mnie pomarańczowa i fioletowa 2 pasternaki kawałek selera 1 kalarepa, średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Rybne nuggets 900 g filetów z dorsza 2 łyżki szczypiorku 3 jajka sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 100 g tartej bułki lub panko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty 1 szalotka
codojedzeniaCześć Od czasu do czasu lubię wypróbowywać nowe produkty spożywcze. Ostatnio kupiłam suma afrykańskiego. Do tej pory z ryb na naszym stole najczęściej gościły śledzie, dorsze, morszczuki... czyli to co jest znane od lat. Sum okazał się bardzo smaczną rybą. Ja filet z suma afrykańskiego przygotowałam w bardzo prosty sposób. Rybę podzieliłam na porcję, oprószyłam solą oraz pierzem i usmażyłam
blog.moje-pasje.infoRyba w cieście piwnym podana z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami. Duża ilość - około 20-25 niedużych kawałków. Składniki na rybę: 1 kg filetów ryby ze skórką np. miruna, dorsz 2 niepełne szklanki mąki pszennej + trochę do otaczania płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz 2 jajka 250 ml jasnego piwa olej
Poezja Smaków - blog kulinarnysmaków takich jak smak ryby, masła, smalcu, cytryny, czosnku czy oregano. Warto spróbować, szczególnie, gdy jako początkujący poszukujesz urozmaicenia w swojej ketonowej kuchni. :-) Składniki (na 2 porcje): filet z dorsza - 2 szt.kostka rosołowa - 1/2 (opcjonalne)masło klarowane - 14gsmalec - 14gczosnek - 3 główkipieprz kolorowysól himalajskaoregano cytryna Sposób przygotowania: Umyj rybę i dokładnie osusz ją ręcznikiem.Przypraw rybę pieprzem i solą. Na patelni
Keto PrzepisySkładniki dwa kawałki fileta z Dorsza opakowanie szynki szwarcwaldzkiej świeży szpinak kiełki (opcjonalnie) łyżka masła sklarowanego pół szklanki białego wina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos vinegrette odrobina wody ok 3 łyżki pół łyżeczki cukru łyżeczka octu jabłkowego ząbek czosnku sól, pieprz dwie łyżki oleju Przygotowanie Mięso ryby owinąć szynką i podsmażyć na maśle po 2 min z każdej
Gaździnka warzyrozłożyć gałązki ziół dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo ciekawa propozycja na dorsza bałtyckiego. Gotowany w przyprawach, a następnie pieczony z groszkiem, ziemniakami i pysznym serem Roquefort :-) Czas przygotowywania: 90 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plmoim rodzinnym domu. Z past do chleba słynął tata. Zawsze coś tam wymodził z niczego. Oczywiście do zrobienia tej pasty, nie musicie użyć wędzonej makreli. Równie dobry jest dorsz czy inna wędzona rybka. Warto tylko chwilę się potrudzić i zadbać o dobre źródło wędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo
Mieszam w GarnkuSkładniki: ok. 600 g filetu z ryby np. dorsz 450 g mrożonego szpinaku 150-200 ml śmietanki 12 % albo 18 % sól, pieprz czosnek 50 g sera feta 4 suszone pomidory 100 g żółtego sera Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 220*C Szpinak rozmrażamy w małym garnku dodając nieco wody aby nam się nie spalił. Dodajemy sól, czosnek i śmietanę, dusimy
W Moim Magicznym Domurazem przez kilka minut. Dołożyć dynię, przyprawy, podlać śmietaną i dusić pod przykryciem około 15 minut, aż dynia zmięknie podawać suto posypane posiekaną zieloną pietruszką. Ragout podałam ze smażonym dorszem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!momentu kiedy obejrzałam program Tomka Jakubiaka, zainspirował mnie swoimi kotletami i tez zrobiłam swoje. Teraz kotlety rybne robię częściej bo są aromatyczne i bardzo pyszne. Kotlety rybne z wędzonego dorsza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieObiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków …Zawsze gotuję dużo ziemniaków, bo wiem
codojedzeniaprzyprawione masło orzechowe. Poza tradycyjnym podaniem sprawdza się w wielu innych potrawach. Dukkah może zastąpić część bułki tartej w panierce – pasuje w takim wdaniu do kurczaka, ryb (łosoś i dorsz w dukkah są fenomenalne!) i innych mięs (w Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem
Karo in the Kitchenkiedy Hiszpanie przywieźli do Peru cytrusy, wzbogaciły one kompozycję tej potrawy. Przygotowanie : 15 min. Marynowanie : 1 godz. Porcja dla 4 osób: ● 350 g filetów z białej ryby (np. dorsza) ● 1 cytryna ● ½ pęczka kolendry lub natki pietruszki ● 2 szalotki ● 2 dojrzałe marakuje ● 1 pomarańcza ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka oleju z awokado (opcjonalnie) ● 4 awokado ● sól, pieprz Przygotowanie : Rybę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawiecie, że u mnie od pomysłu do realizacji bardzo krótka droga. Zapraszam Was do częstowania się przepisem na przepyszną zieloną frittatę. Składniki na 4 porcje : 300g filetu z dorsza, bez skóry 300g marchwi 100g gotowanej kukurydzy (może być z puszki) 200g szpinaku baby 4 jajka sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła Sos: 400g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu ½ łyżeczki
Dietolog