dynia - 15472 przepisów (strona:494/1032)

Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek 281

zmiksuj za pomocą blendera. Dopraw solą oraz pieprzem i dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Spróbuj także: Delikatna zupa krem z dyni dynia jajko marchew Zupa krem z kalarepy papryka cebula szpinak Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko

Fit&Fast Kitchen
Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem 181

posolona 4 dojrzałe pomidory malinowe – pokrojone na kawałki puszka tuńczyka (jednolity w sosie własnym) – razem z zalewą świeżo zmielony pieprz kilka listków bazylii do dekoracji pestki dyni do dekoracji garść zielonych oliwek bez pestek do dekoracji chlust oliwy do dekoracji Przepis na pomidorową sałatkę panzanella z tuńczykiem Sucharki ułożyć na talerzu. Pół szklanki wody wymieszać z octem. Polać(...)tuńczyka. Na górę wykładamy puszkę tuńczyka. Zalewa z niego również ma wsiąknąć w sucharki. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy sałatkę pieprzem, listkami bazylii, oliwkami, pestkami dyni i polewamy solidnym chlustem oliwy. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie! Artykuł Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Batony: Petarda, Mauro, Lifebar 168

niej kochana osóbka, że lubi ludzi obdarowywać słodkościami) ;) Recenzja nieco długa więc wstęp będzie krótki :D Lifebar Nazwa: Baton Petarda   malina- spirulina Firma: Zmiany Zmiany Skład: daktyle, pestki dyni, morwa, maliny, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, nasiona chia, spirulina. Masa netto: 69g Wartości odżywcze: 69g/ 269,1 kcal, tłuszcz – 8,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4g, węglowodany(...)się w ustach, więc trzeba go trochę żuć. Na początku czujemy słodycz daktyli oraz intensywny kwaśno- słodki smak malin, zaraz o uwagę dopomina się specyficzny smak i gorycz pestek dyni. W strukturze również wyczuwalne są pesteczki malin i chia, reszta jak orzechy czy morwa są tłem. Jeśli chodzi o spiruline to podobno ma ona rybi smak, my go nie wyczułyśmy

Candy Pandas
Orzechowe chlebki lniane (bez: mąki, glutenu, cukru, laktozy, wegańskie) 153

Dziś przepis na banalnie proste chlebki bez mąki idealne na chrupkie przekąski w ciągu dnia :) Najlepsze jest to, że len mielony i ziarna to taka podstawa a pestki dyni i orzechy można zamienić na dowolny mix ulubionych ziaren. Robiłyśmy już wersje ze słonecznikiem, wiórkami kokosowymi, otrębami gryczanymi itd. i za  każdym  razem wychodziły ciekawe chrupacze :) Zainspirowałyśmy się przepisem(...)Healthy Dreams  i Was również z achęcamy do eksperymentowania! :) Składniki (blaszka A4 21x30cm): - ½ szkl. ziaren lnu - ½ szkl. pestek dyni -1 szkl. posiekanych orzechów (u nas ziemne, laskowe, włoskie, nerkowce) -1/3 szkl. lnu mielonego - ¾ szkl. ciepłej wody *- można dodać odrobinę soli do podkreślenia smaku  Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać wodę i znów dokładnie połączyć całość. Zostawić mieszankę

Candy Pandas
Kaszka z migdałów ziemnych/orzechów tygrysich (Chufli Chia) - Govinda 186

jeszcze wiele pysznych twarzy :) Nazwa:  Kaszka z migdałów ziemnych Firma: Govinda Skład: mielone migdały ziemne 53%*, skiełkowane bezglutenowe płatki owsiane 30%*, nasiona chia 10%*, ekspandowane brązowe proso*, płatki dyni* (przecier z dyni 70%, skrobia kukurydziana jako nośnik*), maca w proszku 2%*. * z upraw ekologicznych Masa netto: 500g Wartości odżywcze: 100g/ 404 kcal, tłuszcz – 17,6g w tym kwasy tłuszczowe

Candy Pandas
Wyniki konkursu! 176

składzie ale wygląd już przemeblowałyśmy. Wyczekujcie go na blogu! 3. Zestaw batonów od Zmiany Zmiany Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy  Dynie wielbimy nie tylko za kolor ale głównie za smak i uniwersalność. Podobnie jest z ciastami fasolowymi ale nigdy nie pomyślałyśmy aby to połączyć. Nasza dynia Hokkaido idealnie zgrała się

Candy Pandas
Soczewica czerwona z warzywami 199

czerwonej soczewicy, 2 cukinie, 1 bakłażan, 1 papryka czerwona, 1 cebule czerwona, 3 ząbki czosnku, 200 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki łuskanych ziaren słonecznika, 2 łyżki łuskanych ziaren dyni, 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej, 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz. Przygotowanie: W dużym garnku na oleju rzepakowym przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, bakłażana i paprykę(...)przypaliło. Gdy soczewica jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.10 min. co jakiś czas mieszając. Gotowe dania wykańczamy pestkami słonecznika i dyni

Państwo Wojtczuk gotują
Owsiana granola z orzechami i ziarnami - śniadanie idealne :) 198

Chrupiąca, leciutko słodka, z mnóstwem pysznych składników. Uwielbiam ją z jogurtem i świeżymi owocami.  Składniki: 300 g płatków owsianych  50 g nasion słonecznika  50 g pestek dyni 60 g orzechów brazylijskich  60 g migdałów  30 g wiórków kokosowych  50 g oleju kokosowego  50 g nektaru kokosowego  1 czubata łyżka masła orzechowego(...)malakserze, aby częściowo je pokruszyć, ale nie zmielić! W rondelku rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym, masłem orzechowym, solą i cynamonem.  Do miski wsyp płatki, pokruszone orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Wlej mieszaninę z rondelka i dokładnie wszystko wymieszaj.  Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na całej powierzchni rozprowadź granolę i piecz w nienagrzanym piekarniku. Najpierw

