dynia - 15472 przepisów (strona:766/1032)

Owocowa bomba z Prosecco 215

malinami umieszczamy w misie blen dera. Miąższ z "łó dki" arbuza razem z sokiem z limonki dołączamy do reszty owoców. Wszystko miksujemy i dolewamy wino. Ponownie miksujemy je dynie do połączenia skła dników i powstania pianki. Aby drink nie był bar dzo gęsty możemy do dać trochę gazowanej wo dy mineralnej. Przelewamy do kieliszków. Smacznego

ChilliJemy
Co jeść przed treningiem? 181

Uzupełniamy je jedząc półtłusty twaróg, jogurty, białe mięso, ryby i owoce morza. W przypadku tłuszczu wybierajmy oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki słonecznika i dyni, które oprócz zdrowego tłuszczu są źródłem witamin i minerałów. Oczywiście kolejną ważną kwestią jest czas ostatniego posiłku. Zaleca się spożywanie posiłku około 2 godziny przed aktywnością fizyczną. Mamy

Menmagazine
12 faktów, których nie wiedziałeś o patisonie 205

przez Indian z Jukatanu i starożytnych Azteków 4. Francuzi nazywają go biretem księdza lub czapką elektorską 5. Niektóre odmiany patisona mają szczególnie piękne owoce i można je uprawiać jako dynie ozdobne. 6. Dojrzałe okazy osiągają do 30 cm średnicy i mogą ważyć aż 1,5 kg 7. Patison może przybierać różne barwy – białą, zieloną, granatowo-fiołkową i niemal czarną

Tradycyjna Kuchnia
“Ziarno”-recenzja 182

ryż czy basmati. Pierwsze wrażenie z przejrzenia książki, to jej jesienno-zimowa kolorystyka, większość przepisów tez jest jesienna np. sałatka z brukselką, owsianka z gorącymi śliwkami, wykorzystanie w przepisach dyni, kasztanów czy czerwonej pomarańczy, czyli składników, za którymi tęsknię już wiele miesięcy. Tak jak zimą jest przyjemnie oglądać i czytać historie, które dzieją się w lecie, tak ostatnie upały sprawiają

Ugotowane pozamiatane
O tym jak mloda kapusta pachniala papryka 217

wieczory znowu zrobiły się krótsze. Lato umyka, przecieka mi przez palce, w ciągłym oczekiwaniu na urlop. Zbliża się jesień, myślę już o niej intensywnie. Niedawno widziałam już pierwsze dynie i zamarzyło mi się ciasto dyniowe. Już niebawem... Zapachniał mi w wyobraźni bigos i ugotowałam sobie jego namiastkę.  Przepis podpatrzony w Jadłonomii , przygotowany po swojemu. Młoda kapusta pachnąca papryką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Środa na bogato 220

formie tarty jaglanej. Na kolację chleb orkiszowy. Zapomniałam, że mam orkisz, który czyni zwykłą mieszankę, niezwykłym chlebem. Cóż, będzie na następny raz :) Zupa z ciecierzycy w nowym wydaniu. Zamiast dyni – młoda kapusta. Trochę bardziej treściwa, ale pyszna tak samo. Czy bardziej? Zdania podzielone. Mi smakowała bardziej, a mąż pozostaje wierny dyniowej wersji. Na drugie danie pęczak z kukurydzą

Kucharzyca
Pszenny Chleb z Ziarnami i Czarnuszką - Bardzo łatwy i długo świeży! 226

pszennej typ 650 100 g mąki pszennej chlebowej typ 750 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych drożdży 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki białego sezamu 2 łyżki złotego siemienia lnianego 2 łyżki brązowego siemienia lnianego 1 łyżeczka ziaren czarnuszki 1 łyżeczka nasion chia 500 ml ciepłej wody

Blondynka Gotuje
Sałatka z cukinii z pomidorkami 197

chrupkość cukinii sprawia, że sałatka nabiera ciekawego smaku. Próbujecie ? A po więcej cukiniowych przepisów klikajcie TUTAJ \ Składniki: 1 nieduża cukinia 1/2 czerwonej cebuli kilkanaście pomidorków koktajlowych garść ulubionych nasion ( dynia, słonecznik, orzeszki pinii )  oliwa z oliwek biały ocet winny sól Wykonanie: Cukinię umyć i przy pomocy obieraka do warzyw pociąć w długie paski. Paski cukinii oprószyć solą i pozostawić

kolorowotorcikowo
Chleb z włoskiej mąki z dynią i czarnuszką 186

można ja nabyć już w naszych sklepach np. w Tesco, lub oryginalną w markecie "Piotr i Paweł". Zachęcam do pieczenia. Chleb z włoskiej mąki z dynią i czarnuszką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb żytni razowy na zakwasie z ziarnami 367

zakwasu żytniego (z mąki pełnoziarnistej) 200 g mąki żytniej razowej 200 ml letniej wody Ciasto: 520 g mąki żytniej razowej 120 g pestek słonecznika (ja dodałam słonecznik i pestki dyni) 100 g otrębów żytnich 30 g sezamu 350 ml letniej wody 3/4 łyżki soli himalajskiej olej kokosowy do wysmarowania foremki Dzień przed pieczeniem Zakwas zmieszać z mąką i letnią wodą

FitKot
Co jeść przed treningiem? 193

Uzupełniamy je jedząc półtłusty twaróg, jogurty, białe mięso, ryby i owoce morza. W przypadku tłuszczu wybierajmy oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki słonecznika i dyni, które oprócz zdrowego tłuszczu są źródłem witamin i minerałów. Oczywiście kolejną ważną kwestią jest czas ostatniego posiłku. Zaleca się spożywanie posiłku około 2 godziny przed aktywnością fizyczną. Mamy

Menmagazine
Chleb wieloziarnisty na krupczatce 472

mąki krupczatki 200 g mąki pszennej typ 500 3 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka sezamu złotego 1 łyżka sezamu czarnego 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka nasion chia 1 płaska łyżka soli morskiej 2,5 łyżki cukru 5 łyżek otrębów pszennych 25 g drożdży świeżych 500 ml ciepłej wody  Przygotowanie: W ciepłej wodzie rozmieszać drożdże

Ala piecze i gotuje
Ciastka pełne ziarenek - bez mąki 175

Dziś urodziny mojego kochanego męża i z tej okazji przygotowałam mu jego ulubione ciasteczka - pełne ziarenek i miodu, bez mąki i bez cukru. Składniki: 100g ziaren słonecznika 100g ziaren dyni 100g suszonej wiśni 150g otrąb owsianych 2 jajka 2 łyżki miodu Wszystkie składniki mieszamy, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce wykładamy łyżkę ciasta, formujemy ciasteczko. Masa będzie bardzo luźna

Gotowanie i blogowanie
Przetwory na Zimę – Zapełniamy Domową Spiżarkę 1474

Fasolka Szparagowa z Papryką   Fasolka Szparagowa w Zalewie   Sałatka z Cukinią i Pomidorami      Pikantny Sos Rabarbarowy do mięs       Chutney z Dyni

Uwaga Babcia Gotuje
Recenzja książki "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji" 233

osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem a szukają sprawdzonych przepisów na tradycyjne potrawy. Znajdziemy tam również nietypowe przepisy np. na Roladki drobiowe w sosie z pestkami dyni czy Jarskie kotleciki z ciecierzycy z sosem czosnkowym. Każdy  przepis opatrzony jest zdjęciem, spisem produktów oraz krótkim i treściwym opisem wykonania. Dania są naprawdę proste w wykonaniu i składają się

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania