Właśnie trwa sezon na grzyby, ludzi to opętało grzybowe szaleństwo, wynoszą grzyby koszami z lasu, a ja tak skromnie, kilka grzybków tak do zjedzenia, kilka do
IzabelawkuchniHej! Dzisiaj mam dla Was obiecany przepis, przepis na pyszne pączki. Ja robiłam je po raz pierwszy i zainspirowałam się przepisem z bloga Ostra na
TrufelkowoWitajcie... Dzisiaj mam dla Was przepyszny przepis na pizzę, cienki, a zarazem puszysty spód, pyszny sos z suszonych pomidorów... A dalej zobaczcie sami co było :). Smacznego
TrufelkowoDobry Wieczór! :) Sezon na jagody w pełni (uwielbiam je pod każdą postacią!), dlatego w końcu zebrałam się w sobie i przygotowałam pyszne jagodzianki z mnóstwem pysznej
TrufelkowoZapraszam Was na pyszne śniadanie. Oczywiście można zjeść również na kolację ;). Zdrowe, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Bułeczki żytnio-pszenne. Domowe pieczywo smakuje dużo lepiej
TrufelkowoAromatyczne małe bułeczki upieczone na zakwasie. Zakwas natomiast powstał na bazie wody w której wyhodowałam dzikie drożdże z melona miodowego. Idealna zabawa i znakomity efekt zatem
Moje Małe CzarowaniePolecam proste w wykonaniu i doskonałe w smaku ciasto, które jest zawsze dobre. Na 4 blaszki 30 cm potrzebujemy 1kg przesianej mąki typ 650, 50g drożdży
chleba naszegoUwielbiam sezonowe owoce i warzywa. Widząc śliwki w cenie znacznie niższej niż kilka dni temu szukam w głowie inspiracji na pyszne ciasto. I tak powstało- szybkie
MojaQchnia.plAle równie dobrze placek można upiec z jabłkami czy morelami. Składniki : 50 dag mąki pszennej tortowej 3 żółtka 15 dag cukru 15 dag masła ok. 125
Proste PotrawyTamten tydzień obfitował u mnie w pieczone potrawy. Była tarta, pizza, zapiekanki i były pizzerinki. Właśnie te, które możecie niżej obejrzeć. Nie mogło na nich zabraknąć
Kuchnia w czekoladzieNie znam osoby, która nie lubiłaby pączków. Oczywiście zdania są podzielone i jedni wolą pączki z marmoladą z róży, a inni wolą na przykład nadzienie z
Chlebki.plDzisiejszy przepis to uwielbiane zwłaszcza przez dzieci drożdżówki! Zawsze wychodzą, nie są drogie, a do ich przygotowania nie potrzebujemy wielu składników. Są pyszne z malinami, ale
Via GustoJesień ... W tym roku, muszę przyznać, niemiło zaskoczyła mnie jeszcze pod koniec lata. Wracając z cudownych wakacji, prosto z ciągle jeszcze przyjemnie ciepłej Barcelony i
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiabatta czyli "płaski chleb" rodem z włoskich spiżarni tylko trochę pozmieniane są mąki. Dzięki temu chleb wyszedł bardzo treściwy i wilgotny, polecam na śniadanie
Moje Małe CzarowanieJak sie tak spōmna 1 , jake bōło 2 moje ulubiōne jedzynie za bajtla 3 , to na zicher 4 bōły to buchty u ōłmy 5 Albiny, a
Chop w kuchni