dyniowo-bananowa kasza manna z rozgniecionymi malinami i figą Pochmurno, chociaż śniadanie ciepłe i kolorowe, bo nie ma co się smucić, jest dobrze, a po południu do kina się wybieram. Dyniowe szaleństwo trwa, a rzeczy do wypróbowania nadal tysiące. I ja kiedyś dyni nie lubiłam
More food, love and dreamsKakaowa dyniowa owsianka z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła
More food, love and dreamsKluski leniwe* smażone w miodzie z figami i malinami; jogurtem naturalnym *z sera i ziemniaków, smażone w miodzie i maśle inspiracja I nieskromnie się pochwalę, że wczorajsze ciasto wygrało w konkursie szkolnym, choć mnie i tak bardziej cieszyły zwykłe słowa zachwytu od klasy
More food, love and dreamssałatkę bez polania sosem winegret. Dobór składników do polania, pozostawiam do wyboru. Poniżej cztery możliwości, ale zapewniam, kombinacji jest dużo więcej. Składniki 1 mały ogórek 1 pomidor 1 świeża figa 1 płatek karamboli Winegret 1. miód, czerwony ocet winny, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz 2. cytryna, musztarda, oliwa z oliwek, sól morska, biały pieprz 3. ocet
Kulinarny karnet Christopherałyżeczki kardamonu 80 g posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 2 łyżki gęstego jogurtu 3/4 szklanki pieczonej dyni 4 suszone figi 2 suszone brzoskwinie cukier puder do posypania Wykonanie: W jednym naczyniu łączymy mąkę, sól, proszek do pieczenia, przyprawy, pokrojone w kosteczkę suszone owoce i skórkę. W drugim łączymy
Kulinarne przygody Gatityjesteśmy brązowi. Brązowi i ciągle najedzeni, gdyż rozpieszcza nas mama właściciela. Zaczęło się "zamówieniem" tradycyjnej trogirskiej (rodzinnej?) potrawy i ruszyła machina. Danie naszego pomysłu oraz wykonania - zimna zupa chmielowa. Figi zerwane prosto w drzewa (a w Polsce się umęczyłam, żeby kupić) Przerobiona wczorajsza kolacja bób z kalmarami (+ makaron i ser) Targ w Trogirze cały w oliwach i miodzie. Risotto
Brzuszki Łakomczuszkiżytniej razowej typ 1850 szczypta soli 3 pełne łyżeczki drożdży instant 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki pokrojonych suszonych owoców (u mnie figi i morele) 2 łyżki miodu/syropu z agawy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, dodać sól. Drożdże wymieszać w szklance letniego mleka i po chwili wlać do miski z mąką
Ze smakiem i z pasjątradycyjnych deserów: przepyszne trufle z suszonych owoców. Ich ogromną zaletą jest łatwość przygotowania, bo z przepisem poradzą sobie nawet osoby z dwoma lewymi rączkami w kuchni :) Trufle 50g suszonych fig 50g suchonych daktyli 100g wiórków kokosowych 100g nerkowców 3 łyżki gorzkiego kakao łyżka miodu łyżka masła orzechowego Do obtoczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki gorzkiego kakao
sama złodyczkokosowo - czekoladowego szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio 1 łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki puree z dyni + chipsy jabłkowe bio śliwka figa sos waniliowy przyprawa bio Alles Liebe z płatkami róży, różowym pieprzem, malinami i wanilią Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki. Dodać szczyptę soli, cynamon i syrop
Poranek na słodkoGRILLOWANY HALLOUMI NA SAŁATCE Z KUSKUSEM I FASOLKĄ to zdrowy,... Artykuł Grillowany halloumi na sałatce z kuskusem i fasolką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkremu z orzechów włoskich z nasionami konopii Amandin ok. 40 ml mleka z orzechów macadamia Amandin + łyżka kremu z orzechów laskowych z kakao Amandin do nadziania Opcjonalne dodatki: jeżyny figa popping z canihua jogurt słodzony syropem z quinoa Quinua Real Przygotowanie: Żółtko utrzeć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Resztę składników połączyć
Poranek na słodkooleju kokosowego łyżeczka kakao łyżeczka kremu czekoladowego z orzechów ziemnych Chufella 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko łyżeczka naturalnego słodzidła (u mnie Goviosid - glikozydy stewiolowe) Do podania: maliny, figa, tahini jogurt naturalny wymieszany z olejem Sacha Inchi i stewią w płynie Płatki zalać wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek
Poranek na słodkoróżnymi dodatkami. Jogobella Musli (150g) to duże kawałki owoców i musli –idealne na pierwsze śniadanie . Dostępn a jest w smakach: truskawka-banan, malina-ananas, jabłko-gruszka, figa-winogrona. Jogobella Breakfast (125g) to na połączenie chrupkich dodatków (orzechów,czekolady,musli i suszonych owoców) z jogurtem owocowym w 3 smakach: Choco Crunchy (jagoda, banan), Tropical Musli (brzoskwinia
Bon appetit mon amieserkiem ricotta, morelami i rozmarynem. Szczegółowy przepis tutaj:http://www.kuchniabezglutenowa.com.pl/2016/07/bezglutenowe-tosty-z-morelami-i.html 2. Kanapka pełnoziarnistego pieczywa z kremowym serkiem, bananem i nasionami chia 3. Grzanka z serkiem ricottą, świeżą figą oraz miodem. 4. Białe pieczywo posmarowane delikatnie kremowym serkiem, ze słodka gruszką, serem Tallegio z dodatkiem orzechów włoskich 5. Pieczywo pełnoziarniste posmarowane masłem migdałowym z dodatkiem podduszonych śliwek 6. Białe
Kuchnia bezglutenowaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Red relish to sos prawie do wszystkiego. Jego słodko-kwaśna nuta jest świetnym dopełnieniem do serów, wędlin czy mięs. Mój najstarszy
My Blueberry Corner