faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:14/106)

SAŁATKA Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY 147

sałatka wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Składniki: ok 40 dag piersi z kurczaka 1/2 sałaty lodowej 2-3 łodygi selera naciowego 1/2 papryki czerwonej zielone oliwki ( u mnie faszerowane papryką) 2-3 łyżki curry 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego  1 łyżeczka  ostrej wędzonej papryki że sklepu  https://smakinatury.net/produkt/papryka-ostra-wedzona/ 1/2 łyżeczki soli pikantnej że sklepu  https://smakinatury.net

Niespełnione zdolności kulinarne
Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną 173

Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :) Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI (na 4 porcje

Moje Kuchenne Rewelacje
38 przepisów z papryką 176

kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Papryki faszerowane kaszą pszenną 217

bardzo smakowała mi pszenna kasza której tam spróbowałam. Ponieważ przywiozłam ze sobą pudełko takiej kaszy postanowiłam jej użyć do jednego z moich ulubionych dań, czyli do faszerowanych papryk. Oprócz kaszy tylko pomidory i zioła. Wyszło pysznie, bardzo polecam ! składniki 3 podłużne papryki 4 ząbki czosnku, posiekane ok 200 g pomidorów - 1/2 puszki 1 cebula czerwona - drobno posiekana

Stare Gary
Zupa gulaszowa light 161

Dziś mam dzień typowo paprykowy, tak się obkupiłam wczoraj w paprykę, że dziś zrobiłam, zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Papryka faszerowana kaszą kuskus, kurczakiem i oliwkami 146

wszystko jest czasami tak piękne, jak nam się wydaje. Słońce może być za chmurami, pyszna kawa za zimna a ludzie inni, niż sądziliśmy do tej pory. M uwielbia papryki faszerowane. I ilekroć uda mu się kupić jakieś ładne sztuki tego warzywa, to patrzy na mnie tym swoim błagalnym wzrokiem, czy mu takich nie zrobię. Tak więc, w sezonie letnio-jesiennym(...)kiedy to papryki jest pod dostatkiem, przygotowuję je przynajmniej raz w tygodniu. Faszeruję je czym popadnie - kaszą, ryżem, mięsem. Wykorzystuję zazwyczaj wszystkie resztki zalegające w lodówce tworząc to coraz nowsze kombinacje smakowe ;) Te ostatnie powstały z kaszą kuskus (która moim zdaniem, świetnie pasuje do papryki) z dodatkiem kurczaka i oliwek. Składniki na 2 porcje: 3 czerwone papryki 100 g kaszy

My simple kitchen
Wegańskie faszerowane papryki 3. 134

Papryk Ci u mnie dostatek, a rozsmakowałam się w pieczonych i faszerowanych. Dziś zatem kolejna (trzecia odsłona) powstała przy okazji przeglądu lodówki. Magiczny składnik w postaci pasty tahini wyczarował danie, do którego będę wracać :) Co za smak!!! :D Składniki (na porcję): 3 papryki mały mięsisty pomidor pół chili ok. 5 cm łodygi selera naciowego 3 gałązki natki pietruszki dymka(...)oleju i ustawić na papierze. Usunąć obieraczką włókna z selera naciowego. W misce przygotować farsz, czyli wymieszać rozdrobnione: chili, pomidor, seler naciowy, pietruszkę naciową i dymkę z przyprawami. Faszerować papryki przygotowaną masą. Na górę każdej z nich wyłożyć po płaskiej łyżeczce tahiny. Ewentualnie przykryć papryki kapeluszami.Tym razem tego nie zrobiłam. Piec papryki ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryka faszerowana kaszą orkiszową, chorizo, dynią i cukinią 137

Zrobiłam, tak mi zeszło dość długo, ale wiecie jak to jest, to to zrób, to znowu to i tak moje papryki musiały poczekać na swoją kolejność. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tu żeby wszystkim dogodzić, a w szczególności mojemu młodemu, musiałam dodać chorizo, którego jeszcze kawałek było w lodówce. Od siebie przemyciłam dynię, cukinię, kurkumę, no i ostatnio naszą ulubioną kaszę orkiszową

kruche babeczki
Papryka faszerowana mięsem mielonym II 155

Papryka faszerowana mięsem mielonym II Składniki: dwie czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 1 saszetka ugotowanego ryżu 4-5 łyżek kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka posiekanego koperku ser żółty oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Papryki myjemy, przekrawamy na pół i dokładnie oczyszczamy. Mięso mielone mieszamy z ryżem, kukurydzą, koncentratem pomidorowym, koperekim, doprawamiamy wszystko solą i pieprzem. Napełniamy papryki

Smaki Natalii
Faszerowane cukinie z grilla 162

Już dawno za mną chodziły faszerowane warzywa... to był pewnie ostatni grill w tym roku, więc kupiłam cukinię, składniki na farsz i wyszły pyszne faszerowane cukinie... następne będą faszerowane papryki, ale pewnie już w piekarniku :)Składniki: 3 cukinie, 500 g mięsa mielonego, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 1/4 szklanki bulionu, 1 cebula, 5 plasterków żółtego sera(...)wody. Cukinie przekrawamy wzdłuż na połówki, odcinamy końcówki. Miąższ z cukinii wydrążamy łyżką do melona. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Przyprawiamy słodką papryką oraz ognistą mieszanką przypraw. Wydrążone cukinie faszerujemy farszem, układamy kawałki żółtego sera. Owijamy każdą połówkę folią aluminiową i grillujemy ok. 30 minut

