faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:115/146)

Placuszki jaglane z dynią 146

Placuszki jaglane z dynią to mój śniadaniowy pomysł na niemarnowanie. Wczoraj przygotowywałam faszerowanego bakłażana na obiad. Zostało mi z niego trochę ugotowanej kaszy jaglanej. Coś trzeba było z niej zrobić i tak powstały placuszki. Dynia to w tym przypadku również składnik, który znajdował się w mojej lodówce. Teraz, gdy mamy sezon dyniowy, przygotowuje jednorazowo duży słoik dyniowego puree i dodaję(...)pogłówkować i można zaoszczędzić mnóstwo czasu Jeśli szukasz więcej przepisów w stylu nie marnuje zapraszam tutaj . Placuszki jaglane z dynią przepis na 8 placuszków 200 g ugotowanej kaszy jaglanej jajko 70 g puree z dyni 3 łyżki mąki jaglanej pół łyżeczki cynamonu łyżeczka miodu + olej kokosowy do smażenia + owoce, powidła W misce wymieszaj ugotowaną kaszę jaglaną z mąką, miodem, cynamonem

365 dni dookoła kuchni
Roladki z polędwiczki ze śliwkami i orzechami zapiekane w kremowych batatach z jarmużem 207

prosta w przygotowaniu. Słodkie ziemniaki, które z ziemniakami nie mają nic wspólnego, już wieki temu jadali Inkowie, do tego równie zdrowy jarmuż, intensywnie zielony dzięki blanszowaniu, soczysta chuda polędwiczka faszerowana śliwkami i orzechami włoskimi, wszystko doprawione tymiankiem i czosnkiem niedźwiedzim. Do użytych produktów SyperFood można dodać intensywnie pomarańczowe płatki nagietków, które mają właściwości lecznicze i pięknie się komponują z pozostałymi(...)batatów: 1 batat ok. 400 g, 150 g serka mascarpone, 100 g startego sera żółtego Cheddar, 100 g jarmużu bez grubych nerwów, 100 ml wina białego wytrawnego, 3 jajka, 3 łyżki soku z cytryny,  1 łyża suszonego czosnku niedźwiedziego, 1 łyżka posiekanego tymianku lub łyżeczka suszonego, sól i pieprz do smaku,  szczypta cukru do jarmużu. Do przybrania: świeże

SzczyptaSmaQ
Pierogi z kapustą i grzybami 105

pierogów, ale myślę, że równie będą cieszyć Wasze oczy i nabierzecie na nie ochoty Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 250 g suszonych grzybów, np. podgrzybków lub 500 g pieczarek 1 duża cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta natur, lubczyk olej(...)wymoczcie kilka godzin w wodzie, potem drobno posiekajcie. Jeśli uznamy, że farsz jest miękki i dobry dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy wedle uznania do smaku i dusimy jeszcze chwilę. Faszerujemy nimi pierogi. Do osolonego wrzątku wrzucamy pierogi, jak wypłyną na wierzch gotujemy około 5-8 minut. Możecie zrobić także polewkę: na niewielkiej ilości oleju podsmażcie kilka pokrojonych w kostkę plastrów boczku

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 174

pierogów, ale myślę, że równie będą cieszyć Wasze oczy i nabierzecie na nie ochoty:) Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek lub 250 g suszonych grzybów, np. podgrzybków 1 duża cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta natur, lubczyk(...)wymoczcie kilka godzin w wodzie, potem drobno posiekajcie. Jeśli uznamy, że farsz jest miękki i dobry dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy wedle uznania do smaku i dusimy jeszcze chwilę. Faszerujemy nimi pierogi. Do osolonego wrzątku wrzucamy pierogi, jak wypłyną na wierzch gotujemy około 5-8 minut. Możecie zrobić także polewkę (chyba, że nie macie ochoty albo macie ochotę na inną

Zasmakuj Kuchni
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 151

Ciecierzyca w sosie kurkumowym z ryżem ; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami ; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami i cieciorką ; blog: Two Broke Sisters Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami ; blog: Czerwień i błękit Zupa krem z topinambura i ciecierzycy ; blog: La grande(...)Zupa solferino (z groszkiem zielonym) ; blog: Moje domowe kucharzenie Krem z zielonego grochu czyli zielona grochówka ; blog: Smakołyki Angeli Zupa grochowa z bekonem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Sałatka z jajkami, porem i groszkiem ; blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem ; blog: Di gotuje Verriny z pastą groszkowo-serową z awokado i kukurydzą ; blog: teczasmakow FASOLA

Weekendy w domu i ogrodzie
Jak zrobić domowy makaron - ciasto baza i porady 150

pożądany kształt. Aby uzyskać dobry makaron należy pamiętać o kilku zasadach: mąka nie może być stara, w przeciwnym razie trudno będzie rozwałkować ciasto, które będzie się zwyczajnie rwać; jajka muszą być świeże; w trakcie rozwałkowywania ciasta przewróć ciasto na drugą stronę i wałkuj w przeciwnym kierunku; ciasto, które przepuszczasz przez maszynkę do makaronu powinno być bardzo gęste i zwarte(...)bokach 3 cm lub wykrawaj niewielkie krążki specjalną foremką. Na środek nakładaj farsz, sklejaj i zawijaj dokładnie brzegi, by podczas gotowania nie wypłynął farsz. Rada co do gotowania ciasta faszerowanego: Wrzucaj je do wody, gdy zauważysz już lekkie pierwsze bąbelki świadczące o zbliżającym się wrzeniu. W przeciwnym razie gdy wrzucasz je na wrzątek ryzykujesz, że ciasto się rozpadnie

Zasmakuj Kuchni
Schabowe poduszki po flamandzku 130

Schabowe poduszki po flamandzku Pyszne poduszki schabowe , nadziewane podsmażanym farszem. Bardzo łatwe w przygotowaniu danie, a smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko

Ogrodnik w podróży
Ziemniaczane kulki z pieczarkami 140

Ziemniaczane kulki z pieczarkami Kuchnia wegetariańska , od czasu do czasu gości na naszym stole . Oczywiście nie z uwag na fakt ,że zmieniliśmy upodobania . Absolutnie nadal jesteśmy

Ogrodnik w podróży
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 177

Bardzo lubię łososia i staram się go robić na różne sposoby. Zawsze wtedy smakuje inaczej. Tym razem jest z fasolką i z pomidorami, bardzo był dobry

Kuchnia Pokoleń
Ciasto pierogowe (bez jajek) 110

maślance , ciasto z jajkiem , ciasto z kwaśną śmietaną . Lecz jeśli chodzi o Wigilię, to zawsze stawiam na klasykę, czyli ciasto na samej wodzie i mące, bez jajka. Ciasto jest bardzo elastyczne, plastyczne, dobrze się wałkuje na ulubione grubości - cieniutkie ciasto, lub grubsze jak kto woli. Proporcje są proste na każdą część mąki przypada połowa porcji wody, do tego olej(...)czasie podzielić ciasto na porcję, jedną porcję przełożyć na stolnicę, resztę trzymać w worku lub pod ściereczką aby nie obsychało. Ciasto wałkować na grubość według upodobań, wykrawać okrągłe kształty, faszerować i sklejać pierogi. Odłożone pierogi układać na tackach oprószonych mąką lub ściereczkach. Pierogi można od razu ugotować - wkładać delikatnie na wrzącą wodę z dodatkiem soli i od wypłynięcia gotować około

Kocham..lubię..gotuję..
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 137

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych

Ogrodnik w podróży
Pieczone bataty z mięsem mielonym 77

jest by dobrze je upiec przed wydrążeniem. Takie przynajmniej jest moje zdanie. To co włożymy do środka to już jest nasza wyobraźnia. Grzyby, mięso, szpinak, cebulka a może nawet jajko. Moje pierwsze pieczone bataty nafaszerowałam mięsem mielonym. Składniki: * 2 większe bataty * 50 dkg mięsa mielonego * cebula * 3 ząbki czosnku * 1/2 szklanki przecieru pomidorowego * żółty tarty ser * sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)batatów rozdrobiłam widelcem i połączyłam z mięsem. Tak przygotowany farsz nakładałam do wydrążonych batatów. Posypałam startym żółtym serem i zapiekałam całość 15 minut w 180 stopniach. Taką połówką pieczonego faszerowanego batata naprawdę można najeść się do syta Smacznego życzę Lidka Artykuł Pieczone bataty z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
pieczone bataty z mięsem mielonym 125

jest by dobrze je upiec przed wydrążeniem. Takie przynajmniej jest moje zdanie. To co włożymy do środka to już jest nasza wyobraźnia. Grzyby, mięso, szpinak, cebulka a może nawet jajko. Moje pierwsze pieczone bataty nafaszerowałam mięsem mielonym. Składniki: * 2 większe bataty * 50 dkg mięsa mielonego * cebula * 3 ząbki czosnku * 1/2 szklanki przecieru pomidorowego * żółty tarty ser * sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)batatów rozdrobiłam widelcem i połączyłam z mięsem. Tak przygotowany farsz nakładałam do wydrążonych batatów. Posypałam startym żółtym serem i zapiekałam całość 15 minut w 180 stopniach. Taką połówką pieczonego faszerowanego batata naprawdę można najeść się do syta :D Smacznego życzę :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją