układanymi warstwami, ale równie dobrze można wymieszać przed podaniem. Sałatkę można wzbogacić o kolejne warstwy - paprykę kolorową czy fasolę czerwoną, będzie równie pyszna. Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros sól 1 duża cebula olej do smażenia 300-350 g ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 1/2 kapusty pekińskiej majonez ketchup Przygotowanie(...)Filety z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i przyprawą gyros, wymieszać i odstawić na chwilę aby się lekko zamarynowało. W międzyczasie pokroić cebulę w piórka, ogórki pokroić w kostkę, odcedzić kukurydzę i groszek oraz poszatkować kapustę pekińską. Na patelni rozgrzać olej do smażenia, włożyć pokrojone piersi kurczaka i obsmażyć, następnie przykryć
Kocham..lubię..gotuję..Piersi kurczaka z serem cheddar pieczone na szpinakowo-pieczarkowym sosie. Sos mnie zachwycił. Mięso wyszło fajne, aczkolwiek to po prostu pieczona pierś kurczaka z serem. Grunt, to nie przesuszyć mięsa (ja sprawdzam termometrem kuchennym. Miałam 2 malutkie piersi i jedną większą, te mniejsze wyjęłam 5 minut wcześniej, bo duża jeszcze nie była gotowa, a nie chciałam, by małe się przesuszyły(...)robi się znacznie ciemniejszy, co nie wygląda spektakularnie, za to smakuje wybornie. W połączeniu z pieczarkami – dla mnie sztos. 2-3 porcje: 2-3 niezbyt duże filety z kurczaka + ulubione przyprawy 300 g pieczarek, u mnie brązowe 1 cebula 250 g świeżego szpinaku 1-2 łyżki serka kanapkowego, śmietankowego 2 plasterki sera cheddar granulowany czosnek mielona papryka sól
Smaki Na TalerzuKurczak w aromatycznym sosie pieczarkowym Bardzo lubię kąski kurczaka duszone na patelni, a już w szczególności skrzydełka. Składniki: ok 1 kg części z drobiu (u mnie filet, skrzydełka z kurczaka, a także skrzydło z indyka) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie 1 cebula ok 200g pieczarek 1,5 szklanki bulionu 1 łyżeczka mąki
Blog z ApetytemFilet z piersi kurczaka pachnący ziołami w pysznym i aksamitnym sosie grzybowym. Idealna propozycja na niedzielny obiad z bliskimi. Artykuł Ziołowy filet z kurczaka w sosie grzybowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąKurczak po królewsku Soczysty i delikatny filet drobiowy duszony w młodej kapuście, z boczkiem, pieczarkami i warzywami. Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodzinki. Ja do tej potrawy podałam gotowane ziemniaczki oraz mizerie. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg wędzonego boczku 1 główka młodej kapusty 250g pieczarek 1 cebula 1 marchew pół
Blog z Apetytemstół i zaskoczy gości. Składniki: 200g fileta z piersi kurczaka 200g smażonych pieczarek 100g żółtego sera 3 jajka chipsy do ozdoby oliwki majonez Przygotowanie: 1 warstwa: usmażony filet z kurczaka pokrojony w kostkę 2: smażone pieczarki 3: tarte białko (zetrzeć na drobnej tarce) 4: tarty ser żółty 5: tarte żółtka 6: oliwki przekrojone na pół Każdą warstwę delikatnie
Wasze Przepisysoczyste kieszonki z piersi kurczaka, wypełnione pysznym sezonowym farszem i otoczone chrupiącą panierką. Banalnie proste w wykonaniu i niezwykle smaczne danie. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz olej do smażenia Farsz: pół główki młodej kapusty 50g boczku wędzonego pół cebuli 100g pieczarek 1 marchew 1/3 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka masła 1 łyżka(...)wodą i gotujemy często mieszając, aż płyn się wygotuje, a warzywa zmiękną. Dodajemy posiekany koperek, dokładamy łyżkę masła i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem *** *** Każdy filet kroimy na 3 części *** *** Rozbijamy dosyć cienko *** *** Przyprawiamy solą i pieprzem *** *** Na połowie każdego rozbitego kotleta wykładamy porcję farszu *** *** Mięso składamy na pół – farsz zakrywamy drugą częścią fileta
Blog z ApetytemSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1 puszka marchewki z groszkiem 1-2 łyżki pasty curry 1 jogurt naturalny sól, pieprz słodka papryka czubryca czerwona Przygotowanie: Fileta pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Szybkie curry
