drożdżowe - 16813 przepisów (strona:884/1121)

PUSZYSTA BABKA DROŻDŻOWA 192

Składniki 500 g mąki pszennej (u mnie typ 500) 70 g drożdży świeżych 250 ml mleka 10 żółtek 150 g cukru 150 g masła 25 ml

OliveandThyme
FOCACCIA Z SOLĄ I OLIWKAMI 199

Składniki 3 szkl mąki pszennej chlebowej 1 1/4 szkl ciepłej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży 1/3 szkl oliwy +do posmarowania ciasta 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki

OliveandThyme
CHLEB Z PŁATKAMI OWSIANYMI 168

Przepis na ten chleb znalazłam w książce Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Od "pierwszego razu" pieczemy go co kilka dni. Szybki, bardzo prosty w przygotowaniu i

OliveandThyme
CHLEB PSZENNY RAZOWY WIELOZIARNISTY 156

Nie jest to lekki chleb, nie jest puszysty. Jest za to ciężki, pachnący i pełen ziaren. Z mocno chrupiącą skórką. Kolejny pomysł Piotra Kucharskiego, który zaczarował

OliveandThyme
CIABATTA na zaczynia biga 182

Sama nie wiem, które lepsze…  Decyzje pozostawiam Wam. Składniki zaczyn (biga): 2 g świeżych drożdży 100 ml wody 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750

OliveandThyme
CHLEB PSZENNY CODZIENNY 179

Składniki 10 g świeżych drożdży 400 ml letniej wody 600 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1 łyżeczka soli Przygotowanie Drożdże wymieszajcie ze 100 ml letniej

OliveandThyme
CHAŁA PURIMOWA 161

Składniki 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 550 lub 500) 30 g świeżych drożdży 80 g cukru 1/2 szkl mleka 150 g roztopionego masła 1 jajo

OliveandThyme
CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH 192

Składniki 20 g świeżych drożdży 500 ml  350 g mąki pszennej razowej 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 2 łyżeczki soli himalajskiej Przygotowanie Najpierw

OliveandThyme
PITA wg Piotra Kucharskiego 171

Pewnie już to zauważyliście.  Bardzo przypadła mi do gustu książka Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Piękna historia, trochę przyjemnie napisanej teorii. I co najważniejsze proste

OliveandThyme
BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE 169

Składniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g

OliveandThyme
CHLEB TOSTOWY Z ZARODKAMI PSZENNYMI 142

Pyszny i puszysty. Delikatny i chrupiący. Nieznośnie biały. Więc z zarodkami :) Moje Dzieci kochają go Miłością Dozgonną (przynajmniej na ten czas). My, wstydliwie przyznając, również :) I

OliveandThyme
RAZOWA BUŁKA WROCŁAWSKA 201

Składniki 15 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 100 g mąki pszennej razowej 150 ml ciepłego mleka mleka 220 ml wody 2

OliveandThyme
SZYBKI CHLEB MIESZANY (PSZENNO-OWSIANO-ŻYTNI:) ) 197

Składniki 500 ml ciepłej wody 1 opakowanie drożdży instant (7 g) 250 g mąki pszennej chlebowej 150 g mąki żytniej pełnoziarnistej 100 g mąki owsianej 50

OliveandThyme
PAMPUSZKY- UKRAIŃSKIE BUŁECZKI Z CZOSNKIEM 189

Wiem skąd je znam.  Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku.  I do tego czosnek... Bułeczki idealne do

OliveandThyme
SŁODKA BUŁKA WIEDEŃSKA 194

PRZE-PYSZ-NA. Delikatna, lekko słodka, z chrupiącą skórką. Na śniadanie, podwieczorek- bułka ideał. Moje łobuzy, łącznie z tym najmłodszym, zjadły całą w niecały kwadrans. Nie

OliveandThyme

Proponowane wyszukiwania