, lub kilka pieczarek(...)dodatkowo, do podania: czerwona cebula (szalotka), świeża kolendra, limetka Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć chwilę pastę curry (uważać by jej nie przypalić). Następnie dodajemy pokrojony w kostkę filet z piersi kurczaka i mieszając smażymy ok. 3 minuty. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana (lub inne warzywo) oraz małe pieczarki (kroję
Smaczne ZdroweJednym słowem” – sprzątanie lodówki. Użyłam też swojej ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów mun suszonych 4 duże świeże boczniaki 1 duże zielone chilli 1 mała papryczka chilli czerwona 4 centymetry imbiru
OstryKęsJednym słowem” – sprzątanie lodówki. Użyłam też swojej ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów mun suszonych 4 duże świeże boczniaki 1 duże zielone chilli 1 mała papryczka chilli czerwona 4 centymetry imbiru
OstryKęswiększy 1 kg fasolki szparagowej 1 kg pomidorów cebula około 250 g 1 duży strąk papryki czerwonej 1 papryczka chili 4 ząbki czosnku do smaku sól, pieprz filet z piersi kurczaka około 800 g 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki soli 4 łyżki oleju (adsbygoogle
Uwaga Babcia GotujeSUROWIEC -mięso gulaszowe z indyka 1 kg -filet z piersi kurczaka 1 kg -mięso z uda kurczaka 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 15 g/kg -cebula suszona 2g/kg -pieprz biały 2g/kg -włoszczyzna suszona 6g/kg -mieszanka przyprawowa do drobiu (Jamaican werk) 2g/kg Skład: Cukier trzcinowy, ziele angielskie, tymianek, suszona skórka cytryny, cebula suszona, sól morska, suszona skórka(...)rodzaju mięsa bierzemy po 150 g surowca na masę klejącą którą mielimy na sitku 2,5 mm. WYKONANIE Jak wspomniałem wyżej mięso kroimy w paski i kostkę filet z piersi traktujemy dodatkowo jeszcze tłuczkiem do schabowych. Następnie wszystko peklujemy zalecaną dawką pękło soli. Czas peklowania 24-48g. Po tym czasie jak pisałem wyżej bierzemy po 150g
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.szpinakowy. Składniki (porcja dla 2 osób): 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szkl. pęczaku ok 200 g. szpinaku (ja użyłam mrożonego, ale może być świeży) 1 filet z piersi kurczaka 5-6 suszonych pomidorów (ja kupuję tutaj ) sól, pieprz olej do smażenia Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i pęczak. Smażymy jeszcze chwilę
Cynamonowe szczęście