Niyrołz [1] to mje [2] jakosik tak korci, żeby cojś pokōmbinować [3] ze receptym [4] . Tyn syrnik żech prōbowoł na roztomajte [5] sposoby, ale jak żech
Chop w kuchnibędziecie w Pradze, koniecznie wypróbujcie :) Teraz małe przedstawienie knajpek, w których byliśmy. MAITREA Praga, ul. Týnská 6 Pierwszy lokal, jaki odwiedziliśmy to MAITREA - wegetariańska knajpa, ale z wegańskimi opcjami. Fajne jest to, że w karcie wszystkie dania są dokładnie oznaczone które wegańskie, które nie, podane są również wszelkie alergeny występujące w danym daniu). Z dość bogatego menu wybraliśmy danie dnia(...)takich obsługaczach, ale nie były też bardzo nijakie. Najeść się można porządnie i to za niewielkie pieniądze. Za drugim razem zamówiliśmy zupę szpinakową oraz wrapsa, a na deser ciasto. Było smacznie :) PLEVEL Praga, ul. Jindřišská 901/5 Na końcu odwiedziliśmy wegański lokal PLEVEL . Knajpka ta ma również więcej niż jedną siedzibę. Zaszliśmy tam po długim zwiedzaniu Pragi i byliśmy już bardzo
Bananowe Polemożesz kupić batony wyłącznie w pełnym opakowaniu, czyli w ilości 6 sztuk jeden smak. Jednak w przyszłości planowane są też inne opcje zamówień. Ale ta aktualna również jest bardzo fajna! Mając 6 batonów, nie musisz martwić się, że Ci ich zabraknie, a uwierz - dobrze je mieć w zapasie :D Batoniki otrzymałam w zgrabnym, kartonowym pudełku, na którym widniało duże logo(...)znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton zawiera przepyszne połączenie naturalnych składników, które zebrane razem sprawią, że podczas pałaszowania poczujesz jakbyś jadł/jad
Zdrowie na języku :Pwarto! Szczególnie polecam latte i kawę mrożoną! Chociaż do śniadania najczęściej biorę cappuccino! Oprócz śniadań zjecie tu przeróżne ciacha, w tym zazwyczaj też te bezglutenowe, a są nimi: ciasto migdałowe, brownie i szarlotka. Wszystkie pyszne! 3. Czuły Barbarzyńca – na słodką, deserową kawę z dobrą książką. Czuły Barbarzyńca to kawiarnia literacka Tomasza Brzozowskiego i pierwsza w Warszawie kawiarnio-księgarnia. Czyły, podobnie(...)bezglutenowe ciacha). BONUS: INNE MLEKA, ale pyszna KAWA Mam dla Was jeszcze propozycje miejsc, które nie znalazły się w rankingu. Kawiarnie te nie oferują mleka migdałowego, ale inne, bardzo fajne mleczka. Nie mogłam ich wziąć pod uwagę w rankingu, dlatego postanowiłam te miejscówki wyróżnić. Relaks – na znakomitą kawę! Na największą uwagę zasługuje Relaks na Puławskiej. I to ogromną uwagę! Czystego
Fill The Bowlwarto! Szczególnie latte i kawę mrożoną! Chociaż do śniadania najczęściej biorę cappuccino! Oprócz śniadań zjecie tu przeróżne ciacha, w tym zazwyczaj też te bezglutenowe, a są nimi: ciasto migdałowe, brownie i szarlotka. Wszystkie pyszne! 3. Czuły Barbarzyńca – na słodką, deserową kawę z dobrą książką. Czuły Barbarzyńca to kawiarnia literacka Tomasza Brzozowskiego i pierwsza w Warszawie kawiarnio-księgarnia. Czyły, podobnie(...)bezglutenowe ciacha). BONUS: INNE MLEKA, ale pyszna KAWA Mam dla Was jeszcze propozycje miejsc, które nie znalazły się w rankingu. Kawiarnie te nie oferują mleka migdałowego, ale inne, bardzo fajne mleczka. Nie mogłam ich wziąć pod uwagę w rankingu, dlatego postanowiłam te miejscówki wyróżnić. Relaks – na znakomitą kawę! Na największą uwagę zasługuje Relaks na Puławskiej. I to ogromną uwagę! Czystego
Fill The Bowlczyli " nie z każdej mąki bedzie chleb" Najciekawsze w pieczeniu chleba jest to, że można potraktować to całkiem serio, albo z przymróżeniem oka, licząc na fajne doświadczenie a niekiedy chęć sprawdzenia się. Przeczytałam kiedyś w książce, że "robienie wina i sera jest trudne - chleb to co innego" W każdym z tych przypadków zachodzi proces fermentacji. Zrobienie dobrego wina, lub sera(...)dają one najsilniejszą siatkę glutenową, co przekłada się na wyrośnięty piękny chleb o porowatym miękiszu i chrupiącej skórce. Pomiędzy 8 a 10% świetnie nadaje się do ciast, ale można też upiec nieco mniej mięsisty rodzaj chleba. Od 6 do 8% białka nadaje się do wypieków, które nie wymagają rośnięcia. Jest to zaledwie ułamek informacji o rodzaju i przeznaczeniu mąki
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpóźniej jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 20 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Po wystudzeniu(...)chcą się trzymać możecie je przykleić na odrobinę kremu maślanego. Tort posypałam złotym pyłkiem jadalnym i ozdobiłam srebrnymi i różowymi kuleczkami. Powodzenia Wam życzę i fajnej zabawy
Piekarz-Kucharz-Garkotłukjest dopiero rarytas, o którym wkrótce Ogólnie, nie ma co się bać domowego serowarstwa, do którego Was zachęcam. Można eksperymentować, bawić się smakami serów, trafiając na całkiem fajne komba smakowe, których nigdy nie kupicie w sklepach. Niewątpliwie, trzeba pamiętać o zasadach higieny, bo bawimy się tutaj tak naprawdę nie tylko mlekiem, które zamieniamy w ser, ale bakteriami, które(...)lodówki do dojrzenia sera. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowa-bryndza-zrobic-bryndze-domu/ MieszamWGarnku Artykuł Domowa bryndza – jak zrobić bryndzę w domu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuŚwięta tuż, tuż i każdy z nas zaczyna się zastanawiać czym obdarować najbliższe nam osoby. Oczywiście standardowo można sięgnąć po jakąś klasyczną bombonierkę ale my proponujemy
Candy Pandasmiksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i malinowy proszek budyniowy należy wymieszać, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli, stopniowo, dodawać partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę(...)ochotę pisać i gotować dla Was coraz więcej. To nic, że wracam zmęczona po pracy, to nic, że kolejny weekend będę testować receptury. Liczy się, że mogę się czymś fajnym podzielić i być choć w części obecna w Waszym życiu. Dlatego najmocniej dziękuję za każdy komentarz, każde miłe słowo, każde zdjęcie, każdy lajk czy serduszko. To dla blogera najlepsza nagroda
Poezja smakukurcze! tyle się wydarzyło, o tylu rzeczach już zapomniałam! To był fajny rok :) Dużo się działo, jak zwykle, ale przynajmniej nie mogę narzekać na nudę ;) Chodźcie pokaże Wam coś fajnego! ;) Bardzo lubię podróżować, zwiedzać nowe miejsca. Najlepiej odpoczywam tam, gdzie można wybrać się na długie piesze wycieczki i nie ma za dużych tłumów. W tym roku wybraliśmy się na Fureteventurę(...)się na stronę, gdzie można pobrać e-booka! Mam jeszcze dla Was zestawienie 5 najchętniej czytanych postów! Waszą uwagę przyciągnęły: Dietetyczny sernik na jogurtach, rolada szpinakowa z łososiem, ciasto z brzoskwiniami i kruszonką, roladki z tortilli z łososiem i ogórkiem oraz sernik dyniowy w wydaniu fit ;) Ostatnia, ale nie najgorsza, a najafajniejsza rzecz jaka mogła nam się przytrafić
Czerwona Porzeczkaprawda z poliestru, ale przed to, że jest luźna i to bardzo (wzięłam rozmiar 42 celowo) to się w niej nie grzeję, a jak będzie zimno, to będzie fajnie wyglądać do grubych, czarnych rajstop. Po przecenie zapłaciłam za nią chyba 89 zł, w każdym bądź razie, całkiem przyzwoicie. 3. Płaszcz/kamizelka Mango Uwielbiam oryginalne okrycia wierzchnie, bo jakby nie patrzeć(...)babskie magazyny, po zaczęły mnie cholernie nudzić i szkoda mi na nie czasu, wolę czytać książki. Przepisy, cieszące się największym zainteresowaniem: Indyjskie mleczne ciasteczka bez pieczenia Sernik z ziemniaków Ciasto z porzeczkami Hitem z dań głównych były 3 składnikowe klopsiki Robiłam małą rewolucję w ogrodzie Artykuł Co się u mnie działo w lipcu, czyli trochę prywaty. pochodzi z serwisu
greenscarfProwadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii
Poezja smakuOstatnimi czasy rynek zalało mnóstwo wersji zdrowych batonów o przeróżnych kombinacjach smakowych (oczywiście jesteśmy z tego faktu bardzo zadowolone). Dla firm w tym momencie powstaje trudne
Candy PandasŻycie blogera kulinarnego to..."Fejm, kasa i bankiety." Serio? Nie jest wcale tak słodko. Aby to osiągnąć, trzeba się nieźle narobić. A mimo to, tylko nielicznym
W kuchni Karmel-itki