Składniki 1 puszka białej fasoli 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu 10 dkg orzechów … Czytaj dalej Babka fasolowa z bakaliami
czarrna od kuchniwykonaniu podaje przepis bo warto go wykorzystać. Będzie idealnym plackiem na imprezy ale i na obiad, więc warto sobie taki upiec, polecam. Wigilijny placek z kapustą, grzybami i fasolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePasztet na bazie kaszy jaglanej i fasoli. Smak tworzą wyraziste przyprawy oraz słodka śliwka. Czytaj więcej
Kasia SarnaSałatka z zielonej fasolki, to ulubione danie z mojej rodziny przygotowane z fasoli szparagowej. To z pozoru proste danie ma w sobie to ,,coś" co sprawia, że robi duże wrażenie. Tajnym składnikiem tej sałatki jest lekko zamarynowana cebulka i sos powstały na bazie marynaty. Maceracja cebulki w zalewie octowej, eliminuje jej ostrość, zmiękcza i nasyca smakiem marynatę. Tą sałatkę
Codziennik Kuchennylubiana, więc kto się skusi na jej przygotowanie? Polecam! 100g kaszy bulgur 2 puszki makreli/tuńczyka w oleju (u mnie makrela, ale możecie użyć dowolnej ryby) 1/2 puszki białej fasoli 1 papryka 1 cebula Dodatkowo: sól, pieprz 5-6 łyżek oleju (lub według gustu; ja nie lubię zbyt suchej sałatki) Kaszę bulgur ugotować według przepisu z opakowania. Natomiast rybę
Di gotujepochodzi to danie? Ciężko powiedzieć, czy ma coś wspólnego z Półwyspem Bretońskim... Pewne jest jednak to, że w kuchni francuskiej danie określane mianem "po bretońsku" faktycznie zawiera fasolę, więc być może jakaś migracja tego dania faktycznie kiedyś nastąpiła. Pytanie tylko, w którą stronę. Może ktoś w Was wie? Może specjalnie wnikliwie nie szukałam tym razem, ale nie udało
Pichceniomaniapewno często spotykacie się z przepisem na brownie z fasoli. Spróbowałam zrobić podobne ciasto z dodatkiem czerwonej soczewicy i udało się! Brownie zrobiłam w dwóch kolorach – jedna część jest z kakao, a druga z dodatkiem mleczka kokosowego. Zapraszam! // Składniki: Ciemna część: 1 puszka czerwonej soczewicy (400 g z zalewą) 50 g mąki 5 łyżek kakao 3 łyżki masła
Via Gustoidealne na chłodniejsze dni jakie jeszcze mamy. Trochę makaronu z dnia poprzedniego, kilka strączków groszku cukrowego i indyjska fasolka curry - moje ostatnie odkrycie, połączenie idealne, polecam. Ciepła sałatka z fasolą i makaronem owsianym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskładniki: 100 g makaronu kokardki 1 puszka białej fasoli Jamar 7-10 pomidorków koktaliowych ok. 100 g piersi kurczaka 2 łyżki pesto ok. 60 g czarnych oliwek sól, pieprz oregano tłuszcz do podsmażenia wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w kostkę smażymy na oleju, doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Oliwki przekrawamy na pół. Pomidorki kroimy w ćwiartki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g makaronu kokardki 1 puszka białej fasoli Jamar 7-10 pomidorków koktaliowych ok. 100 g piersi kurczaka 2 łyżki pesto ok. 60 g czarnych oliwek sól, pieprz oregano tłuszcz do podsmażenia wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w kostkę smażymy na oleju, doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Oliwki przekrawamy na pół. Pomidorki kroimy w ćwiartki
Domowy Smak Jedzeniapowinno się przepłukać w zimnej wodzie a dopiero potem użyć do gotowania ) Gotować jeszcze przez 5 minut często mieszając i nie przypalić ;) lub tutaj jest też przepis na fasolę: Jak przygotować fasolkę ze słoiczka W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i połączyć z ugotowanym sosem fasolowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
zielonacukinkaMiałam ochotę na sałatkę, zajrzałam do lodówki i smak przyszedł sam Składniki: fasola czerwona ( bardzo lubię tą z firmy Jamar ) kukurydza ogórek kiszony szynka pokrojona w paseczki ser żółty pokrojony w paseczki ugotowany makaron warzywny -kolorowy sól pieprz natka pietruszki majonez lub jogurt naturalny Wszystkie składniki mieszam w takich proporcjach, jak dużo mamy ochotę zjeść sałatki Szybka- pyszna. Artykuł
MojaQchnia.plodebrać sobie swobody! Składniki: 500 g ugotowanych wcześniej (upieczonych) buraków 700 g ziemniaków 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 por 1-2 ząbki czosnku 1 puszka białej fasoli (możliwie dużej) 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka (z górką) koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny listek laurowy po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 2 litry
zadanie-gotowaniekroimy cebulę lub szalotki, ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Paprykę i seler naciowy myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazda nasiennego, miąższ kroimy w centymetrową kostkę. Selera kroimy drobno. Fasolę z puszki odcedzamy i płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, odsączamy. W rondlu na małym ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek i wysmażamy kiełbasę chorizo na rumiano. Do usmażonej kiełbasy dodajemy
Karo in the Kitchen