fast food - 2402 przepisów (strona:131/161)

Balance... 193

Balance... Today I needed was a balance... :) Do you have these days, that everything at your office must be perfect, everything in place, well

Lajtkraft food intolerance
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 228

mogliśmy zabrać się do dalszej pracy! Przyszedł czas na szybkie drożdżowe - przygotowaliśmy pyszne, chrupiące pity! Z pewnością do tego przepisu lada moment wrócimy i zrobimy z niego domowego fast fooda! Kiedy ciasto na pity wyrastało, a potem pięknie rumieniło się i rosło w piekarniku my mogliśmy zabrać się za przygotowanie pierogów z soczewicą i wędzonym boczkiem. Rozdzieliliśmy farsz między całą(...)żółtkiem i masłem szałwiowym. Kto nigdy takiego raviolo nie jadł niech koniecznie nadrobi zaległości, bo to niesamowite danie - ciepła ricotta, lejące się żółtko i ziołowe masło - niebo! Idealny comfort food!  My robiliśmy je w innej formie niż ja je znałam, ale właśnie dzięki zajęciom poznałam nowe sposoby na podanie tego dania! Człowiek uczy się całe życie! Dzięki CookUp! :) Kiedy

Plate of Joy
Pan rústico wg Hairy Bikers' Bakeation 232

przeliczyliśmy je na drożdże świeże. I tutaj pierwsza rzecz zastanawiająca - do zaczynu na 125 g mąki i 150 g wody wg przepisu użyto 26 g świeżych drożdży (trzy łyżeczki fast-action dried yeast). To jest niewiarygodnie dużo. Ale skoro taki był przepis - tak zrobiłem. Po wymieszaniu składników na zaczyn, odstawiłem go na 24 godziny w temperaturze pokojowej. To z kolei(...)wyjmij go z naczynia żaroodpornego i odstaw na kratce do całkowitego ostygniecia. Chleb z profilu. Chleb i kromki. Kromki. Miękisz z dziurami z bliska. Stado kromek. inspirował portal BBC Food Recipes . Pan rústico upieczono na blogach: Akacjowy blog Bajkorada Eksplozja smaku Fabryka kulinarnych inspiracji Grahamka, weka i kajzerka Jagodziana Coffee Każdy ma jakiegoś bzika Konwalie w kuchni Kuchnia Alicji Kuchnia

Grahamka, weka i kajzerka
Naturally fermented, lightly salty dill pickles 295

Growing up in Poland, I felt in love with homemade sour pickles. Naturally, the ones that are naturally fermented. What is sold in American stores as

Food Polka