Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym Fantastyczne danie nie tylko dla dzieci. Miękkie i soczyste kawałki dorsza w złocistej i chrupiącej panierce. Takiej rybce ciężko się oprzeć! Składniki: ok 300g filetów białej rybnych (u mnie dorsz) sól, pieprz olej do smażenia – ok 1 szklanka Ciasto: 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz
Blog z ApetytemZdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie imituje łososia. Skład marynaty przyszedł mi do głowy bardzo spontanicznie i był to strzał w dziesiątkę. Składniki: ? 4 filety z dorsza ? sok z 1/2 cytryny ? pieprz cytrynowy ? sól do smaku Marynata ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżki keczupu
To co kochamKotlety rybne to idealna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych, które zazwyczaj przygotowujemy z mięsa wieprzowego, czy drobiowego. Zazwyczaj do przygotowania kotletów rybnych wybieram dorsza, gdyż ma on duże ości, których jest się łatwo pozbyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kotlety rybne jest naprawdę bardzo prosty i robi się je praktycznie tak samo, jak tradycyjne kotlety z mięsa. Uwielbiane(...)tylko. Takie kotleciki rybne świetnie smakują na ciepło w towarzystwie ziemniaków i surówki, ale także na zimno w formie przekąski. PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Składniki 500 g fileta z dorsza 1 czerstwa kajzerka 1 jajko sól pieprz mleko do namoczenia kajzerki bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filety rybne oczyszczamy z ości. Jeśli
Przepiski.plDorsz pod ziołową pierzynką to nowość w mojej kuchni. Po skończonym posiłku, zdania co do niego były podzielone. Jednym smakował bardzo, inni (głównie moje dziecko) stwierdzili, że wolą taką smażoną rybę, przygotowaną „bez udziwnień”. Rybka wyszła mięciutka, choć przyznaję, że troszkę inne miałam wyobrażenie co do tej ziołowej pierzynki. Myślałam, że wyjdzie bardziej krucha i chrupiąca, a otrzymałam(...)było to złe. Rybkę podałam razem z fasolką szparagową i cebulką smażoną z curry oraz dużą porcją frytek (nie oceniajcie, to raz za kiedy ). 600 g polędwiczek z dorsza 5-6 kromek chleba tostowego 1 cytryna 1/2 pęczka pietruszki kilka gałązek bazylii 1 gałązka rozmarynu 60-80 g masła sól, pieprz Zioła myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, po czym drobno
Smaki Na TalerzuSkładniki: filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz 1 młoda kapusta 1 słoik pomidorów z cukinią 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami przyprawa do ryb sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować i … Czytaj dalej Dorsz w młodej kapuście
czarrna od kuchniSkładniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 … Czytaj dalej Potrawka ryżowa z dorszem
czarrna od kuchniLekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g fileta z dorsza 100 g mrożonego groszku 150 g mrożonych brokułów 1/2 pora 1/2 papryki 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pasty curry przyprawa do ryb sól, … Czytaj dalej Potrawka z dorsza
czarrna od kuchniSkładniki: 150 g ryżu 200 g polędwice z dorsza 1 pomidor 1/2 ogórka szklarniowego kukurydza konserwowa 1/2 bakłażana ulubione przyprawy słodki sos chili Przygotowanie: Ryż ugotować w 1,5 szklanki osolonej … Czytaj dalej Bowl z ryżem i dorszem
czarrna od kuchniSkładniki: 3 kostki dorsza czarniaka 1 mały por kawałek papryki 1 jogurt naturalny 1 ząbek czosnku 1 mini papryczka chili suszona jarzynka pieprz przyprawa do ryb Przygotowanie: Pora posiekać, paprykę … Czytaj dalej Kostka z dorsza w sosie jogurtowym
czarrna od kuchniSkładniki 1/2 kg fileta w dorsza 3 cebule 3 duże ząbki czosnku oliwa lub olej 1 szklanka białego, wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka keczupu puszka fasoli sól, … Czytaj dalej Dorsz w sosie włoskim
czarrna od kuchniSkładniki: 2 polędwice z dorsza (ok. 250 g) 3 średnie cebule 300 ml śmietany sól i pieprz olej, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę zeszklić na oleju z masłem, zalać śmietaną i … Czytaj dalej Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g polędwicy z dorsza 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaparów garść oliwek 100 g groszku zielonego 1 cebula 1 łyżeczka pesto 1/2 szklanki białego wina sól, … Czytaj dalej Dorsz we włoskim stylu
czarrna od kuchniPyszne podanie dorsza czarnego. Sos cytrynowy pięknie podkreśla delikatny smak ryby i czyni danie pokazowym. Artykuł Dorsz w sosie cytrynowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją