robiłam kilka dni temu...czasem tak bywa, że brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się znajdzie w lodówce czy zamrażarce i coś się wymyśli..Miałam akurat mięso drobiowe gulaszowe, kawałek kapusty..No i obiad gotowy prawie w kilka minut.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka 1 cebula 2-3 marchewki kawałek kapusty sól, pieprz
Moje domowe kucharzeniemielonkę robiłam już jakiś czas temu...była pyszna...ilość mięsa i przypraw wedle gustu i pojemności szynkowaru.. mięso drobiowe gulaszowe lub pierś z kurczaka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól żelatyna Mięso pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami , przełożyć do szynkowaru . Zamknąć szynkowar i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać
Moje domowe kucharzenieKiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa
Moje domowe kucharzenieSkładniki na 3 osoby: 500 g wątróbki drobiowej 70 g mąki 3 cebule Olej do smażenia Sól, pieprz Dodatki: Kapusta kiszona z marchewką Pieczywo Przepis: Wątróbkę obmywamy i dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią wątróbkę. Smażymy do zarumienienia z każdej strony, a tuż po przełożeniu usmażonej wątróbki na talerz - solimy i pieprzymy. Postępujemy
Emcia Pichcipropozycja na obiad lub przyjęcie. Smaczne i szybkie w wykonaniu a efekt końcowy efektowny dla oka. Te danie często gości na naszym stole. Post Drobiowe roladki z szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujetona niezjedzonych kajzerek. Bułki tartej już mam na kolejne kilka miesięcy. Jakbym wyrzuciła, wtedy mąż wyrzuciłby mnie z domu :) To natchnęło mnie na zrobienie dodatku do mojej rolady drobiowej. Wszystko zrobione na parze, więc ZDROWO! :)) Bardzo proste, szybkie i pyszne! Roladę można zrobić z kilku rodzajów mięs. Ja dziś postawiłam na drób. Dodatki też mogą być różne. Składniki: 2 piersi
Olikowa kuchniaWykonanie pasztetu samemu jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, efekty są fantastyczne. składniki: - ugotowane mięso drobiowe ( np. mięso z rosołu, mogą to być 2- 3 udka, korpus ) - 4 jajka - 1 kajzerka namoczona w rosole - 2 ugotowane marchewki Ugotowane mięso oddzielamy od kości, dodajemy bułkę, marchewkę, żółtka, przyprawy (sól, pieprz, ewentualnie przyprawę do drobiu), wszystko
SMYKWKUCHNIPost Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Galaretka drobiowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Gulasz z serduszek drobiowych pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLekkie i aromatyczne pulpeciki drobiowe, to propozycja na letni obiad. Dodatek świeżego koperku nadaje im niezwykły smak. Możecie serwować je z dowolną kaszą lub z młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1 filet z kurczaka ( średniej wielkości ) 1/2 cebuli 4 łyżki siekanego koperku 1 jajko 4 łyżki kaszy manny 200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz olej do smażenia
kolorowotorcikowoSzybkie do zrobienia kęski drobiowe mogą być pomysłem na obiad. U mnie powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety. Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś
Pasja SmakuLubię galaretę, zwłaszcza drobiową. Z dodatkiem warzyw i octu, świetnie smakuje też ze świeżym swojskim chlebem. Twórcą galaretek jest moja Mama, ale i ja mam zamiar kiedyś zmierzyć się z tym przepisem. PS. W kieliszku jest ocet, a nie alkohol wysoko procentowy :) Składniki: 7 skrzydełek 1 udko ok. 1,5 l wody kilka ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki
Pasja SmakuChciałabym dzisiaj zaproponować Wam dwie wersje zapiekanego pasztetu. Pierwsza wersja będzie bardziej delikatna, dietetyczna- z mięs drobiowych z minimalną ilością wieprzowiny, druga jest z przewagą mięs wieprzowych. Obydwa pasztety są bardzo smaczne, choć nam bardziej przypadł do gustu ten drugi. Wyglądają z pozoru bardzo podobnie dlatego zamieszczam je pod jednym postem, ich przygotowanie jest również bardzo zbliżone. Przy okazji(...)przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, grillowane. Przyprawiane w najróżniejszy sposób. Czym bardziej urozmaicone tym lepiej. Składniki: - ok.1200-1300g mięs różnych rodzajów* - 100-200g usmażonej wątroby drobiowej (u mnie indyczej) - 200g boczku wędzonego - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 2 kopiaste łyżki aromatycznego majeranku - 1 duża bułka (u mnie orkiszowa domowego wypieku) - 2 średnie cebule
Smaczne Zdrowe