fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:71/256)

Zupa z kurczakiem, mleczkiem kokosowym i kurkumą 133

kurczaka. Najlepsze jest mięso z udek, bo jest bardziej soczyste i miękkie niż mięso z piersi, ale obojętnie jakiego użycie, na pewno będzie pyszne. Z posiekanym koperkiem i fasolką szparagową jestem pewna, że posmakuje każdemu. 4 udka pozbawione skóry i kości 4 duże ugotowane ziemniaki 200 g. fasolki szparagowej żółtej 0,5 puszki kukurydzy 100 ml mleczka kokosowego light(...)Udka pozbawić skóry i kości (wyluzować). Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę i zasypać przyprawą chińska 5 smaków. Odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Fasolkę pokroić w centymetrowe kawałki a ziemniaki  w kostkę. Kolendrę utłuc w moździerzu razem z pieprzem ziołowym, czosnkiem i kurkumą. Koperek pokroić drobno. Na dużą patelnię wrzucić cebulę i lekko

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka warzywna w papryce 161

Wykorzystamy ostatnie już chyba w tym roku ogórki gruntowe, dołożymy fasolkę szparagową i kilka innych warzyw a wszystko spakujemy w niewielkie strąki papryki.    Składniki: -ok.10-15 małych papryk -1 kg małych ogórków -1/2 kg fasolki szparagowej -2 cebule -30 dkg małych pieczarek -2 marchewki    Do słoików: -ząbki czosnku -ziarna ziela angielskiego, pieprzu i gorczycy -liście laurowe

Maminek kulinarny
Sałatka z fasolką szparagową 124

Zapraszam na pyszną sałatkę z fasolką szparagowa i  prażoną cebulką ;) Sałatkę pierwszy raz zrobiłam na urodziny mojej Chrześnicy ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗🤗 Składniki dla  6 osób: 40.dag fasolki szparagowej 20.dag dobrej jakościowo wędliny 2 papryki ja dałam białe 4 łyżki prażonej cebulki 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu

Gotowanie Patki
Fasolka szparagowa z cebulą i za’atarową posypką 82

Fasolka szparagowa z cebulą i za’atarową posypką to miła odmiana dla znanej wszystkim i lubianej fasolki z bułką tartą. Mnie … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Fasolka szparagowa z cebulą</span> i za’atarową posypką pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Zupa z brukselką i fasolką szparagową 188

Lubię rozgrzewające zupy z sezonowych warzyw. Ostatnio w warzywniaku kupiłam brukselkę i fasolkę szparagową. Nie każdy lubi te warzywa, ale zupa skradnie serce dla wszystkich! Składniki: 2 garści fasolki szparagowej 4-5 brukselek 1 średnia marchew 1/2 pietruszki kawałek selera 2 łyżki ryżu białego 1 łyżeczka koncentratu pomidorwego 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, suszone pomidory

Truskawkowa Fiesta
Fasolka szparagowa po włosku 131

bardzo szaleć na warzywnych straganach, bo chyba kupiłabym wszystko. Co ja poradzę, że kupowanie jedzenia sprawia mi większą przyjemność niż kupowanie ciuchów... Ostatnio wpadła mi w ręce zielona fasolka szparagowa. Tym razem postanowiłam nie taplać jej w tartej bułce podsmażonej na masełku (mniam!!!!) tylko podać ją w towarzystwie dojrzałych malinowych pomidorów, bazylii i salami. Wyszło znakomicie - we włoskim, wiejskim(...)stylu. Danie można zjeść samo, albo wymieszać z dobrym makaronem lub podać z kaszą kus kus, czy ryżem - w każdej formie będzie pyszne! Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej 2 dojrzałe malinowe pomidory 1 ząbek czosnku 6 plasterków pikantnego salami kilka listków bazylii mozarella sól oliwa z oliwek Przygotowanie: Fasolkę umyć i pozbawić końcówek. W garnku zagotować wodę i dobrze

Kulinarne Inspiracje
Zielona fasolka i bób z masłem i bułką tartą 158

zaczęłam się zastanawiać... Pierwsze (ba! i nie ostatnie!) co wpadło mi do głowy to właśnie taki dodatek do obiadu. K był zachwycony! Składniki: szklanka bobu  100 gram zielonej fasolki szparagowej  dwie łyżki masła  odrobina oliwy z oliwek sól czosnek dwie łyżki bułki tartej Bób gotujemy w nieosolonej wodzie (nie chcemy przecież aby stracił swój wspaniały, zielony kolor(...)przez 10-15 minut- wszystko zależy od tego czy bób jest młody czy stary. Pod koniec gotowania doprawiamy solą. Odcedzamy bób, ściągamy z niego skórkę. W tym czasie gotujemy fasolkę szparagową- na początku odcinamy końce i gotujemy przez 5-7 minut. Tak by nadal była al dente. Po ugotowaniu (lub przed) fasolkę kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło wraz

