Cześć W końcu pogodzie się przypomniało, że mamy już prawie połowę maja. :) Więc dzisiaj będzie przepis na pasztet, który można zabrać ze sobą na piknik na świeżym powietrzu. Jego oryginalną wersję znajdziecie na stronie 17 gazetki TINA poleca SMACZNEGO! Nr 1/2017 . Wiejska pieczeń z jajkami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, 2 garnki (w tym jeden dość spory), maszynkę do mielenia mięsa, wagę kuchenną, dwie półokrągłe formy do pieczenia (po mniej więcej 30 cm), łyżkę cedzakową, sitko, szklankę, łyżkę. P...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.