Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z fasolki szparagowej i warzyw na zimę do słoików. Taką sałatkę możemy podać na zimno do obiadu lub podgrzać, dodać podsmażone mięso i podać w formie sosu do ryżu. Sałatka również idealnie pasuje do smażonej ryby. Sałatka jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali(...)podanej porcji wyjdzie około 4 L sałatki 1,5 kg fasolki szparagowej 1,5 kg pomidorów 0,5 kg papryki 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchwi 100 g pietruszki 50 ml octu jabłkowego 6% 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego do smaku sól, pieprz cukier (dodałam około 25 g cukru) 100 ml oleju wyparzone słoiki i wieczka
Uwaga Babcia GotujeFasolka szparagowa konserwowa w słoikach na zimę – wg przepisu mojej Babci. Fasolka szparagowa konserwowa w słoikach na zimę – Składniki na garnek o pojemności 5litrów Fasolka szparagowa 3/4 5-litrowego garnka Sól 1,5 łyżki Cukier 3 łyż The post Fasolka szparagowa konserwowa w słoikach na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePomysł na gulasz inaczej? Czemu nie! Koniecznie wypróbujcie gulasz z fasolką szparagową – w sezonie można użyć świeżej, a poza sezonem konserwowej. Gulasz z fasolką szparagową – Składniki: ok. 800 g żółtej fasolki szparagowej ok. 1,2 kg ł The post Gulasz z fasolką szparagową appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZakończyłam już przetwory ogórkowe. W tym roku znowu zrobiłam nową sałatkę. Obrodziła mi żółta fasolka szparagowa więc zrobiłam sałatkę z ogórków i fasolki szparagowej w pomidorowej zalewie. Coś nowego i smacznego na zimę. składniki: 2 kg ogórków 2 kg fasolki szparagowej 1 kg cebuli zalewa 3/4 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju 2 szklanki cukru 200 g koncentratu pomidorowego(...)mnie koncentrat Reypol 4 łyżki soli 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu Fasolkę szparagową dokładnie umyć i osączyć. Odkroić końcówki. Gotować w osolonym wrzątku ok 15-20 minut aż fasolka będzie prawie miękka. Osączyć i wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Składniki zalewy dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotujeSałatka z fasolką szparagową, ziemniakami i kaparami w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek z bazylią, orzechami i czosnkiem – coś dla wielbicieli wytrawnych, zdecydowanych smaków. Będzie doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs. Pozostałości sałatki można podsmażyć i zjeść z jajkiem sadzonym albo zrobić z nich frittatę. Print Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków w tapenadzie Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków(...)kaparów w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek, orzechów, bazylii i czosnku. Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Ingredients 1 kg młodych ziemniaków 1/2 kg fasolki szparagowej 60 g kaparów TAPENADA 2 ząbki czosnku 2 garście natki pietruszki (lub bazylii) 1/2 szklanki czarnych oliwek 1/3 szklanki orzechów włoskich 80 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz
Cooking for EmilyNasze najnowsze odkrycie – fasolka szparagowa w sosie z pomidorami i mięsem mielonym. Po prostu pyszna! Przepis na fasolkę szparagową z mięsem mielonym Składniki: pół kilograma żółtej fasolki szparagowej, pół kilograma mielonej wieprzowiny, duża cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów w zalewie, łyżka słodkiej papryki w proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz, oliwa. Zrób tak: fasolkę umyj, odetnij końcówki, następnie gotuj(...)wymieszaj i gotuj pod przykryciem kolejne 5-8 minut. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki. Rada: razem z pomidorami można dodać też łyżkę pikantnej pasty ajwar. Artykuł Genialna fasolka szparagowa z mięsem mielonym. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaSałatka z fasolką szparagowa to prosta, szybka, smaczna i kolorowa przekąska z dodatkiem wędliny, cebuli i papryki na bazie majonezu i musztardy. Jest to bardzo oryginalne i sycące danie idealne na różnego rodzaju domowe przyjęcia, na śniadanie lub kolację. Nie wymaga specjalnych umiejętności, może ją bez większych problemów przygotować nawet kulinarny laik, szczególnie polecam ją miłośnikom fasolki szparagowej. składniki(...)porcje 500 g fasolki szparagowej 200 g wędliny 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta lub zielona papryka 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a następnie każdą fasolkę przekrawamy na trzy, cztery części. Do garnka z lekko osolonym wrzątkiem wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 15 minut
