drobiowy - 1000 przepisów (strona:24/67)

Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy 183

łyżeczka zmielonego kuminu 1- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego Galeo 1 łyżeczka curry Galeo szczypta chili pieprz cayenne Galeo 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sriracha lub samba olek pieprz Galeo sól Soczewicę należy dokładnie przepłukać wodą. Zasada jest podobna jak w przypadku ryżu do sushi, płukamy do czasu

PatiGotuje
Sałatka z wątróbką i szparagami oraz "Czereśnie zawsze muszą być dwie" 180

zamiennik typowego obiadu. A jest w nim i białko, i witaminy, i sole mineralne, więc taka sałatka dostarcza odpowiedniej porcji energii do dalszej pracy. Dziś kolejna propozycja na wątróbkę drobiową i wykorzystanie stwardniałych końcówek szparagów. Składniki (na 2 porcje): 250 g wątróbki indyczej końcówki szparagów (z całego pęczka) łyżka oleju do smażenia sałata (u mnie mix lodowej, masłowej i czerwonej

Weekendy w domu i ogrodzie
Curry z kalafiora 183

mleczku kokosowym. Zamiast mleka kokosowego można użyć śmietanki kremówki, danie będzie bardziej kaloryczne i niestety nie wegańskie, ani dla alergików. Do curry z kalafiora świetnie pasują np. roladki drobiowe . Przepis na curry z kalafiora zaczerpnęłam z książki Nigelli Lawson, którą możecie obejrzeć TUTAJ-KLIK . 1 duży kalafior 1 puszka mleka kokosowego 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 1 czerwona cebula

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 204

przyjemnością pochrupie take Pizzowe ślimaczki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * ser żółty Salami Serenada – 15 plastrów * ser żółty Gouda Serenada – 150 g * wędlina drobiowa ( np. filet z piersi indyka ) – 200 g * kukurydza – 100 g * pomidory pelati ( w puszce ) – 200 g * świeży czosnek – 2 ząbki * sól, pieprz, oregano, bazylia – do smaku

Ostra na Słodko
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 142

Składniki (na 2 porcje): 1 cebula 1 ząbek czosnku  5 suszonych pomidorów spora garść świeżego szpinaku ok 200g pieczonego kurczaka 100ml śmietanki 30% pół szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego (lub na pół z białym wytrawnym winem) 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 200g makaronu (np. tagliatelle) sól pieprz świeżo mielony szczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę

Obiad gotowy
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 272

zwracać uwagę przy wyborze produktu? „Kiełbasa nie powinna być za chuda, ale też nie może być zbyt tłusta. Najlepiej zdecydować się na kiełbasę wieprzową, lub delikatniejszą wieprzowo-drobiową. Pamiętajmy o tym, aby była odpowiednio „mięsna”  – tłumaczy Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa

IMPRESJA SMAKU
Botwinka ze szparagami / Young beet soup with asparagus 173

kostkę 1 pietruszka, obrana i pokrojona w kostkę 5-6 młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych w kostkę 10 szparagów, odcięte zdrewniałe końce, łodygi posiekane, czubki oddzielnie 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% sól, pieprz, cukier i ocet jabłkowy lub sok z cytryny do smaku jajka na twardo do podania Przygotowanie (TCC): Do pojemnika TCC wyposażonego

karmelowy
Za co kochamy grillowanie? 224

zwracać uwagę przy wyborze produktu? „Kiełbasa nie powinna być za chuda, ale też nie może być zbyt tłusta. Najlepiej zdecydować się na kiełbasę wieprzową, lub delikatniejszą wieprzowo-drobiową. Pamiętajmy o tym, aby była odpowiednio „mięsna”  – tłumaczy Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa

Słodkie okruszki
Pyszna zapiekanka z młodą kapustą 178

porze jest bardzo pyszna, poza tym ma bardzo mało kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym- można powiedzieć dietetyczny obiadek.  Zapiekanka wyglądał jak lazania, a smakowała jak gołąbki. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku

Kuchnia Beaty
Galaretka z kurczaka 383

się z imieninami u cioci/wujka ze starszego pokolenia;). Galaretka z kurczaka obowiązkowo musiała gościć wtedy na stole. Tradycyjnie robi się je ze świńskich nóżek. Ja przepadam jednak za wersją drobiową i taką dziś prezentuję. 2 ćwiartki z kurczaka 4 nóżki z kurczaka 1 por 1 pietruszka 3 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 3 litry wody żelatyna (ilość zgodnie

Szefowa kuchni
Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami 217

kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku Przygotowanie: Mięso pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Filet z indyka z koprem włoskim, podany z pieczarkami i sosem z suszonych pomidorów 149

łyżki soku z cytryny ¼ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 150 ml białego wytrawnego wina 350 g pieczarek młoda cebulka kilka sztuk pomidorów suszonych w oliwie ¾ szklanki    bulionu drobiowego ½ szklanki śmietanki kremówki (30%) Wykonanie: Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Owinęłam bawełnianą nicią, żeby nadać mu ładny kształt. Oprószyłam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam olej z masłem

Kuchnia u Krysi
Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem 119

Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie: Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę. W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg

Raj dla Podniebienia
Dietetyczne gołąbki 150

Bardzo lubię gołąbki, ale nie robię ich często, bo są bardzo pracochłonne. Postanowiłam je jednak odchudzić trochę z kalorii i dziś zrobiłam z mięsem drobiowym. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka około 500 g (zmielić na dużych oczkach) 1 woreczek ugotowanego ryżu lub kaszy 1 cebula  2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka lubczyku suszonego pęczek

Kuchnia Beaty
Pulpety wołowe ze szpinakiem i fetą w kremowym sosie 142

dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe pulpety. W garnku lub na dużej patelni zagotowujemy bulion warzywny. Może to być też rosół drobiowy. Wkładamy delikatnie przygotowane pulpety. Gotujemy na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Na końcu do mięsa dodajemy kawałki serka topionego. Gotujemy aż się rozpuści. Jeżeli chcemy jeszcze gęstszy sos możemy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania