Przystawka, kolacja, przekąska...smacznie i kolorowo.Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.Wyjmujemy żółtka.Farsz z groszkiem:Jedna mała cebula i mały ząbek
Pasje JolkiWłaśnie się nimi zajadamy:)Składniki;5 jajek,2 łyżki majonezu,2 łyżeczki łagodnej musztardy,cebula /drobno posiekana/,sól,pieprz,Wykonanie;Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na
Anioły w kuchnijajka z wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam jajek faszerowanych na ciepło. To było danie, które jako jedyne nauczyłam się robić na zajęciach ZPT (czyli zajęciach praktyczno-technicznych) w podstawówce (wieki całe temu;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyJajka faszerowane. Nie wyobrażam sobie bez nich wielkanocnego stołu. Można je zrobić na wiele sposobów. Dziś pokaże Wam moje ulubione. To potrawa która gości na polskich stołach nie tylko od święta, ale także jako urozmaicenie śniadania. Jednak chyba nigdy nie smakuje tak dobrze jak właśnie wtedy. Te które najbardziej lubię to jajka faszerowane pieczarkami i jajka faszerowane awokado(...)tylko. Przepadam także za jajkami faszerowanymi łososiem, kiełkami i beczułkami z jajek z szynki długo dojrzewającej. Różnorodność smaków jest ogromna – każdy znajdzie coś dla siebie. Jaka faszerowane rzodkiewkami i zielonym ogórkiem Jajka faszerowane rzodkiewkami to także ciekawy pomysł na wiosenne śniadanie. Do ich zrobienia potrzebujemy: -3 jajek -kilku rzodkiewek -małego ogórka -około łyżki jogurtu naturalnego -łyżeczki majonezu -soli
Arbuziakipieczarkami, przestudzić. Pomidory posiekać, wymieszać z pieczarkami oraz roztartymi żółtkami z jajek. Dodać posiekany szczypiorek i rzeżuchę, przyprawić do smaku. Nadziać jajka. Na talerzu ułożyć listki sałaty, połówki faszerowanych jajek, całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem
Magiczne Życie MartyWielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić z awokado oraz oliwkami i wasabi. Zobaczę, które lepsze? Chociaż chyba najlepsze są te zwykłe z majonezem i ze szczypiorkiem :) Składniki:4 jajka ugotowane na twardo3 szt. pomidorów suszonych z oliwy1 mała marchewka1 łyżeczka(...)fetą oraz majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem.jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią
Bon Appetit MałgorzatyProste, szybkie, smaczne i ładne - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam!składniki6 jajek ugotowanych na twardo100 g wędzonego łososia100 g serka
Stare Garydrugie wydanie e-magazynu COOLmag :) A w nim wiele ciekawych, wiosennych i świątecznych przepisów, interesujący wywiad i piękne ilustracje. Oraz moje propozycje na niebanalnie faszerowane jajka oraz domowy majonez od strony 60. Zapraszam do przeglądania i inspiracji :)z anchois z awokado i wasabifaszerowane suszonymi pomidoramidomowy majonezWSZYSTKIE PRZEPISY ZNAJDZIECIE W MAGAZYNIE COOLMAG OD STRONY
Bon Appetit MałgorzatyJajka faszerowane pieczarkami to już moja 8 propozycja na wielkanocne śniadanie w tej odsłonie. Na dole wpisu znajdziecie moje inne propozycję na faszerowane jajka, więc zachęcam do skorzystania. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 16 szt Składniki: 500 – 700 g pieczarek 2 duże cebule(...)usmażyć farsz 3. Pokroić jajka 4. Wydrążyć żółtka 5. Zetrzeć żółtka do farszu 6. Nafaszerować jajka 7. Udekorować jajka Poprzedni 1 z 7 Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka faszerowane poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiemI Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem
KuchniaWeDwoje.pl8 jajek 300 g pieczarek 1 duza cebula Obieramy pieczarki i myjemy Kroimy tylko kapelusze w drobna kostke Obieramy cebule i
Klaudynkowa kuchniaJajka wypełnione farszem z podsmażonych boczniaków, żółtek i szczypiorku.Składniki:4 jajka8 małych boczniaków2 łyżki majonezuszczypiorekpapryka mielonasól, pieprzJajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć
wyzwania kuchenneProsta, smaczna przekąska idealna na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 80 g wędzonego łososia 1,5 łyżki gęstego majonezu /plus do dekoracji sól
Zakamarki mojej kuchniNiech nazwa Was nie zmyli - jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz
Pasja Smaku