fasolka - 6917 przepisów (strona:298/462)

'1 stock,50 soups' Linda Doeser 136

czyli wywar warzywny. A następnie 50 przepisów na zupy: hearty, tasty, stylish, cool i world classics. I trzeba przyznać, że wszystkie wygladaja bardzo zachęcajaco i apetycznie. Pomidorowa z biała fasolka na pewno się u nas pojawi, podobnie, jak dyniowa z soczewica, marchewkowo-pietruszkowa, pomidorowo-pietruszkowa, czy brokułowa ze serem stilton.  Składniki sa zawsze pod ręka, wystarczy tylko odrobina dodatkowej

Lejdi of the house
Zupa krem z grzankami serowymi. Zrobisz raz dwa! [PRZEPIS] 160

ząbkiem czosnku, następnie pokrój w kostkę i od razu podawaj razem z zupą. Rada: do zupy krem możesz użyć też innych warzyw. Świetnie nadaje się brokuł, korzeń selera albo fasolka szparagowa. Artykuł Zupa krem z grzankami serowymi. Zrobisz raz dwa! [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
kotlety basmati z szalwia 135

daję ,bo dla nas wystarczy to co jest w serze żółtym Rozgrzać tłuszcz na patelni ,formować kotlety i smażyć na złoty kolor. Podawać na sosie pomidorowym ,u mnie jeszcze fasolka gotowana na parze.:)) Lecznicze właściwości szałwii znane są od tysiącleci. Już starożytni Grecy i Rzymianie używali zioła d o poprawy pamięci i wzroku. Roślinę wykorzystywano również jako antidotum na ukąszenia

mojej kuchni
Piątek: Burrito ze słoika 139

rozgrzaną patelnię. Dodaj łodyżki kolendry. Smaż minutę. Zdejm z patelni. Wsyp na nią odcedzoną i przepłukaną w zimnej wodzie kukurydzę. Smaż kilka minut, aż zacznie się podpiekać. Dodaj fasolkę (wcześniej odsącz i przepłucz w zimnej wodzie) i smaż kolejne 2-3 minuty. Dodaj ryż i znowu smaż 2 minuty. Dopraw całość solą i pieprzem. Zdejm z patelni. Krok 5 Zrób

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku 124

Rozgrzewający, aromatyczny posiłek i gdyby nie czas gotowania fasoli byłby częściej na naszym stole.  Chociaż jest na to sposób, jeśli ktoś przepada za takim rarytasem :) -  słynna brytyjska fasolka (baked beans) jadana na śniadanie do bekonu, jajek, pomidorów itp. skraca czas przygotowania obiadu do kilku chwil. Dodajemy kiełbaskę z cebulą i mamy obiad. Oczywiście u mnie była próba takiego

Na moim talerzu
Kotleciki rybne 143

nagrzanym piekarniku aż się zarumienią lub smażymy na małej ilości tłuszczu z dwóch stron. Podajemy na obiad z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Jak widać na zdjęciu ja podałam z fasolką szparagową w bułce tartej, którą uwielbiamy. Mmm Pycha!!! Zajrzyj tutaj

Na moim talerzu
Inne dania mięsne 205

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

Na moim talerzu
ZIELONE WARZYWA W CHRUPIĄCEJ ODSŁONIE 144

popełniamy wielki błąd. Nie musimy rezygnować ze smacznego jedzenia aby przygotować się na nadejście wiosny. Wystarczy tylko kilka prostych składników, odrobina czasu i możemy działać. Składniki: 250 g zielonej fasolki 350 g cukinii 250 g brokułów garść groszku 100 g piersi z indyka 1 ząbek czosnku 1 szalotka 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka

Kuchnia w oparach
Kurczak z grzybami i warzywa – Wok 157

łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżka miodu 1 papryczka chilli , żółta ( jeśli nie lubicie ostrości , można pominąć ) sól do smaku warzywa : 1 cebula 1 czerwona ,papryka cienkościenna , spiczasta garść kolorowej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 mała marchewka 1 kapusta Pak Choi 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego na tarce imbiru 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżka octu jabłkowego

Ogrodnik w podróży
Warzywa pieczone na ostro 147

talerzu, ładnie podane, na gorąco i ostro kusi..;) Zdecydowanie polecam takie smaki:)! Takie warzywa przygotowuję także z: kawałkami selera naciowego i kalarepy suszonymi pomidorami, papryką papryką i cukinią fasolką, groszkiem, kukurydzą bakłażanem i pietruszką z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem suszonych owoców przełamanych chili i ziołami z kawałkami kurczaka i czerwonej cebuli lub szalotek Polecam pieczone warzywa! Na ostro, słodko

Zasmakuj Kuchni
Indyk z ryżem i warzywami – pyszny obiad w 30 minut! 257

porcje po około 350 kalorii (- nie dodając masła do potrawy ;))     Składniki: 300g filetu z indyka 100g ryżu (użyłam brązowego) + 1 łyżka kurkumy 450g mrożonki warzywnej (u mnie fasolka, papryka, marchewka, groszek, kukurydza) przyprawy: pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, łyżeczka mielonej papryki, szczypta chilli, 1 łyżka ulubionych ziół (u mnie zioła prowansalskie) olej do smażenia (ok 1 łyżka

Blog z Apetytem
Ryż z indykiem i warzywami. 179

ilości wody, następnie nadmiar odcedziłam.  Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i pozostałe liście limonki. smażymy parę chwil. Następnie wrzucamy kalafior i fasolkę szparagową, podlewamy ok 3/4 szkl. wody lub rosołu. Przykrywamy patelnię i dusimy kilkanaście minut. Pod koniec dodajemy groszek z marchewką oraz starty czosnek. dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto Trzech Króli - Roscón de reyes wprost z Hiszpanii. 148

ciasto Trzech Króli w którym wedle tradycji powinny znajdować się zapieczone figurki bożonarodzeniowe i ziarnko fasoli. Kto znajdzie figurkę Dzieciątka, zostaje królem lub królową a ten kto znajdzie suszoną fasolkę, będzie musiał zapłacić za roscón de reyes w przyszłym roku. Owoce kandyzowane układane na cieście symbolizują klejnoty a wieniec ma przypominać koronę królów. Hiszpański wieniec Trzech Króli. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Meksykański gulasz z indykiem 199

garnka z mięsem. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego, sos sojowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu do gulaszu dodajemy odsączoną ciecierzycę, fasolkę oraz kukurydzę. Podgrzewamy pod przykryciem kolejne 15 minut

Qchnia po prostu