fasola - 7342 przepisów (strona:242/490)

Sałatka z pora i czerwonej fasoli 62

Przygotuj pyszną sałatkę, którą możesz zapakować do lunchboxu do pracy lub zaserwować w domu na świątecznym stole. Artykuł Sałatka z pora i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bollit, czyli kulinarnie Alicante i okolice 48

Proste, a co najważniejsze nie ma jednego składu, bo jego nazwa oznacza tyle, ze wszystko się gotuje. Trochę taka potrawka warzywna, tyle, że tu się nie zagęszcza. Składniki: - ziemniaki - fasola szparagowa - papryka - marchewka Wykonanie: Warzywa kroimy w odpowiadające nam wielkością części, które lekko podsmażamy. Dodajemy trochę wody i dusimy. To na gotowaniu ma być największy ciężar, a nie na smażeniu

Kryzysowa Książka Kucharska
Szybka potrawka drobiowa 110

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 puszka fasoli 1 słoik krojonych pomidorów sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie, curry szczypta cukru 1 łyżka czuszki (ostrej … Czytaj dalej Szybka potrawka drobiowa

czarrna od kuchni
Tacos 123

Składniki: 1 opakowanie tacos 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1-2 cebule 2-3 łyżki sosu pikantnego z sambalem 1/3 szklanki sosu meksykańskiego sól sałata lodowa kukurydza i czerwona fasola z puszki … Czytaj dalej Tacos

czarrna od kuchni
Fasola z pomidorami a'la omlet 52

Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień" . Taki omlet szybko i sprawnie zrobicie na śniadanie czy obiad, polecam. Jest pożywny, odżywczy i super pyszny. Fasola z pomidorami jako omlet. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki a’la mexicana 114

Kolorowe i ostre 🙂 Składniki: naleśniki: mąką woda jajko sól szczypta cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki a’la mexicana

czarrna od kuchni
Placki z bananów czyli Tatale z Ghany 51

znalazłam u Rafała i spodobał mi się. Teraz tatale na moim talerzu się znalazły. Tatale jak napisał Rafał to naleśniki z Ghany podawane do wszelkiego rodzaju potraw na bazie fasoli. Są wyśmienite, mają cudny kolor i smakują wybornie. Polecam gorąco to pożywne danie. Tatale, placki z bananów. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ryż Z Kurczakiem A'la Meksykański 130

duży ząbek czosnku 1 mała papryka czerwona 200 ml passaty pomidorowej lub 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 łyżki fasoli fioletowej, konserwowej 2 łyżki groszku konserwowego 150 ml wody 1/2 łyżeczki kurkumy ilość ryżu na dwie osoby (ja gotuje jeden woreczek taki 150 g) oliwa/olej do smażenia 1. Na oleju

Gotowanie...to proste !
Zupa botwinkowa z fasolą 67

Czym prędzej kupujcie pęczek botwinki i ugotujcie ten przysmak. Zupa bardzo pożywna i pyszna, trochę jak barszcz ukraiński ale z botwiną. Polecam gorąco. Zupa z fasolą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pyszne i meksykańskie burrito 56

sycące danie, które zachwyci swoim smakiem. Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Historia Burrito Potrawa pochodząca z Meksyku i kuchni Tex-Mex.W meksyku jednym wypełnieniem jest zazwyczaj fasola, ryż meksykański lub mięso i tortilla jest mniejsza.Słowo buritto  … The post Pyszne i meksykańskie burrito appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Zupa meksykańska 97

Dziś zapraszam na bardzo pożywną i smakowita zupę po meksykańsku. A wiadomo że jak Meksyk to fasola, kukurydza, papryka, same pyszności. To one sprawiają że zupa ma jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. Jest to szybka zupa gdyż pomogły mi tutaj puszki i myślę że to jest ok. Zapraszam na pyszny obiad. Meksykańskie obiady. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka ziemniaczana z fasolką 67

łyżki posiekanego koperku 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka octu 10% sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą „kostkę”. Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Fasolę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru (al dente). Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki, fasolkę, koperek cebulę mieszamy z olejem i octem. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen