Kilka głównych składników - zaledwie 4 sprawia, że powstaje nam bardzo smaczna i syta sałatka. 1 filet z piersi kurczaka 250 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Przyprawa do kurczaka 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na patelni. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę
VioletoweKucharzenieKolejna pyszna sałatka dietetyczna. Dzisiaj brokuł z czerwoną fasolą i serkiem wiejskim. Przygotowanie ekspresowe. Polecam bardzo smaczna nie tylko dla trzymających linię. SKŁADNIK 1 brokuł 2 serki wiejskie lekkie 3 łyżki ziaren słonecznika 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz do smaku WYKONANIE Brokuł płuczemy, kroimy na różyczki. Gotujemy na parze lub w wodzie al dente. Uważamy żeby
W kuchennym oknie Ewystanowi doskonały dodatek, kolorowy, smaczny i zdrowy, a także prosty i szybki w wykonaniu... Składniki: 200 gram makaronu rurki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 średnia cebulka czerwona 2 ugotowane na twardo jajka(...)papryka czerwona 1 łyżka majonezu pieprz czarny świeżo zmielony szczypta papryki mielonej słodkiej wędzonej sól do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron al dente, studzimy, przekrawamy rurki na pół. Kukurydzę, fasolę czerwoną odcedzamy na sitku przepłukując wodą zimną, zostawiamy do odsączenia. Ser feta, paprykę oczyszczoną z nasion, obraną cebulę oraz jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
kgwjanczewoPrzyznajcie się mi bez bicia! Lubicie słone przekąski? Ja teraz się już ograniczam, ale swego czasu nie było zmiłuj... Raz w miesiącu, przed nalotem cioci w czerwonym mercedesie musiałam się odstresować i sięgnąć po paczkę chipsów 🙈 Przeszło mi to dopiero w ciąży i utrzymuje się do teraz. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie zgrzeszyła i sporadycznie nie wyciągnęła(...)Składniki: ½ opakowania nachos ⅔ dojrzałego awokado ½ puszki czerwonej fasoli ⅓ czerwonej papryka ½ puszki kukurydzy ½ mieszanki sałat z rukolą 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) Kilka gałązek świeżej kolendry Sos: 50ml oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny Szczypta kuminu Szczypta papryczki chilii Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fasolę oraz kukurydzę przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie
Kuchnia w czekoladziejeszcze co gorsza z dodatkiem na przykład szynki nie jest ani trochę zachęcająca. Na szczęście majonez można zastąpić jogurtowym dressingiem (oczywiście na bazie niesłodzonego jogurtu sojowego), a dodatek czerwonej fasoli, drobno pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej dymki sprawia, że ta wymyślona naprędce wersja jest jak dla mnie o niebo lepsza. Składniki: 400g ziemniaków sałatkowych 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli 2 cebulki dymki posiekane 2 kiszone ogórki pokrojone w drobną kosteczkę 4 pełne łyżki niesłodzonego jogurtu sojowego 2 łyżeczki ziarnistej musztardy 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku 2 łyżki pestek dyni Umyte ziemniaki rzuć na wrzącą osoloną wodę i ugotuj al dente – 15 minut. Odcedź i pozostaw do przestudzenia, a następnie pokrój
Roślinna - blog wegańskiSkładniki: wywar warzywny 3 buraki 1 łyżka octu winnego 1 puszka czerwonej fasoli mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojone w słupki i ugotowane b uraki , gotujemy przez ok. 10 min. Następnie dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy pieprzem i solą, gotujemy przez kolejne 5 min i dodajemy mleczko kokosowe . Przed podaniem
Łycha smakówczerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki lub ćwiartki.Fasolę czerwoną osączyć z zalewy i przepłukać.Zieloną fasolkę pokroić na małe kawałki,ugotować,przelać zimną wodą i osączyć. Natkę pietruszki posiekać.Wszystkie składniki połączyć, skropić olejem.Pyszna sałateczka
Monia miesza i gotujemiałam. Znajdziecie w niej pietruszkę, miętę pieprzną i kolendrę. Na koniec dodałam jeszcze świeży szpinak. Zupa jest gęsta i baaaardzo pożywna, a to za sprawą roślin strączkowych jak czerwona fasola, ciecierzyca i zielona soczewica. W tym roku zupa(...)się sprawdziła się podwójnie. -8 na dworze…Naprawdę przydała się na rozgrzewkę. Perska zupa noworoczna Składniki: 6-8 porcji 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 300 g ugotowanej ciecierzycy 300 g ugotowanej czerwonej fasoli 60 g zielonej soczewicy, waga sucha 300 ml pokrojonej natki pietruszki, u mnie mrożona 2 doniczki świeżej kolendry 250 ml pokrojonej mięty
codojedzeniaPopularne danie z mielonego mięsa, z dodatkiem papryki, kukurydzy i czerwonej fasoli - tym razem w wersji z kurczakiem. Doprawione kolendrą, kminem rzymskim, chili i oregano. W mojej wersji również z gorzką czekoladą, szczyptą cynamonu i pomidorami. Podałam je z ugotowaną na sypko kaszą pęczak, kwaśną śmietaną , tartym serem i awokado. Można przygotować wcześniej i odgrzewać. SKŁADNIKI(...)białego wina (można zastąpić bulionem lub wodą) 400 g (puszka) rozdrobnionych pomidorów/ polecam cirio 100 ml gorącego bulionu lub wody 200 g (mała puszka) kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 kostki gorzkiej czekolady PRZYPRAWY : 2 łyżeczki ziaren kolendry, 1 płaska łyżeczka nasion kminu rzymskiego, 1 łyżeczka suszonego oregano, szczypta cynamonu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka słodkiej
cool and mintytego błyskawiczny sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowe połączenie, które świetnie nadaje się na posiłek w ciepły, letni dzień. Składniki Podwójna pierś z kurczaka Jeden brokuł Puszka czerwonej fasoli Jogurt naturalny 2 ząbki czosnku Łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem
Programista w kuchniSzybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu. Przepis ze Smacznej Strony Tesco. Polecam! Sałatka ryżowa z tuńczykiem Składniki na 6 porcji: woreczek białego ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym puszka czerwonej fasoli 1 cebula 4 łyżki majonezu przyprawy: sól, pieprz
Smak mojej kuchnidokładali sobie na talerzyki...:) Więcej pisać na ten temat nie będę:) Składniki: 300g makaronu (wstążeczki, kokardki, świderki, itp.); 2 pojedyncze piersi z kurczaka; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka fasoli czerwonej; 2 czerwone papryki; 1 opakowanie ziół prowansalskich; majonez; sól i pieprz; Wykonanie: Makaron ugotować all dente i przestudzić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie(...)Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić. Jeżeli chodzi o mnie, to dodaję jeszcze mały pęczek pokrojonej zielonej pietruszki
In my kitchenszklanki wody i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 jajo 3,5 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia aromat Brownie: 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 jajo 1 banan 1 łyżka karobu szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Do wrzącej się wody wsypujemy kawę rozpuszczalną i wkładamy torebkę kaszy jaglanej. Po ugotowaniu kaszę studzimy(...)miski przesypujemy kaszę, dodajemy jajo, cukier trzcinowy, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie blendujemy, na gęstą masę. Przelewamy do natłuszczonej formy. Czerwoną fasolę konserwową dokładnie płuczemy pod zimną wodą oraz odsączamy. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy jajo, banana, karob, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie blendujemy. Przelewamy na spód z kaszy jaglanej. Pieczemy przez
Truskawkowa Fiestasmaczna sałatka makaronowa z tuńczykiem idealna do pracy Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 mały majonez 200 - 250 g makaronu świderki 1 puszka czerwonej fasoli Jamar 1 puszka kukurydzy 1 średnia cebula sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Odsączamy i dodajemy do makaronu rozdrobiony widelcem tuńczyk, pokrojoną cebulę, odsączoną(...)opłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę. Na koniec dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe
W Moim Magicznym Domuśredniej wielkości burak 8 pieczarek 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki żółty ser majeranek, pieprz, cayenne, sos sojowy, bazylia, oregano, czarnuszka Ziemniaki najpierw obgotowaliśmy w mundurkach, aby były prawie miękkie. Farsz zrobiliśmy z pieczarek, które wcześniej pokroiliśmy w drobną kosteczkę i lekko przesmażyliśmy. Dodaliśmy do nich fasolę czerwoną, jednego buraka. My użyliśmy gotowanego buraczka, którego można kupić(...)markecie, ew. skorzystajcie z tych buraczków, które użyliście do barszczu na święta. Farsz rozgniatamy widelcem skupiając się głównie na rozgnieceniu fasoli. Dodajemy przyprawy i dobrze ze sobą mieszamy. Ziemniaki kroimy wzdłuż i robimy łyżeczką w nich dołki, a resztki wyżłobionego ziemniaka dodajemy do farszu i dobrze mieszamy. Teraz farsz nakładamy łyżeczką na wszystkie połówki ziemniaków. Kładziemy na wierzch plasterek żółtego
vegetanie