Pierwszy raz bułki piekłam w maju jak czosnek niedźwiedzi świeży zrywałam w ogródku i właśnie wtedy robiłam zdjęcia. Teraz do bułek zamiast świeżych listków czosnku dodaję
Moje Małe CzarowanieGdy tylko na sklepowej półce zobaczyłam ser Arla Apetina przeznaczony na grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą . Jak już pisałam dżem
Wrzosowa PolanaJeśli macie jeszcze dostęp do jagód to upieczcie te pyszne bułeczki. Świetnie smakują jeszcze ciepłe. Do jagodzianek można użyć jagody mrożone, więc można je piec przez
Ewa w kuchniCiasto: 25 g świeżych drożdży szklanka ciepłego mleka 3 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru pół kostki masła (100 g) 1 jajko Nadzienie: jagody cukier lub
Karczma HonoriettySkładniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, aromat waniliowy 2 krople, mleko ciepłe 1 szklanka, mąka tortowa 4
W Mojej Kuchni LubięNa jagody nigdy nie mogę wybrać się osobiście. Albo brak czasu, albo chętnego towarzystwa… Ostatecznie najczęściej je kupuję, dając zarobić tym, którzy od wczesnych godzin
Pasja SmakuPożywna buła z intrygującym środkiem, kufel ulubionego piwa i odpalon y telewizor - oto relaksacyjny wieczór na całego :) Bułeczki bogato nadziane to popisowy wypiek mojej kuchni. Kocham
Grunt to przepis!Ciasto: duże opakowanie cukru wanilinowego aromat śmietankowy/waniliowy 50 g świeżych drożdży 2-3 jajka szklanka mleka szklanka cukru 2-3 szklanki mąki pszennej 150 g
Karczma HonoriettyPięknie pachnące i bardzo smaczne drożdżówki z jagodami. Świetnie pasują na śniadanie czy do kawy. Przypadną do gustu każdemu- i małym i dużym :) Zapraszam! Jagodzianki Składniki
Tagebuch po polskuW sezonie grzybowym – obowiązkowa pozycja Składniki 2,5 szklanki odgotowanych podgrzybków 1 duża cebula 30 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie
czarrna od kuchniSkładniki: CIASTO: mąka tortowa 450 gram, mleko ciepłe 1 szklanka, jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, sól - szczypta, cukier wanilinowy 1 opakowanie, drożdże suche 8 gram/opakowanie
W Mojej Kuchni LubięJeszcze rabarbar króluje w mojej kuchni między truskawkami, wiśniami i jagodami. Tym razem proponuję rogaliki z rabarbarem, puszyste, pachnące i kwaskowate, rewelacyjne do kawki albo czystka
Moje Małe CzarowanieO całowaniu z Panem Mężem, po skonsumowaniu kromki tego chleba, można zapomnieć! Taki w czosnek bogaty :) Od dawna mnie kusiło by wypróbować przepis na Chleb czosnkowy
Grunt to przepis!Pampuchy, kluski na parze jak je zwał tak zwał, są pyszne i nie ma chyba osoby która ich nie lubi. Teraz uparowałam je z truskawkami, ale
Moje Małe CzarowanieW sezonie na czarne jagody w moim domu nie może zabraknąć drożdżówek z tymi owocami. Zawsze jednak przeraża mnie wielkość klasycznych jagodzianek, więc dziś postanowiłam zrobić
Weekendy w domu i ogrodzie