Zdrowie na języku :P
Koktajl szpinak – banan 232

klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Koktajl dynia – banan Koktajl dynia - banan to połączenie, które znane jest wielu osobom i choć wydawać by Zielony koktajl Ostatnio koktajle stały się dość popularne i coraz częściej praktykowane. Szczególnie właśnie

NiePieprz.pl
Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami 251

papryki marynowanej 100 g tartego parmezanu 100 g płatków migdałowych 3 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki kremu balsamicznego 1 łyżka oleju z orzechów włoskich 1 łyżka oleju z pestek dyni 2 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka syropu daktylowego/miodu sól/pieprz Przygotowanie: Fasolkę podzielić na mniejsze części. Przygotować sos. Do szklanki wlać olej z orzechów włoskich, olej z pestek dyni

Jaglusia
Kotlety z kaszy jaglanej i batatów 222

jaglanej i batatów Składniki: Kasza jaglana - 100g Bataty - 2 sztuki Marchew - 1 sztuka Mąka - 3-4 łyżki Jajko - 1 sztuka Olej rzepakowy - 1 łyżka Natka pietruszki - 1/2 pęczka Pestki dyni - 2 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Bataty i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę a następnie skrapiamy olejem i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach (do miękkości). W między czasie gotujemy(...)kaszę jaglaną. Upieczone warzywa rozdrabniamy widelcem (lub miksujemy w blenderze) razem z kaszą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, prażone pestki dyni, sól i pieprz. Wszystko mieszamy z jajkiem i mąką.  Formujemy kotleciki, które pieczemy przez 40-45 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kuchnia Bon Appetit
Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą 218

Daktylowe pełnoziarniste ciasteczka z bakaliami i czekoladą będą w sam raz. Nie dodaje do nich cukru, a swoją słodycz zawdzięczają głownie daktylom. Pełno w nich orzechów, pestek słonecznika i dyni, sezamu, żurawiny i czekolady. Chrupiemy zdrowo i bez cukru;)  Składniki: 120g daktyli bez pestek (miałam świeże) 2 łyżki miodu 100g masła 1 jajko 2/3 szklanki maki pszennej(...)szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia garść żurawiny garść pestek słonecznika garść orzechów włoskich garść pestek dyni 2 łyżki sezamu 50g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelek czekoladowych Jeśli daktyle są mocno suche, twarde, należy zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 15 minut, następnie wodę zlać. Masło z miodem podgrzać do rozpuszczenia. dodać

Obiad gotowy
SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z SUSZONYMI POMIDORAMI 311

Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza Bulgur ( do kupienia TU ) – 1 szkl * bulion warzywny – 500 ml * suszone pomidory w oliwie – 1 garść * suszone pomidory koktajlowe ( do kupienia TU ) * pestki dyni – 1 garstka ( do kupienia TU ) * sól, pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wypłukaną kaszę bulgur zalewamy delikatnym bulionem warzywnym. Gotujemy ok. 4 minuty, odstawiamy pod przykryciem do napęcznienia(...)głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy spod suszonych pomidorów, dodajemy pokrojone pomidory ( zarówno zwykłe jak i koktajlowe ), przesmażamy, wrzucamy kaszę, doprawiamy do smaku i posypujemy podprażonymi pestkami dyni, mieszamy. Zajadamy! Smacznego! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ TARGROCH http://targroch.pl/pl/ Sklep oferuje nie tylko mnóstwo fantastycznych bakalii, ale i produktów z serii superfood. POLECAM! Ps. dzięki marce TARGROCH

Ostra na Słodko
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy 392

tuńczykiem i jajkiem na twardo sałata zielona  puszka tuńczyka w puszcze  1 jajko ugotowane na twardo  1/4 pudełka sera feta  1 łyżka pestek z dyni  1 łyżka płatków z migdałów  1 łyżka oleju rzepakowego    Sałatę myjemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Do pudełeczka ( lunchboxa ) rwiemy nasze liście na mniejsze kawałki(...)wierzchu kładziemy tuńczyka, obrane i pokrojone na ćwiartki jajka ugotowane na twardo. Posypujemy pestkami z dyni i migdałami, polewamy olejem i możemy doprawię świeżo mielonym pieprzem.  Zamykamy pudełeczko i bierzemy do pracy. W pracy całość mieszamy – smacznego !    Do sałatki można dodać jeszcze na przykład piórka cebuli.    Smacznego !    Inne przepisy na sałatki

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą czyli lunch do pracy 553

nadzieję, że będzie pysznie !    Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą  zielona sałata  1/4 opakowania sera feta 3 pomidory suszone w zalewie  łyżka pestek z dyni łyżka płatków migdałowych  łyżka suszonej żurawiny  2 łyżki oleju rzepakowego ( u mnie moje najnowsze odkrycie )    Myjemy liście sałaty, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do lunchboxa(...)dajemy pokruszony ser, pokrojone suszone pomidory, posypujemy żurawiną, pestkami z dyni i płatkami migdałowymi. Na koniec polewamy olejem. Zamykamy pudełko, w pracy wszystko mieszamy i jemy ze smakiem.   Ja nie dodałam soli – bo słona jest feta, nie dodałam pieprzu – bo chyba mi nie potrzeba przez bogactwo innych smaków.    Polecam ! Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą

Kuchnia na wzgórzu