fasolka po bretonsku - 671 przepisów (strona:9/45)

Fasolka po bretońsku 190

lubi fasolę, ale jej unika, obawiając się sensacji żołądkowo-jelitowych. Prawda, nie jest to pokarm lekkostrawny, ale przestrzegając pewnych zasad możemy tych sensacji uniknąć, albo je zminimalizować. Fasolka po bretońsku.     Składniki: - 800g fasoli Jaś - 2 – 3 cebule - kilka ząbków czosnku (ilość według uznania) - ok. 300g wędzonych żeberek - 4 kiełbasy (do wyboru) - 250g wędzonego boczku - 4 łyżki koncentratu(...)starty czosnek (można przecisnąć przez praskę) oraz pieprz. Gdy fasolka jest gotowa doprawiamy ją do smaku solą (nigdy nie solimy fasoli na początku gotowania, tylko na samym końcu). Fasolka po bretońsku to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Możemy ją zjeść samą lub podać z pajdą świeżego chleba. Bez dodatków mięsnych możemy ją przygotować również w wersji wegetariańskiej

mojewypiekiinietylko
Przepyszna fasolka szparagowa à la fasolka po bretońsku - pyszny i szybki obiad 133

Witam serdecznie, jako że sezon na fasolkę szparagową w pełni. To chciałabym dzisiaj zaproponować przepis na pyszną fasolkę szparagową w sosie pomidorowym, która w smaku przypomina fasolkę po bretońsku. Fasolka jest prosta i szybka w przygotowaniu, więc polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto. Do przygotowania fasolki szparagowej będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 4 litrów dania około

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka po Bretońsku 167

niestety kręgosłup się odzywa.... Ale już wracam do Was w pełni zwarta i gotowa na nowe wyzwania kulinarne ;) Tak jak obiecałam jakiś czas temu ,podaję przepis na fasolkę po bretońsku;) Fasolka z własnego ogrodu. U mnie duża Jaś gigant. ;) Ulubione danie mojego Męża, które zniknęło w mgnieniu oka. Przyznam się robiłam pierwszy raz w życiu;) Lubicie? Ja nie przepadam

Gotowanie Patki
Słodko - kwaśna, zapiekana fasolka z boczkiem 220

fasolka ma dymny (dzięki dodatkowi sosu barbecue), słodki (za sprawą cukru trzcinowego) i kwaśny (z uwagi na dodatek octu) smak. Jest pyszna i zupełnie inna od tradycyjnej fasolki po bretońsku. Fasolkę należy zapiekać długo i powoli, w niskiej temperaturze. Zgodnie z przepisem fasolkę należy zapiekać bez przykrycia. Jednakże ja polecam przykrycie naczynia żaroodpornego folią aluminiową, bo inaczej czeka Was mycie

Gospodyni Miejska
Ciecierzyca po bretońsku 202

Odkąd zjadłam ciecierzyce po raz pierwszy w kółko kombinuje, gdzie by ją przemycić mojej rodzinie. Kilka dni temu wpadłam na pomysł by w fasolce po bretońsku zastąpić fasolkę, ciecierzycą. Efekt wyszedł pyszny, a ta wersja smakuje mi chyba jeszcze lepiej niż tradycyjna. Zdecydowanie polecam wypróbować wszystkim amatorom cieciorki, jak i fasolki po bretońsku. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: cała

Kolizje Smaków
Fasolka po bretońsku w stylu wegańskim. 165

więc propozycja nasza trochę bardziej pracochłonna, ale bez przesady :) Przecież nie będziemy się przepracowywać kiedy piękne słońce na niebie :) Zapewne większość z Was niejednokrotnie jadła lub jada klasyczną fasolkę po bretońsku. Zawsze była super, jak pamiętamy z młodych lat. Szczególnie babcie były mistrzami w przygotowaniu tego dania. Dzisiaj postanowiliśmy pokazać Wam naszą wersję bezmięsną. Niektórzy pomyślą, to nie fasolka(...)rację :) bo to jest danie w stylu fasoli hehehehe, ale dosyć dywagacji, która lepsza itp. Zobaczcie jak wygląda nasza i wypróbujcie ją, a na pewno Wam posmakuje.   Fasolka a'la bretońska po wegańsku. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej

vegetanie
Fasolka po bretońsku 123

Fasolka po bretońsku, to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę(...)międzyczasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na oleju . Kiełbasę dodać do fasolki, w dalszym ciągu gotować co jakiś czas mieszając. Pod koniec ewentualnie doprawić danie. Smacznego! Post Fasolka po bretońsku pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Fasolka po bretońsku 181

Fasolka po bretońsku, to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę(...)międzyczasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na oleju . Kiełbasę dodać do fasolki, w dalszym ciągu gotować co jakiś czas mieszając. Pod koniec ewentualnie doprawić danie. Smacznego! Post Fasolka po bretońsku pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 199

ulubionej kaszy.  Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.                       FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe.  Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki.  Fasolkę lubiłam jako dziecko i lubię

Zrób to smacznie
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 86

fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.  FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ-  przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki.  Fasolkę lubiłam jako dziecko

Zrób to smacznie
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 300

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Soczewica z kabanosami w pomidorowym sosie 165

Zamarzyła mi się fasolka prawie po bretońsku - fasolkę wypłukałam, namoczyłam, zagotowałam, dodałam przyprawy, i... zajęłam się czymś innym. Ech, mam nadzieję, ze uda mi się doszorować ten przypalony garnek :/ W każdym bądź razie, w wyniku tego niefortunnego wydarzenia powstało pyszne danie z soczewicą zamiast fasoli :) Danie szybkie, wygodne, nie wymagające brudzenia stosu naczyń. No, i pozwoliło mi kontynuować akcję odświeżania

Kuchenne zapiski Edyty
Domowa fasolka po bretońsku 203

Niezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!