nieposmarowane. Ciasto, zaczynając od środka, dzielimy na osiem trójkątów, ale pozostawiając 1-2 centymetrowy rant, tak jak na zdjęciu. W każdym trójkącie robimy nacięcie i przewlekamy jak poczciwego faworka, koniec wywijając na zewnątrz. Odcięte ścinki ciasta, oraz dwa spośród trzech pozostawionych kawałków zagniatamy i dzielimy na pięć mniejszych, równych kawałków. Każdy z nich wałkujemy na koło o średnicy
Rozpustne gotowanieJeżeli szukacie jeszcze przepisu na chrust to zapraszam do mnie Przepis znajdziecie tutaj
Kuchenne WariacjeTłusty Czwartek za chwile to czas na jakiś przepis :) Składniki: 450 g mąki pszennej 5 żółtek szczypta soli 1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu) 3/4
Panda i jej światDziś "Tłusty Czwartek", a ja chce zaproponować pyszne pączki z bitą śmietaną. Są puszyste i wspaniale smakują. Czasami warto nie liczyć kalorii. SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5
Tradycyjna kuchnia Kasi"Był sobie pączek , co nie miał rączek i okrąglutki był jak miesiączek. Miał lukrowaną, złocistą skórkę a w środku dziurkę na konfiturkę. " "Góra pączków, za tą
Krakowskie smaki Ani