swojemu. Nadaje się do pojemników, by wziąć ją do pracy na drugie śniadanie. Składniki : ok. 600 g kapusty pekińskiej (połówka dużej kapusty) czerwona papryka chili puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka groszku konserwowego 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Nasiona z puszek odsączyć na sicie. Pokroić kapustę. Rozdrobnić chili. Paprykę pokroić w kostkę. W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie
Weekendy w domu i ogrodziewyśmienity obiad. Trzeba zrobić aromatyczną salsę i będzie pysznie i zdrowo. Polecam także na śniadanie, obiad czy do szkoły albo pracy, będzie pysznie. Tortille po meksykańsku z czarną fasolą i awokado - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepietruszek z rosołu) były bazą kluseczek. Danie robił ze mną mój syn nastolatek, jako że ma życzenie uczyć się gotować w te wakacje. Zajrzyjcie do przepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji
Dorota SmakujeSałatka z paluszkami surimi, kapustą pekińską i fasolą to doskonała propozycja na pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, co już niejednokrotnie sprawdziłam. Jej przygotowanie jest banalnie proste i naprawdę szybkie, a efekt zachwyci każdego. Jeśli oczywiście lubi paluszki surimi. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Smacznego. Czytaj więcej
Di gotujeZapiekanki to najlepsze co może być aby posprzątać lodówkę. Tym razem zalegający zbyt długo bakłażan zmotywował mnie do zrobienia tego dania. Dodatek fasoli sprawia że zapiekanka jest syta, odżywcza i treściwa. Trochę sera Stilton aby danie było bardziej ostre i zwarte. Pracy niedużo a efekt super. W towarzystwie kwiatów każde danie smakuje lepiej. Makaronowa zapiekanka z bakłażanem - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieFasolka po bretońsku to bardzo popularne danie w naszym kraju. Z pewnością wiele z Was pamięta jak nasze mamy czy babcie przygotowały fasole po bretońsku w rodzinnym domu. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plpieczarkami. Podana z makaronem. Pyszna, pożywna zupa z dużą ilością warzyw. Składniki: średnia cukinia, duża marchewka, średnia cebula, 2 duże pomidory, 3 - 4 łodygi selera naciowego, duża garść fasoli szparagowej (w mnie mrożona zielona i żółta) 4 pieczarki, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, ok 1,5 l bulionu, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki suszonych pomidorów
Lena Gotujeznaczenia, jednak dziś poświęcimy swój czas tej drugiej. Fasolka szparagowa z mięsem mielonym Żółta fasolka szparagowa z ziemniakami i mięsem jak zrobić? Jedyna różnica, to czas przygotowania fasoli z mięsem. Jeżeli jest to mięso mielone, kurczak czy indyk będzie to trwało krócej, w wołowiną, wieprzowiną karków, łopatka dłużej. To nie powinno nikogo dziwić, to normalny proces. Jakie mięso do fasolki
Dieta moja pasjaBób jak ugotować tę fasolę by była miękka, pyszna i nie straciła koloru? Z pewnością dużo zależy też od świeżości bobu. Ten młodszy, delikatniejszy potrzebuje zaledwie kilku minut by zmięknąć i cudownie smakować. Bób zleżały, czy taki który przerósł będzie twardszy a po ugotowaniu mączysty. Czy wiecie, że bób można też zamrozić by cieszyć się nim dłużej? JAK UGOTOWAĆ BÓB
Dorota SmakujeFasolka szparagowa smażona – znana wam jest? Wszyscy oczywiście jedliśmy kiedyś gotowaną fasolę szparagową podaną z bułką tartą. I pewnie wielu ma fanów ten klasyk. W moim jednak domu o dziwo niewielu Za to fasolkę smażoną lubi większość. Polecam spróbować, zyskuje na smaku! W ten sam sposób lubimy przegotowywać kalafiora, brokuła czy szparagi. Pycha! PRZEPIS FASOLKA SZPARAGOWA SMAŻONA Składniki: fasolka
Dorota SmakujePrzygotuj pyszną sałatkę, którą możesz zapakować do lunchboxu do pracy lub zaserwować w domu na świątecznym stole. Artykuł Sałatka z pora i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją