filet z kurczaka z pieczarkami - 1151 przepisów (strona:11/77)

Filet z pieczarkami i śmietaną 223

Sosy śmietanowe i filet z kurczaka to świetne połączenie. A jeszcze jak do tego dojdą pieczarki to już mamy rarytas. oczywiście dla tych co lubią takie połączenia. My lubimy i to bardzo, bo mój mąż przekonał się do sosów śmietanowych, których nie cierpiał. 1 duży pojedynczy filet z kurczaka1 cebula200 g pieczarek1/3 pęczka natki pietruszki1 szk słodkiej śmietany

Ewa w kuchni
Zupa pieczarkowa z warzywami i ziemniakami 140

wykonaniu, ale niebanalną w smaku zupę z pieczarkami, z dodatkiem warzyw i ziemniaków, których nie dodawałam do innych moich zup pieczarkowych   Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 500 g pieczarek 700 g ziemniaków 3 marchewki 1 por 1 pietruszka 1 listek laurowy 6 ziarenek ziela angielskiego 1 pełna łyżka domowej Vegety sól pieprz natka pietruszki gałązki zielonego koperku(...)Wykonanie: Filet z kurczaka po opłukaniu, pokroiłam w paski i wstawiłam do gotowania w   1,5 l zimnej wody. Po zagotowaniu oczyściłam szumy, dodałam listek laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotowałam jeszcze chwilę.   Wszystkie warzywa, w tym pieczarki i ziemniaki obrałam i umyłam. Pieczarki pokroiłam w plasterki. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Por pokroiłam w krążki. Marchewkę

Kuchnia u Krysi
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 157

Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.  2 duże filety z kurczaka  250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej

Szefowa kuchni
Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 821

Składniki: 1 puszka kukurydzy  puszka czerwonej fasolki duży słoik pieczarek marynowanych  2 filety z kurczaka czyli jeden podwójny 6 jajek  1 brokuł sól, pieprz, papryka mielona ostra  Sos czosnkowy: 3-4 łyżki majonezu  3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%  5 ząbków czosnku  sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł gotujemy w posolonej wodzie(...)ostrą papryką i smażymy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, studzimy Na spód dużej miski dajemy fasolkę czerwoną, na nią pokrojone jajka, usmażony filet z kurczaka, na mięso dajemy połowę sosu czosnkowego, połowę brokuła, pokrojone i osączone pieczarki, kukurydzę, resztę sosu i na koniec drugą połowę brokuła. Wstawiamy na chwilę do lodówki :) Z tych składników wychodzi spora miska sałatki

Proste Potrawy
Grzybowa tarta 138

maśle grzybami. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku lubczyk sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ciasto: Z mąki, masła, jajka, proszku(...)piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, a następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, całość przesmażyć na oleju około 8-10 minut. Pieczarki i kurki oczyścić, wrzucić na rozgrzane masło, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojonego

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak z pieczarkami pod paprykowo-serową kruszonką 272

zapiekane pod paprykowo-serową kruszonką robią prawdziwą furorę. Świetne na imprezę, bo całość można przygotować wcześniej a przed podaniem wrzucić do piekarnika. Zachwyt gości gwarantowany:).  2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule sól, pieprz, chilli 1/2 pęczka natki pietruszki olej Kruszonka: 1/2 szklanki startego sera cheddar 150g mąki 100g masła 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki

Szefowa kuchni
Faszerowany kurczak 392

Faszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy(...)filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę  usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę.  Pieczarki pokroić w talarki i przesmażyć na maśle. Surowy filet z kurczaka zmielić,dodać pieczarki

Kolorowa kuchnia Elki
Kurczak słodko-ostry 288

łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki kardamonu Szczypta imbiru Sól do smaku Pieprz Cebulę kroimy w piórka. Papryki kroimy w kosteczkę. Pieczarki w plasterki. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę oraz przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, podsmażamy. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki

VioletoweKucharzenie
Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami 125

jutrzejszy obiad polecam pyszny filet z piersi kurczaka zapiekany z serem i pieczarkami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z frytkami(...)pieczonymi ziemniaczkami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 200g pieczarek, 1 cebula, 100g sera żółtego, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano z każdej strony

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekane piersi z kurczaka 119

Soczyste filety z kurczaka zapiekane pod pierzynką z pieczarek, majonezu i żółtego sera Pyszne i ładnie wyglądające danie, którym zaskoczysz bliskich. Przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu ani pracy, ale za to efekt końcowy jest powalający To wspaniałe danie na rodzinny obiad, kolację, na wizytę gości lub romantyczną randkę we dwoje   Składniki na 4 porcje: 2 piersi(...)kurczaka (ok. 500 g) 400 g pieczarek cebula łyżka masła 150 g majonezu sól i pieprz   Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie zestaw z ognia. Pierś z kurczaka przekrój wzdłóż, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej piersi ułóż porcję pieczarek

Kulinarny S.O.S.
Zapiekane piersi z kurczaka 119

Soczyste filety z kurczaka zapiekane pod pierzynką z pieczarek, majonezu i żółtego sera Pyszne i ładnie wyglądające danie, którym zaskoczysz bliskich. Przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu ani pracy, ale za to efekt końcowy jest powalający To wspaniałe danie na rodzinny obiad, kolację, na wizytę gości lub romantyczną randkę we dwoje   Składniki na 4 porcje: 2 piersi(...)kurczaka (ok. 500 g) 400 g pieczarek cebula łyżka masła 150 g majonezu sól i pieprz   Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie zestaw z ognia. Pierś z kurczaka przekrój wzdłóż, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej piersi ułóż porcję pieczarek

Kulinarne S.O.S.
sałatka makaronowa z pieczarkami 153

pieczarek ząbek czosnku filet z kurczaka szczypiorek 2 łyżki majonezu sól pieprz chilli  2 łyżki oleju Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju a następnie wrzucić pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć. Przełożyć do miski z makaronem. Na tłuszczu z pieczarek usmażyć fileta pokrojonego w drobną kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i chilli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pizza z kurczakiem teriyaki, imbirem i pieczarkami 148

smaku kurczakiem marynowanym w słodko-winnym sosie i orzeźwiającym, lekko pikantnym imbirem to nowe połączenie smaków, które warto spróbować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki oliwy 1 jajko 50g świeżych drożdży 5 łyżek letniego mleka mąka do podsypania Dodatki: 300g fileta z kurczaka 150g pieczarek 80g żółtego sera(...)teriyaki Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 3.  Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kawałki i zalać marynatą, odstawić  na około 30 minut. Kurczaka wraz z   całą marynatą usmażyć na klarowanym maśle. 4.  Cebulę i czosnek drobno posiekać, przesmażyć na klarowanym maśle, dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Całość smażyć kilka minut. Sery zetrzeć na tarce

Szalona Kuchnia Eweliny