czarrna od kuchnimarynowane w jogurcie i musztardzie. Kurczak w jogurtowo-musztardowej marynacie wychodzi mięciutki i delikatny i tak pyszny, że jestem pewna, iż pierwszy raz nie będzie ostatnim. Ja kurczaka obtoczyłam w mieszance mąki i bułki tartej i usmażyłam na patelni, ale możecie go również obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych i zapiec w piekarniku. 2 filety z kurczaka 2 łyżki jogurtu
Smaki Na Talerzuznany dewolaj z serem obtoczony w słoneczniku i sezamie jest całkiem nowym i smacznym daniem obiadowym. Polecam z ziemniakami i sałatką z papryki, ogórka i pomidora. 3 podwójne filety z kurczaka 100 g żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej(...)smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem lub trzepaczką. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą, ziarna sezamu
VioletoweKucharzenieNajlepsza pieczarkowa jaką jadłam! Aromatyczna, gęsta i z ciągnącym serem w środku. Polecam na jesienne rozgrzanie! 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 marchewka 1 korzeń(...)pietruszki Kawałek korzenia selera 250 g pieczarek 1,5 litra bulionu wołowego 100 g kremowego serka topionego Gouda 100 g żółtego sera Sól Pieprz Świeży koperek do posypania Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, odstawiamy na kilka minut. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki siekamy bardzo drobno. Kilka możemy pokroić w plastry. Marchew, seler i pietruszkę
VioletoweKucharzeniegmina Zarzecze), zdobywając zasłużone wyróżnienie w jednym z konkursów na tradycyjne danie Pogranicza Nadsańskiego. Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka Składniki: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej pęczak 1 filet z piersi kurczaka 1 pęczek włoszczyzny (2 marchewki, p pietruszki, kawałek selera i pora) 100 g wędzonych śliwek 2 łyżki oleju 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)namoczenia. Po tym czasie śliwki odsączamy, usuwamy z nich ewentualne pestki i kroimy w paski. Włoszczyznę obieramy i kroimy na drobne kawałki. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Filet z kurczaka płuczemy i kroimy w paski. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 3 minuty warzywa z czosnkiem. Dodajemy pokrojone śliwki, filet i wypłukaną kaszę. Krótko
Trzeci talerzRoladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka(...)suszonych borowików SKWORCU 0,5 szklanki prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 5 łyżek bułki tartej 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 jajko Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy
VioletoweKucharzeniecudowny - polecam wszystkim amatorom kurczaka. Potrawka z kurczaka - 750 g filetów z kurczaka - 1 puszka pomidorów - 2 cebule białe - 4 łodygi selera naciowego - 1 papryka żółta - 1 papryka zielona - 2 małe marchewki - 3 ząbki czosnku - bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cząber do smaku - łyżka masła i odrobina oleju Filety myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. Papryki(...)kosteczkę, marchew w małe słupki. Seler obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystko wrzucamy na rozgrzany , połączony tłuszcz i smażymy do momentu zeszklenia się cebuli. Dodajemy kurczaka , przykrywamy pokrywką, zmniejszamy płomień pod patelnią i dusimy ok. 15 min. Co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i dalej dusimy do miękkości. Pod koniec doprawiamy do smaku
Kuchnia Pełna EmocjiSkładniki(2 porcje): - spory pojedynczy filet z kurczaka - 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na półtwardo - 1 bakłażan - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 6 ząbków czosnku - tymianek,bazylia, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek granulowany - łyżeczka oliwy Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrajamy na dwa kotlety i nacieramy 2 posiekanymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem, papryką wędzoną i bazylią. Odstawiamy(...)Skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 minut. Po upływie tego czasu na warzywa kładziemy filety i pieczemy jeszcze 10-15 minut aż kurczak przestanie być surowy
Cook&Love