Mango Papaja
Grillowany łosoś z sosem agrestowym. 187

papryka 1 ząbek czosnku bazylia 1 łyżeczka sok z cytryny Sos agrestowy. 10 dag agrest 3 łyżki woda 1 łyżeczka miód 50 ml śmietana 36% sól Dodatkowo. 20 dag fasolka szparagowa 2 łyżki bułka tarta 4 dag masło 10 pomidorki koktajlowe tymianek sól cukier Wykonanie. Zrobić marynatę. Wszystkie składniki wymieszać. Z łososia zdjąć skórę i włożyć do marynaty(...)Podgrzać  i zredukować do pożądanej gęstości sosu. Filet z łososia wyjąć z marynaty i grillować z obu stron po 5 minut. Podać polany sosem agrestowym. Dodatkowo podałem z fasolką szparagową, którą należy ugotować, a następnie na patelnię  wsypać bułkę tartą, lekko uprażyć i dodać masło. Całość  wymieszać z fasolką. Pomidorki przekroić na połowę, posypać tymiankiem i solą

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiące fit frytki z fasolki szparagowej 179

najdzie Cię ochota na frytki spróbuj koniecznie zastąpić ziemniaki zdrowszą i mniej kaloryczną fasolką szparagową. Przepis na "frytki", o który prosiliście na moim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej  panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan

Wylizany Rondel
Chrupiące fit frytki z fasolki szparagowej 295

najdzie Cię ochota na frytki spróbuj koniecznie zastąpić ziemniaki zdrowszą i mniej kaloryczną fasolką szparagową. Przepis na "frytki", o który prosiliście na moim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej  panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan

Wylizany Rondel
Fasolka z cebulką i oliwkami 149

Fasolka szparagowa w towarzystwie cebuli i oliwek  + jajko sadzone  - taki zestaw to super pomysł na dietetyczny obiad lub jako dodatek do ziemniaków i mięsa. Składniki na 1 porcję: 150 g fasolki szparagowej żółtej (mrożona) 4 szt. zielonych oliwek 1 mała papryczka piri-piri 1/2 średniej wielkości cebuli 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie "Rama smaż jak szef kuchni

Alutka-Gotuje
Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową 78

możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w kuchni.  Żeby uciec dziś od pieczywa na kolację postawiłam na sałatkę z kurczakiem - wyszła super. Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: opakowanie miksu sałat, 2 filety z kurczaka, 12 pomidorków koktajlowych, 100g fasolki szparagowej, łyżkę oleju rzepakowego, sól i pieprz(...)pieprzu do smaku. 1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki, przypraw pieprzem i solą. 2. Ma patelni rozgrzej olej i obsmaż kurczaka na rumiano, po czym odstaw do ostudzenia. 3. Fasolkę gotuj przez kilka minut, żeby była jędrna, odcedź i również odstaw do ostudzenia. 4. Pomidorki przekrój na pół. 5. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. 6. Na talerzu połóż sałaty, pomidorki, fasolkę

Z notatnika dietetyka
FASOLKA SZPARAGOWA MARYNOWANA DO SŁOIKÓW 372

nacieszyć się do woli wszystkimi darami jakie Nam dostarcza. Dobrze , że znamy sposoby, aby to co się da, to co lubimy przechować przez zimę. Mrożenie, suszenie, a także przetwory. Fasolka szparagowa ze słoika, będzie zimą idealnym dodatkiem do obiadu, może być tez dodatkiem do ulubionej sałatki.. Robicie taką fasolkę? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej(...)czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut

Z Majeczką w kuchni
Makaron "zielono mi" z fasolką szparagową, szpinakiem i cukinią 145

Makaron "zielono mi" - bo warto czasami zrezygnować z mięsa na obiad na rzecz warzyw:). Do makaronu dodałam ich sporo, wszystkie zielone. Fasolka szparagowa, szpinak i cukinia dały świetny mix smaków! Przepis na 1 dużą porcję.  100g ulubionego makaronu, u mnie spaghetti 150g zielonej fasolki szparagowej  200g szpinaku 1 mała cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku  oliwa(...)czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wszystkie warzywa przez około 10 minut, po tym czasie podlewamy niedużą ilością wody, dusimy kolejne 15 minut do miękkości fasolki.  3. Makaron mieszamy z warzywami i serem

Szefowa kuchni