Aga w kuchni
Faszerowane papryki 169

pokrojone grzyby, pieprz i sól. Całość podsmażamy przez 10 min., po czym dodajemy ugotowany ryż i dusimy przez 3-4 min. w każdej z papryk ucinamy górną część, wyciągamy gniazda nasienne i faszerujemy ryżem(...)warzywami.  Sos pomidorowy: pomidory kroimy w kostkę zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy zioła: bazylia, majeranek, tymianek oraz sól i pieprz. gotujemy przez 5 min.  Do sosu dodajemy faszerowany papryki (najlepiej aby sos przykrywał 1/2 [papryki) i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok. 40 min - aż papryki zmiękną

Łycha smaków
Papryka faszerowana 135

Natknęłam się na ten przepis gdzieś w internecie, wydał mi się bardzo ciekawy i czym prędzej postanowiłam go wypróbować. Słodkie papryki faszerowane pieczarkami okazały się fantastyczne! Ponieważ sezon na papryki nadal trwa, dlatego polecam go jak wypróbować. Składniki : 4 spore podłużne papryki romano 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 300ml przecieru pomidorowego (passaty) łyżka natki pietruszki żółty

Codzienne Gotowanie
Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 160

taki też dzisiaj będzie przepis. Danie w sumie bardzo szybkie do zrobienia i nie przysparza większych kłopotów wykonawczych. Poradzicie sobie bez problemów. No to bierzmy się do pracy :) Faszerowana papryka z kaszką kuskus, pieczarkami i selerem naciowym (4 osoby) Składniki: 4 duże papryki 1 szklanka kaszki kuskus 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/2 kostki bulionowej warzywnej żółty

vegetanie
Wegetariańskie faszerowane papryki z kaszą jaglaną i cieciorką 181

ugotowaną kaszą jaglaną.  5. Papryki dokładnie myjemy, odcinamy "wieczka" i oczyszczamy wnętrze z gniazd i pestek. Do tak wydrążonej papryki wkładamy farsz, posypujemy serem i przykrywamy odciętą częścią. Faszerowaną paprykę wkładamy do naczynia żaroodpornego. 6. Całość pieczemy ok. 30 minut w temperaturze ok. 190C - do momentu aż papryka zmięknie. Za sprawą kaszy jaglanej i ciecierzycy, papryki te są bardzo

two broke sisters
Faszerowana węgierska papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka 220

Papryki przywieźliśmy z Węgier. Są delikatne i słodziutkie, sprężyste. Faszerowana papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka SKŁADNIKI: kilka papryk flexum świeży lub mrożony szpinak mięso mielone z indyka czosnek sól, pieprz, bazylia, oregano,węgierska pista, zioła prowansalskie sos pomidorowy Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć gniazda. Mięso mielone podsmażyć na oleju, następnie dodać świeży szpinak. Doprawić do smaku solą

MarciochaKucharzy
Wakacyjne wyprawy - ciąg dalszy. Bałkany 144

cudowne wina, no i wspaniała bałkańska kuchnia. Miejsce idealne dla kogoś kto lubi spokój i niewielką ilość turystów. Jeszcze nie ma tam tłumów. Propozycja jaką przygotowaliśmy dla Was, to faszerowane papryki zwane "Polenta piperka". Zanim przejdziemy do gotowania kilka zdjęć tego pięknego miejsca. Zobaczcie(...)tylko niewielkie spojrzenie na ten kraj, jednak myślimy, że na pewno podoba się Wam :) Przechodzimy zatem do kuchni. Faszerowane papryczki "Polenta piperka" (4 osoby) w naszej wersji :) Składniki : 4 duże podłużne papryki białe Farsz : 1 twaróg (250 gram) 50 g tartego żółtego sera 1 łyżka kukurydzy konserwowej 1 łodyga selera naciowego 1 mała papryczka chili tymianek lubczyk pieprz Sałatka

vegetanie
Papryka faszerowana kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami 108

Faszerowane warzywa często będą gościć na moim blogu, bo dużymi krokami nadchodzi jesień, a właśnie wtedy najbardziej smakują mi warzywa wypełnione po brzegi dodatkami, niekoniecznie w postaci mięsa z ryżem. Tym razem polecam Wam paprykę, którą nadziałam solidną porcją kaszy kuskus z suszonymi pomidorami(...)którą wymieszałam także z cukinią  i porządną porcją suszonych i aromatycznych ziół. Braku mięsa nie odczułam, danie jest bardzo syte i z chęcią powracam do tego przepisu.  Papryka faszerowana kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 1 średniej wielkości czerwona papryka 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/3 małej cukinii 4 kawałki suszonych pomidorów w oliwie 1 łyżeczka

Moja smaczna kuchnia