faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:18/106)

PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 214

Czerwone papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem, cukinią i krewetkami. Podane z aromatycznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem pomidorowo-bazyliowym oraz opcjonalnie także z jogurtem naturalnym i świeżymi, chrupiącymi kiełkami. Aby papryki szybko się upiekły, przed włożeniem do piekarnika, zblanszowałam je we wrzątku, a następnie wypełniłam kaszą jaglaną, którą wcześniej ugotowałam, a następnie  podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulą

cool and minty
Faszerowana papryka 151

Kolejna propozycja na smaczny obiad. Tym razem na naszym stole króluje papryka faszerowana mięsem z indyka a następnie zapiekana. Bardzo fajna propozycja na obiad a także na bardziej sytą kolację;) Spróbujcie a na pewno nie raz powrócicie do niej. Składniki: 10 czerwonych papryk 1,5 kg fileta z indyka 5 cebul 300 gram żółtego sera 300 gram pieczarek 3 woreczki

Krakowskie smaki Ani
Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski 228

Jesień zbliża się nieubłaganie, ale ja lubię tę porę roku, ponieważ niesie ona z sobą mnóstwo wspaniałych darów - cudownych warzyw. Dziś postanowiłam to maksymalnie wykorzystać i przygotowałam papryki faszerowane ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski . Farsz typowy dla kuchni hinduskiej jest mocno doprawiony ziołami oraz lekko ostry dzięki sporej ilości papryczki chilli. Polecam wszystkim fanom jesiennych warzyw takich jak papryka

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 140

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej - z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę

Szybko Tanio Smacznie
Papryka faszerowana 123

zazwyczaj z daniem wegetariańskim. Teraz można poszerzyć ten aspekt o danie wegańskie. W przypadku naszego przepisu wystarczy zastosować ser wegański lub nie zastosować żadnego sera żółtego. Akurat w temacie faszerowanej papryki nie musimy jej traktować jako zapiekankę, tylko danie duszone. Składniki: 4 papryki 400-500g pieczarek (w zależności od wielkości papryki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 300g serka tofu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 161

Papryka faszerowana kaszą jaglaną, czerwoną soczewicą i warzywami - tak mnie dzisiaj jakoś naszło na bezmięsny obiad ;) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Naturalna kuchnia wegańska . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 równej wielkości czerwone papryki 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 duży pomidor

My Culinary Art
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 142

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Papryka z farszem meksykańskim 133

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym, odsączoną fasolą

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana sorgiem i owocami kaparów 167

przekrój na pół lub pokrój na plasterki. Dodaj do sorga, dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wsyp starty ser i wymieszaj całość. Na dno naczynia żaroodpornego wlej olej. Papryki faszeruj nadzieniem z sorga i owoców kaparów, przykrywaj odciętymi górami i układaj w naczyniu jedno obok drugiego. Przykryj naczynie pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz

Delicious Place
Papryka faszerowana spaghetti. 152

Papryka faszerowana spaghetti - zobaczyłem gdzieś taki obrazek i postanowiłem zrobić to danie we własnej kuchni. Prawdę powiedziawszy, nie wiedziałem czego się spodziewać. Zastanawiałem się, jak połączą się smaki w tej potrawie. Jeszcze w trakcie produkcji miałem chwilę zwątpienia, bo obieranie pieczonej papryki tak, by jej nie uszkodzić, jest zadaniem dla ludzi wyjątkowo spokojnych i cierpliwych. Jednak było warto! Danie jest

zadanie-gotowanie
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 657

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad

Kuchnia Ellie
Kokardki z warzywami i gorgonzolą 159

planach na dziś miałam zapiekankę makaronową. Ale przypomniałam sobie wczorajszy wypiek chleba i papryk faszerowanych i odechciało mi się podwyższonej temperatury w mieszkaniu ;) Co prawda dziś pojawił się wiatr i łatwiej przewietrzyć cztery kąty... Wygrał czas czekania na obiad :) Składniki (na 3 porcje): ok. 200-300 g makaronu mała cukinia (ok. 200 g) mała cebula zielona papryka chili suszone pomidory

Weekendy w domu i ogrodzie
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 187

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona papryka z serem feta w oliwie z oliwek 265

obrabiamy drugą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 25-35 min.W miseczce mieszamy jogurt z serem feta i doprawiamy pieprzem, bazylią, oregano i czosnkiem granulowanym. Faszerujemy paprykę i polewamy obficie oliwą z oliwek

Czarnawisienka
Faszerowana papryka 100

naczynia żaroodpornego (nie przykrywać). Do szklanki 1 wody dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wymieszać i wlać do naczynia żaroodpornego. Piec w 170 stopniach przez ok 45 min. Artykuł Faszerowana papryka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl