Filet z kurczaka duszony z pieczarkami i papryką

Filet z kurczaka duszony z pieczarkami i papryką

Przepis na : obiad

Danie to powstało przez przypadek, ponieważ będąc w sklepie kupiłam w promocji opakowanie pieczarek. Były jeszcze ładne, białe, więc postanowiłam je wykorzystać do przygotowania obiadu. A z racji tego, że filet z kurczaka u mnie w lodówce zawsze się znajdzie to użyłam go do zrobienia gulaszu. Dodałam jeszcze paprykę oraz cebulę, poddusiłam z koncentratem pomidorowym i bulionem. W efekcie wyszedł pyszny obiad! Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (około 400 g) 1 cebula 250 g pieczarek 1 czerwona pa...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.