Smakowite DaniaZapraszam dzisiaj na pyszną fasolkę szparagową z dodatkiem marchewki i pomidorów. Super pomysł na danie obiadowe lub na szybką przekąskę. Robi się ją całkiem szybko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fasolka szparagowa z marchewką i pomidorami Składniki 1 kg fasolki szparagowej (może być żółta lub zielona) 2 średnie cebule (np. cukrowa) kilka marchewek (około 20 g) 1 łyżka masła(...)się rozpadną, a płyn odparuje. Pomidory przetrzeć przez sitko). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ew. odrobiną cukru. Ugotowaną fasolkę odcedzamy, dodajemy do niej uduszoną marchewkę i cebulkę. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego Artykuł Fasolka szparagowa z marchewką i pomidorami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamnastawić ją, pozwolić jej sobie powoli dochodzić a w międzyczasie można robić sobie danie główne. Fasolka świetnie sprawdza się jako dodatek, jak też danie samo w sobie. Ja uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci. Polecam także moją wersję fasolki w bułce tartej , w sosie miodowo-musztardowym czy zapiekaną z grzybami – wszystkie pyszne! Scroll down for recipe in English Fasolka(...)szparagowa w pomidorach (6 porcji) Składniki: 800 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 duże pomidory, obrane i pokrojone w kostkę lub 400 g puszka krojonych pomidorów 1 łyżka brązowego cukru 1/2 szklanki wody 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki
karmelowyLeczo z fasolką szparagową to smaczne, sycące i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe idealne dla całej rodziny. Cukinia z cebulą, papryką i kiełbasą oraz fasolką szparagową tworzą bardzo ciekawą kompozycję smakową i pożywną potrawę, która najlepiej smakuje podana z pieczywem. składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej 300 g kiełbasy 1 cukinia 2 cebule 2 papryki ( czerwona(...)dodajemy kiełbasę, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut, pod koniec gotowania leczo doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią. Artykuł Leczo z fasolką szparagową + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana jest szczypiorkiem. Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z młodą fasolką szparagową. Do tego chrupiący boczek, który nadaje sałatce wyrazistości oraz orzeźwiające pomidorki koktajlowe. Dopełnieniem sałatki jest(...)fasolka oraz ziemniaki są jeszcze ciepłe. Więcej przepisów na pyszne sałatki w moim e-booku "Sałatki Na Każdą Okazję" Zapraszam też do innych przepisów sałatkowych na blogu: Sałatka wiejska z sosem chrzanowym Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z boczkiem Sałatka makaronowa z szynką i serem Sałatka ziemniaczana z jajkiem i boczkiem Składniki: ok. 500 g fasolki szparagowej
Kuchnia MagdaLenySałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana jest szczypiorkiem. Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z młodą fasolką szparagową. Do tego chrupiący boczek, który nadaje sałatce wyrazistości oraz orzeźwiające pomidorki koktajlowe. Dopełnieniem sałatki jest(...)fasolka oraz ziemniaki są jeszcze ciepłe. Więcej przepisów na pyszne sałatki w moim e-booku "Sałatki Na Każdą Okazję" Zapraszam też do innych przepisów sałatkowych na blogu: Sałatka wiejska z sosem chrzanowym Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z boczkiem Sałatka makaronowa z szynką i serem Sałatka ziemniaczana z jajkiem i boczkiem Składniki: ok. 500 g fasolki szparagowej
Kuchnia MagdaLenyFasolka szparagowa pojawiła się w końcu na straganach, aż wstyd byłoby nie korzystać z tych dobroci. W moim domu wszyscy na szczęście ją uwielbiają więc są teraz bardzo częstym dodatkiem dań głównych. Szczególnie w wersji gotowanej na parze, z bułką tartą czy tak jak w przepisie poniżej, w wersji zapiekanej. Tutaj znajdziesz wiele przepysznych inspiracji z fasolką szparagową w roli(...)głównej, wszystkie przepyszne! Dzisiaj proponuję fasolkę szparagową zapiekaną z grzybami w sosie śmietanowym, pod warstewką sera. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Fasolka zapiekana z grzybami i serem (4 porcje) Składniki: 500 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami 200 g grzybów np. pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 cebula pokrojona w kostkę
karmelowyZapraszamy na kolejną odsłonę, wybornej fasolki szparagowej. Tym razem podałyśmy ją z przesmażonym boczkiem, pestkami słonecznika i natką pietruszki. Jest to wspaniała alternatywa dla tradycyjnej fasolki szparagowej z bułką tartą. Polecamy J Potrawa wolna od glutenu Ilość porcji:4 Czas przygotowania: Składniki: 2 garści żółtej fasolki szparagowej 100g boczku w plastrach 1 por 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki natki(...)wzdłuż na pół, a potem w plasterki). Po około 3-4 minutach, kiedy por się zeszkli dodajemy pestki słonecznika oraz natkę pietruszki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dorzucamy fasolkę szparagową. Całość smażymy kilka minut i wykładamy na talerze. Podlejemy na ciepło. Smacznego
Kolizje Smakówchyba ostatnia propozycja z dodatkiem fasolki szparagowej..świeżej już nie mam, ale zamroziłam, zrobiłam troszkę zapasu na zimę.. Ilość składników wg gustu, można dać więcej warzyw,takich które nam np.bardziej smakują.Można dodać kiełbaskę lub boczek..wszystko wg własnych upodobań. fasolka szparagowa cebula papryka cukinia jajka sól, pieprz olej do smażenia Fasolkę szparagową ugotować, pokroić na małe(...)kawałki. Paprykę, cebulę , paprykę i cukinię pokroić w kostkę.Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, paprykę, fasolkę szparagową. Smażyć 5 minut, pod koniec dodać cukinię. Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz. Następnie wlać na patelnię, smażyć mieszając , do ścięcia jajek
Moje domowe kucharzenie