Pieczona i słodka dynia, słona feta, kabanos, kasza bulgur oraz wyrazisty rozmaryn- to pyszny pomysł na treściwą sałatkę, która fantastycznie smakuje na ciepło, gdyż wtedy wszystkie smaki i aromaty są dużo intensywniejsze, aniżeli podane na zimno. W takiej ciepłej wersji, śmiało więc może stanowić nawet i danie główne! Kasza bulgur została ugotowana na bazie koncentratu bulionu warzywnego Krakus , dzięki czemu(...)jest bogata w smaku więc nie trzeba już zbytnio doprawiać całości- wystarczy aromatyczny olej z pieczenia dyni z rozmarynem, odrobina miodu i soku z cytryny 😊 Polecam! 😋 2-3 porcje: * koncentrat bulionu warzywnego Krakus - 150 ml * woda- 250 ml * kasza bulgur- 100 g (1 woreczek) * dynia hokkaido- 500 g * kabanos- 80 g * feta- 50 g * olej rzepakowy- 5 łyżek * sól
Kraina Miodem Płynącaprzepisom w książce możecie również zjeść je w domu. Wśród sałatek znajdziemy: Azjatycki "gangnamslaw" z orzechami nerkowca i sezamem, Królewska sałatka z amarantusem i wiśniami czy sałatkę ze słodkich ziemniaków, malin i pestek dyni. Dania główne w surowej diecie również mogą być pełnowartościowym i świetnym posiłkiem. W rozdziale znajdziemy rozwiązania jak zastąpić makaron i ryż warzywami. Spaghetti z cukinii
Parowar Facetaktóre (jeśli prawdę mówiła) wsunęła z bananem na buzi. Pytania i odpowiedzi: Czy orzechy włoskie można zastąpić czymś innym? Tak! Bardzo fajnie będzie również pasował słonecznik, dynia lub orzeszki pini. Ewentualnie możesz posypać sałatkę grzankami z chleba. Czy burak musi być pieczony? Nie. Możesz użyć również gotowanego na parze. Jestem przekonany, że sałatka będzie pyszna. Czym zastąpić syrop klonowy? Możesz
Blendmanszklanek wody. W przypadku kaszy suchej na szklankę kaszy przypadają trzy szklanki wody. Gotowe! Wypróbujcie nasze przepisy kaszą jaglaną: Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i jagłami Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika Pieczone buraki z chmurkami z koziego sera Pieczona cieciorka z wołowiną Zdrowy snickers, czyli kasza jaglana z orzechami w miodzie Artykuł Jak ugotować kaszę jaglaną
Niedzielny kucharzAleż pyszną surówkę mam do przedstawienia. Dynia na surowo, musi być piżmowa bo wiem że ona nadaje się do jedzenia na surowo. Do tego brokuł, również
Moje Małe Czarowanieselera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią
Magiczne Życie MartyDynia w kuchni podkarpackiej obecna jest od dawna, choć z pewnością nie zajmuje czołowego miejsca ze względu na swoją sezonowość. Dzisiaj proponuję Wam surówkę z dyni
Trzeci talerzwłożyć do miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Szparagi wyjąć z wody, lekko osuszy ć. Na talerzu ułożyć szparagi, pokruszony twaróg, posypać pestkami dyni, skropić oliwą i octem balsamicznym. Sałatkę ułożyłam na jadalnych oczywiście, liściach funkii. Zapraszam po więcej przepisów na dania ze szparag ami . *ja użyłam syrop, który pozostał mi po marynowaniu truskawek do ciasta czekoladowego
królestwo garówPrzedstawiam kolejny zestaw jedzenia do pracy. Ponieważ uchowała mi się w domu jeszcze jedna dynia, będzie dyniowo i pomarańczowo ;) Śniadanie : Sałatka z tuńczyka, karczochów i ryżu. Lunch : Pulpeciki drobiowe w sosie dyniowym na mleku z ryżem. Przekąska : Placuszki dyniowe smażone bez tłuszczu. Smacznego
Codzienne Gotowaniegustu prawdziwym mięsożercom! Jak prezentowało się MENU? Grissini z kremowym serkiem, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, z papryką, koperkiem i chrupiącą dynią Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami Bruschetta z pomidorami Chrupiący deser jogurtowy z granolą
Moja smaczna kuchniaDynia jesienią cieszy się dużą popularnością, ale aromatyczną i rozgrzewającą zupę z dyni możemy podać również zimą. Jej smak możemy zaostrzyć papryczką chilli. Można również dodać
Salonik smakówWiem, że nie każdy przepada za smakiem białej rzodkwi, a szkoda bo jest niezwykle zdrowa. Ma tylko 12 kcal w 100 g . Zawiera ogromną ilość składników
ZofianaPrezentuję pożywną sałatkę lunchową. Lekka, krucha kapusta pekińska w połączeniu z chrupiącą rzodkiewką, maślanym awokado, odżywczymi pestkami dyni, aromatyczną oliwą i ulubionymi przyprawami musi smakować wyśmienicie. Warzywa i zdrowe tłuszcze (w tym wydaniu awokado, pestki dyni, oliwa) to bardzo zdrowa kombinacja. Takiego lunchu w pracy pozazdroszczą Wam współpracownicy, takim obiadem w domu ucieszysz rodzinę. Polecam podać/spożywać z chlebkiem(...)pieprz ziołowy, czarnuszka). Wykonanie: Kapustę kroimy i umieszczamy w misce lub pojemniku na lunch do pracy. Dodajemy plasterki rzodkiewki, awokado (jeśli zabieracie sałatkę do pracy, to proponuję awokado i oliwę dodać zaraz przed spożyciem), zmielone pestki dyni, oliwę i przyprawy. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuDynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni
KuchniaWeDwoje.pl